Dit doe je met je leftover bananen Ik denk dat iedereen regelmatig één of twee bananen op de fruitschaal heeft liggen die net iets te bruin zijn om zo op te eten, maar weggooien is ook zonde. Dus wat doe je met deze leftover bananen? Mijn allergrootste tip verklap ik meteen aan je: invriezen! Dat doe je makkelijk op deze manier: snijd de bananen in plakjes, leg ze op een stuk bakpapier, rol dit op en vries ze in! Zo kun je op elk moment fijne (rijpe) banaantjes tevoorschijn toveren, om onderstaande chille banana recepten te maken en hoef je ze never nooit meer weg te gooien. De ultieme manier om van chocolademousse te genieten zonder een rotgevoel achteraf: healthy chocolademousse met avocado en banaan. De combi van banaan, avocado, chocomousse en een scheutje amandelmelk zorgen voor een heerlijk zoete, creamy chocomousse. Deze chocolade ijsbanaantjes zijn een ideale snack in de zomer. Je bewaart ze in de vriezer en kunt dan op elk moment een verkoelend snackje pakken! My all time favourite: de bananencake. Deze bananencake met speculaaskruiden en pecannoten is mijn absolute favoriet, maar de variant met kokos, limoen en frambozen moet je ook echt eens proberen. Nog zo’n fijn zomers bananenreceptje: een gezond bananenijsje met gezouten en gekarameliseerde amandelen. Makkelijk om te maken en héél erg lekker. Het gouden ingrediënt voor een goede carrot cake is een banaan. In deze skinny carrot cake gaan er zelfs wel twee, of drie, maar er zit verder geen suiker in dus je mag heerlijk gezondigen. Een makkelijke manier om je bananen in het weekend op te maken: bak er deze skinny bananenpannenkoekjes van voor het ontbijt! Lekker ze op met wat kaneel, agavesiroop en rood fruit en je hebt een top ontbijtje. Genoeg inspiratie om nooit meer een banaantje weg te gooien! Hoe verwerk jij je leftover bananen het liefst?
Wat veel lekkere recepten! Laat ik nou net drie bananen op de fruitschaal hebben die schreeuwen om verwerkt te worden 🙂 Beantwoorden