Healthy hazelnoot-perenblondies met koffiesmaak Op zoek naar een heerlijk gezond tussendoortje of lekker baksel met hazelnootmeel? Dan zijn deze vegan, healthy hazelnoot-perenblondies met koffiesmaak vast wat voor jou. Hiii bewuste zoetjes. Ik heb weer een lekker verantwoord tussendoortje voor jullie uitgewerkt! Healthy hazelnoot-perenblondies met koffiesmaak. Echt een geweldig lekkere smaakcombinatie: hazelnoot, peer en koffie. Ook als je geen koffie lust, zoals ik, maar wel van een zachtere koffiesmaak houdt. Er zit natuurlijk geen lading suiker of boter in deze blondies en de structuur komt daardoor in de buurt van een soort smeuïge (vegan!) cake, die ook heel goed samengaat met een laagje kokosslagroom. Dan is het meteen een echte traktatie. Misschien valt het je op dat ik alwéér een recept met hazelnootmeel heb gemaakt, net zoals het appel-perentaartje met een volkoren hazelnootkorst van twee weken geleden. Om de een of andere reden had ik een ongelofelijke voorraad hazelnoten in huis en heb ik daar potten vol met hazelnootmeel van gemaakt, heer-lijk. Als je het niet in huis hebt (of wilt maken), dan kun je het ook goed vervangen door amandelmeel. Deze peren-hazelnootblondies met koffiesmaak zijn trouwens geïnspireerd op een ander recept dat al online staat, appel-amandelblondies. Mocht je op zoek zijn naar een andere smaakcombinatie. recept Healthy hazelnoot-perenblondies met koffiesmaak Op zoek naar een heerlijk gezond tussendoortje of lekker baksel met hazelnootmeel? Dan zijn deze vegan, healthy hazelnoot-perenblondies met koffiesmaak vast wat voor jou. Printen 30 minuten + baktijd 9 Ingrediënten DROGE INGREDIËNTEN 150 gram havermout (of havermeel) 150 gram hazelnootmeel 1,5 tl bakpoeder 5 gram espresso oplospoeder Handje hazelnoten ter decoratie NATTE INGREDIËNTEN 1 tl vanille extract 3-4 el ahornsiroop 250 gram sojayoghurt 4 el kokosolie, gesmolten 2 peren Bereiding Verwarm de oven tot 175 graden en bekleed een bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier. Maal de havermout in de blender fijn tot een meel en meng met de rest van de droge ingrediënten (m.u.v. het handje hazelnoten) en een snuf zout. Was de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes (ik liet de schil er gewoon aan). Neem een beslagkom en doe de peer hierin, samen met de rest van de natte ingrediënten en meng deze goed. Voeg nu de droge ingrediënten aan de natte toe en spatel door elkaar. Stort het beslag in de bakvorm en schuif deze voor 40 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de oven daarna uit en zet de ovendeur op een kier. Lekker als de blondies nog warm zijn! Of serveer met een wat kokosslagroom als je dit verantwoorde zoetje voor een verjaardag maakt. BEWAREN: Goed verpakt zijn de blondies zeker 4 dagen houdbaar buiten de koelkast. Ik snijd ze graag in stukjes om ze vervolgens per stuk in te vriezen. Zo kunnen we elke dag een lekker tussendoortje pakken.
Ohh hij ziet er zo lekker uit! Kan ik voor de kokosolie ook gewoon plantaardige margarine of olie gebruiken? Anders moet ik nog even een pot halen 🙂 Beantwoorden
Het smaakt goed! Ik had toevallig een tijdje geleden een paar zakjes hazelnootmeel ingeslagen bij de Aldi en het is nu niet lang meer houdbaar. Dus ik ben blij met jouw recepten met hazelnootmeel! Het appel perentaartje zal ik binnenkort ook uitproberen. Ik heb in deze blondies banaan gebruikt i.p.v. peer en lactosevrije yoghurt. Ik vroeg mij nog af welke oploskoffie jij hebt gebruikt, welk merk, en uit een pot of zakjes? Beantwoorden
Fijn om te lezen! You’re in for a treat met het appel-peren taartje ;). Ik gebruikte hier oplospoeder van espresso van Nescafe. In losse portie zakjes omdat we verder geen oploskoffie gebruiken. Beantwoorden
Wat een super recept ! Heerlijk om te maken deze dagen ! Zelf heb ik nog een toffe tip gevonden voor in deze corona tijden. (kijk eens online via https://www.kupino.nl/folders/lidl) Hier vind je handig en snel goede ingredienten bespaart veel ! (en is handig als huiswerk voor de kleintjes die thuis zitten 🙂 #staystrong Beantwoorden
Dat ziet er lekker uit! En een leuke afwisseling voor de appel-amandel blondies die ik regelmatig maak 🙂 ik vroeg me af of de havermeel eventueel vervangen kon worden door speltmeel? Groetjes, Andrea Beantwoorden
Dat heb ik nog niet geprobeerd! Ik denk dat het prima kan, maar dan krijg je eerder een soort cake (notenmeel maakt zo lekker smeuïg en voegt smaak toe). Beantwoorden
Het hangt er maar net vanaf waar je dieet op gebaseerd is! Het is voedzaam en vullend, met weinig suiker. Maar het is bijvoorbeeld niet koolhydraatarm etc. Beantwoorden