Ga naar de inhoud
Mega Twix cake
Chocolade 09 maart 2020

Mega Twix cake

Mega Twix cake

Wat een gruwelijk lekkere cake was dit! Een Twix cake, die er niet alleen uitzag als een Twix, maar van binnen ook net zo’n lekker dikke laag karamelspread bevatte én kleine stukjes Twix.

Het was weer zo ver, één van mijn nichtjes (Frida!) kwam gezellig logeren en er moest gebakken worden. Via een lang discussie- en gedachtenpad over wat het ging worden (we begonnen bij Luikse wafels) besloten we een Twix cake te maken. Ik ben echt GEK op Twixjes, dus ik vond dat we die sowieso moesten kopen als treat voor tijdens het bakken en ze verdwenen ook in stukjes door het beslag. Frida had ook twee eisen: er moest véél karamel op de cake en hij moest echt op een Twix gaan lijken. Dat lukte perfect!

De cake was waanzinnig lekker, maar ook zwaar dus snijd vooral geen royale plakken zoals ik deed. Het leek vooral van buitenaf op een Twix, want het was natuurlijk een cake en had geen krokante koek. Die dikke laag karamelspread was wel echt koning. Als je echt voor de volledige Twix-sensatie wilt gaan, ga dan voor deze millionaires shortbread.

FYI: misschien zie je op de foto dat de cake een beetje compact is en de chocolade nog niet gestold. Ik was tijdens het bakken het bakpoeder vergeten (dat krijg je als je recepten uit je hoofd maakt) én ik had geen tijd of geduld om te wachten tot de chocolade gestold was voor ik de foto’s maakte. Er moesten namelijk ook gewoon nog gezellig spelletjes gespeeld worden. In het recept staat alles uiteraard perfect!

Mega twix cake

Mega twix cake

Mega Twix cake

recept
Mega Twix cake

Wat een gruwelijk lekkere cake! Een Twix cake, die er niet alleen uitzag als een Twix, maar van binnen ook net zo'n lekker dikke laag karamelspread bevatte én kleine stukjes Twix.

16

Ingrediënten

  • 250 gram roomboter, ongezouten
  • 200 gram suiker
  • 5 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 250 gram (patent)bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 8 kleine twixjes, in kleine stukjes gesneden
  • Karamelspread
  • 250 gram chocolade*

*Ik gebruikte voor de helft melk en voor de helft pure chocolade

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de cakevorm (30cm) in en bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Neem een kom en mix hier de boter in met de mixer tot een zachte crème. Voeg dan de suiker toe en klop in vijf minuten romig, het liefst met de platte menghaak. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, pas als het ene ei volledig is opgenomen, voeg je het andere ei toe terwijl je blijft mixen op medium speed. Voeg nu ook het vanille extract toe.
  3. Meng het bakpoeder, een flinke snuf zout zout en bloem met elkaar en spatel dit in delen door het beslag tot het volledig gemengd is. Zo behoud je zoveel mogelijk de luchtigheid.
  4. Doe een beetje bloem in een kommetjes en rol de stukjes twix hierdoor. Spatel ze vervolgens door het beslag en verdeel het beslag over de cakevorm. Bak de cake in 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Test met een caketester of satéprikker of deze er schoon uitkomt. Als er nog een beetje beslag aan blijft plakken, moet de cake nog even terug. Is de cake gaar? Haal dan uit de oven en laat een uur afkoelen in de vorm.
  5. Snijd de bovenkant er vanaf zodat je een rechte bovenkant hebt. De overbodige cake kun je lekker opsnoepen, die gebruiken we niet meer.
  6. Maak de karamelspread volgens dit recept. Laat de spread een beetje afkoelen en smeer deze vervolgens over de bovenkant van de cake. Is de spread te dun? Dan heb je het niet lang genoeg laten inkoken of het is nog te warm, het moet stevig op z’n plek blijven.
  7. Smelt 165 gram van de chocolade au bain-marie en haal van het vuur, voeg dan de rest van de chocolade eraan toe en roer erdoor tot het ook gesmolten is. Laat het nu afkoelen, zodat je karamelspread niet wegsmelt bij het overgieten van de cake. Zet de cake op een taartrooster en leg onder het rooster (op het aanrecht) een bakpapiertje. Overgiet de cake nu met de chocolade en smeer de chocolade tegen de zijkanten aan. Op de bovenkant ga je heen en weer met een pannenlikker om het geribbelde effect van een twix te bereiken.
  8. Laat de chocolade nu helemaal uitharden en je cake is klaar om te serveren!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Mega Twix cake" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

2 berichten over “Mega Twix cake

  1. Vanmiddag gelijk uitgeprobeerd! Nu al zo’n zin om te proeven!
    De chocola stolt heel langzaam, klopt dat? Hoe lang duurde het voor ie bij jou volledig uitgehard was?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *