No-bake witte chocolade cheesecake (zonder oven) Dit recept voor een no-bake witte chocolade cheesecake met vanille zou in iedere keuken moeten hangen. Het is simpelweg overheerlijk en je kunt er alle kanten mee op. Witte chocolade cheesecake maken Van deze witte chocolade cheesecake komt nou de uitspraak ‘alsof er een engeltje op je tong piest’. Ok, niet echt natuurlijk, maar deze cheesecake doet dat gezegde eer aan. Nothing beats een no-bake witte chocolade cheesecake met een vleugje vanille. Zacht, romig en niet té zoet. Op Instagram deel ik een meteen een inspiratie tip: ik ruilde de simpele biscuitbodem in voor gemberkoekjes en ik topte ‘m af met een siroop van gember. Zoiets proefde ik laatst bij Wagamama en vond ik gruwelijk lekker. Maar zoals gezegd kun je er alle kanten mee op. Versier de bovenkant bijvoorbeeld met wat slagroom en leg ‘m vol met rood fruit, Oreo’s of Maltesers. Of maak een mooie jelly laag bovenop met frambozen, passievruchten of een ander soort fruit dat ook zo lekker samengaat met witte chocolade. witte chocolade cheesecake zonder oven Deze witte chocolade cheesecake maak je zonder oven. Dat is erg fijn als het warm is buiten, of als je gewoon zin hebt in zo’n typische no-bake cheesecake smaak. Dat is toch net even anders dan een gebakken witte chocolade cheesecake. Ik heb er in dit recept voor gekozen om gebruik te maken van gelatine blaadjes om de cheesecake voldoende te laten opstijven. Wil je liever geen gelatine gebruiken, dan is agar agar is ook een optie (lees de verpakking voor de toepassing). Óf je kunt 75 gram extra witte chocolade gebruiken in plaats van de gelatineblaadjes. Persoonlijk vind ik dat net te zoet worden en het wordt ook minder stevig dan met het gebruik van gelatine. meer cheesecake recepten zonder oven Ik ben een enorm cheesecake fanaat, dus ik heb er al heel wat gebakken. Maar ik heb ook voldoende cheesecake recepten zonder oven gemaakt. Als je dit makkelijke basisrecept eenmaal onder de knie hebt, zul je begrijpen waarom. Ik heb al een paar toppers voor je geselecteerd: Passievrucht cheesecake Yuzu cheesecake met witte chocolade Tequila cheesecake met Amsterdamse boterkoggetjes Zebra cheesecake met blauwe bessen Chocolade cheesecake laagjes Cheesecake bakvorm omrekenen Wil jij deze cheesecake in een ander formaat bakvorm maken? Vermenigvuldig de ingrediënten dan met onderstaande hoeveelheden en je hebt je aangepaste ingrediëntenlijstje (of check hier de hele tabel): 18 cm: vermenigvuldig ingrediënten met 0,81 22 cm: vermenigvuldig ingrediënten met 1,21 24 cm: vermenigvuldig ingrediënten met 1,44 26 cm: vermenigvuldig ingrediënten met1,69 EXTRA CHEESECAKE BAKTIPS Ik gebruik deze 20 cm bakvorm met losse bodem om deze witte chocolade cheesecake in te maken. Je kunt slagroom het beste stijf kloppen als deze gekoeld is. Je kunt ook andere koekjes gebruiken voor de bodem, per soort koekje kan de hoeveelheid boter verschillen. Gebruik bij bastognekoekjes bijvoorbeeld iets minder boter. Versier de cheesecake naar keuze. Frambozen en passievrucht gaan er érg goed mee samen. recept No-bake witte chocolade cheesecake (zonder oven) Dit recept voor een no-bake witte chocolade cheesecake (met vanille) zou in iedere keuken moeten hangen. Het is simpelweg overheerlijk en je kunt er alle kanten mee op. Printen 35 minuten + 12 uur opstijftijd Ingrediënten VOOR EEN 20 CM BAKVORM: 150 gram biscuitjes (zoals digestives) 60 gram boter 200 ml slagroom* 175 gram witte chocolade 2 gelatine blaadjes, 1,8 gram per stuk* 300 gram roomkaas 1 tl vanille extract *Je kunt ook agar agar gebruiken. **Vervang 75 ml slagroom door 75 ml yoghurt voor een iets frisser effect. Mix mee met de roomkaas. Bereiding Hou 2 el slagroom apart en klop de rest van de slagroom stijf. Zet opzij. Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen en bekleed de bakvorm van 20 cm met bakpapier. BODEM. Verkruimel de koekjes in een blender of keukenmachine. Je kunt de koekjes ook met een deegroller verkruimelen. Smelt de boter en meng dit in een kom met de koekkruimels. Doe de kruimels in de bakvorm, verdeel het gelijk en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bakvorm hierna in de koelkast. VULLING. Leg de blaadjes gelatine in een bak met koud water. Smelt de witte chocolade au bain-marie; doe dit op een zo laag mogelijk vuur en blijf tussendoor roeren. Zet een steelpannetje op middelhoog vuur met de 2 el ongeklopte slagroom en verwarm (niet laten koken). Los hier de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Als de witte chocolade gesmolten is haal je het van het gas en zet je dit en de gelatine-slagroom even opzij. Ga meteen door met het roomkaasmengsel. Neem een kom en mix daarin de roomkaas zacht. Voeg de opgeklopte slagroom en het vanille-extract toe aan de roomkaas en mix tot een egaal mengsel. Mix nu ook de afgekoelde gelatine-slagroom er in een dunne straal doorheen. Als dit goed gemengd is, giet je in een dun straaltje de afgekoelde witte chocolade erdoor. Blijf mixen en wees voorzichtig met het toevoegen van de chocolade; je wil niet dat je vulling gaat schiften. Stort de vulling in de bakvorm, op je koekjesbodem. Zet de taart minimaal 3-4 uur in de koeling om goed op te stijven. Je kunt de taart vervolgens versieren met elke soort topping naar keuze. WITTE CHOCOLADE CHEESECAKE BEWAREN Je kunt de cheesecake max. drie dagen in de koelkast bewaren of tot drie maanden (goed luchtdicht verpakt) invriezen.
Je bedoelt bastogne ipv biscuitjes? Dat kan zeker, maar dan wel minder boter gebruiken! Bastognes zijn al wat vetter. Beantwoorden
waarom gelatine of agar? Zowel de roomkaas als de chocolade zorgen al voor een stevige taart Beantwoorden
Helaas niet voldoende voor een fijne en stevige structuur. Als je kleine cheesecakejes in potjes maakte (per portie), dan kan het wel goed zonder gelatine/agar. Beantwoorden
Alle ingrediënten op kamertemperatuur.. Netjes gedaan. Maar wat ik niet wist is dat je de slagroom niet geklopt krijgt als deze niet koel is. Misschien wil je dat wijzigen in je recept? Beantwoorden
Slagroom kloppen weet toch iedereen hoe dat moet. Neem aan dat slagroom bij iedereen in de koelkast staat. Maar als alternatief kan je ook heel goed…. “Pakjes houdbare slagroom” nemen die word net iets dikker dan gewone slagroom. Wil je suiker vermijden in de slagroom vervang deze dan door “Poeder Zoetstof ” KLINKT IN IEDER GEVAL SUPER LEKKER DIT TOETJE ❤❤❤ MARIETTE ❤❤❤ Beantwoorden