Makkelijk rabarber toetje Een makkelijk recept voor een rabarber toetje dat je in een handomdraai hebt gemaakt als je al een lekkere pot rabarber compote in de koelkast hebt staan. Dit lekkere rabarber dessert is ideaal voor na een zomerse bbq of diner! Rabarber toetje maken Oh, wat heb ik een leuk dessert voor jullie in de aanbieding vandaag. Een onwijs lekker en makkelijk rabarber toetje dat als volgt is opgebouwd: onderin het glaasje koekkruimels van brosse kokoskoekjes, in het midden romige kokosyoghurt en daar bovenop een erg lekkere rabarber aardbeien compote en enkele verse aardbeien als garnering. Om het jezelf makkelijk te maken (en omdat ik het recept voor die brosse kokoskoekjes nog niet heb gedeeld) zou ik lekker kant-en-klare kokosbiscuitjes gebruiken. Als je niet van kokos houdt kun je natuurlijk ook gewone biscuitjes gebruiken. Verderop in deze post geef ik je ook nog wat tips om te variëren met de basis en er een fancy rabarber dessert van te maken. Waar smaakt rabarber naar? Hoe moet je rabarber koken, invriezen of schoonmaken? Ik schreef het allemaal uit in het artikel “Rabarber: koken en bakken”. Rabarber dessert Als je eenmaal een pot rabarber aardbeien compote in de koelkast hebt staan, dan is het gevaar dat je het overal bij gaat proberen. Dus toen ik een lekkere banketbakkersroom had gemaakt, konden we het niet laten om dit in combinatie met de compote te proeven. Och, wat een zaligheid! Dat bracht me op het idee om jullie te wapenen met een aantal tips om het lekkerste rabarber dessert naar jouw smaak te maken. De aardbeien rabarber compote laat je natuurlijk voor wat het is en de ‘bodem’ van koekjes ook. Maar met de vulling van kokosyoghurt kun je spelen. vervang het bijvoorbeeld eens door: Banketbakkersroom Zwitserse room (zie het recept voor banketbakkersroom hoe je dit maakt) Volle citroenkwark Griekse yoghurt 10% Een rabarber toetje met banketbakkersroom of Zwitserse room vraagt natuurlijk om iets meer tijd in de keuken, maar dit loont absoluut. De andere twee opties zijn gewoon in de supermarkt verkrijgbaar en lenen zich perfect voor een makkelijk en snel rabarber toetje. Rabarber koken Voor dit rabarber toetje moet je eerst de rabarber koken. Dit doe je samen met enkele smaakmakers: aardbeien, citroenrasp en suiker. Met name de aardbeien en de suiker zijn echt nodig om de zure smaak van de rabarber in balans te brengen. De citroenrasp is vooral een toevoeging voor de lekker en zou je ook kunnen weglaten, of vervangen door sinaasappelrasp of kaneel. De hoeveelheid suiker die je nodig hebt bij het verwerken en koken van rabarber is afhankelijk van de soort rabarber. Groene rabarber is bijvoorbeeld een stuk zuurder dan de rode, maar ook oude rabarberstelen hebben een hoger zuurgehalte door de hoeveelheid oxaalzuur die toeneemt naarmate de rabarber ouder wordt. Als je met rabarber aan de bak gaat moet je vooral tussendoor blijven proeven of het resultaat zoet genoeg is naar jouw smaak. Voeg eventueel nog wat suiker toe aan de rabarber compote, of kies voor een zoete vulling van je rabarber dessert door banketbakkersroom of Zwitserse room te gebruiken. Toetje in glas TIP: Ik vind het onwijs fancy staan als je een dessert in een mooi glas serveert. Daarom gebruikte ik champagne coupes om dit rabarber toetje in op te maken, maar cocktailglazen of andere kleine glazen zijn ook heel geschikt. recept Makkelijk rabarber toetje Een makkelijk recept voor een rabarber toetje dat je in een handomdraai hebt gemaakt met een lekkere rabarber aardbeien compote. Printen 15 minuten 4 Ingrediënten Rabarber aardbeien compote 100 gram rabarber, schoongemaakt 100 gram aardbeien, schoongemaakt 40 gram fijne kristalsuiker Rasp van een kwart citroen 0,5 tl vanille-extract 30 ml water Verder nodig 6 kokosbiscuitjes 500 gram volle kokosyoghurt (of Griekse yoghurt 10%) 30 gram poedersuiker 4 verse aardbeien Bereiding Voorbereiding: rabarber aardbeien compote Snijd de schoongemaakte rabarber en aardbeien in stukjes. Doe alle ingrediënten samen in een pan en breng aan de kook. Als het geheel kookt dan zet je het vuur laag en laat je het 10 minuten pruttelen. Roer af en toe door. Laat volledig afkoelen. Rabarber toetje maken Zet 4 champagne coupes over andere mooie dessert glaasjes klaar. Verkruimel de kokosbiscuits en verdeel over de vier glazen. Meng de yoghurt met de poedersuiker. Eventueel kun je er een klein mespuntje vanillepoeder of een paar druppels vanille-extract aan toevoegen (bij kokosyoghurt vind ik dat niet nodig i.v.m. de aanwezige kokossmaak). Verdeel de yoghurt over de vier glazen en hierna ook de rabarber aardbeien compote. Maak de vier overgebleven aardbeien schoon, snijd doormidden en leg ze op je rabarber dessert ter decoratie. Rabarber toetje bewaren Je kunt dit rabarber dessert prima een dagdeel of een dag van tevoren bereiden. De koekjes zullen wel zacht worden door het vocht uit de yoghurt. Als je nog toetjes over hebt dan kun je deze afgedekt twee dagen in de koelkast bewaren.