Ga naar de inhoud
Vegan challenge food diary #week2
Foodfun & -nieuws 16 mei 2017

Vegan challenge food diary #week2

Vegan challenge food diary #week2

Wow, mijn vegan challenge vliegt voorbij! Week twee is alweer klaar en nu ik dit schrijf ben ik precies op de helft van de 30 dagen. Afgelopen week was een fijne week waarin ik zowel thuis als buiten de deur héél erg chill heb gegeten. Lees je mee?

DAG 8

Ik maakte een flinke pot van mijn mokka granola en verving de ahornsiroop (was op) door appelstroop. Superlekker!

Ontbijt: kokosyoghurt met (extra veel ;)) mokka granola
Lunch: groene salade met yummy toppings
Diner: Sri Lankaanse rode curry
Snacks: kiwi, appel, veel pindakaas, Ridiculously good bonbonnetjes

Maandag

DAG 9

Een rustig thuiswerkdagje waarop ik alle gerechten voor woensdag voorbereidde en een té lekker nieuw recept voor het avondeten uitprobeerde: de gepofte zoete aardappel met guacamole. Die guacamole maakte ik natuurlijk zonder crème fraiche, maar met een scheutje vegan yoghurt.

Ontbijt: kokosyoghurt met mokka granola
Lunch: Sri Lankaanse rode curry met groentes en cashews
Diner: gepofte zoete aardappel gevuld met guacamole
Snacks: Peer, appel, vegan granenreep, pindakaas

IMG_7694-2

DAG 10

Op woensdag 10 mei waren Thomas en ik 6,5 jaar samen. De perfecte kans om een 6 gangen vegan diner in elkaar te draaien, vond ik. Omdat ik de hele dag in de keuken stond heb ik voornamelijk veel lopen voorproeven en snacken van al het lekkers voor het diner, dus alle gangen vind je hieronder. De recepten volgen aankomende week en alle bijbehorende wijn heb ik voor het gemak even achterwege gelaten 😉 .

Gang 1: Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus en kruiden
Gang 2: Little gem kuipjes met bloemkoolcouscoussalade en yoghurtdip
Gang 3: Smoked paprika bloemkoolkokossoep
Gang 4: Mexicaanse zwarte bonenburger tussen geroosterde portobello’s met pittige tomatensaus
Gang 5: Citroen spoom
Gang 6: Ananas-kokoscheesecake

Woensdag

DAG 11

Dankzij alle wijn van gisteravond voelde ik me redelijk brakjes en daar komen alle bijbehorende cravings bij om de hoek kijken.. Pittig dagje.

Ontbijt: een grote punt overgebleven ananas-kokoscheesecake
Lunch: twee speltrijstwafels met pindakaas & banaan en twee met hummus, avocado & rucola
Diner: kleine herhaling van gisteren + gepofte zoete aardappel met bloemkoolcouscoussalade
Snacks: bakje aardbeien, halve galiameloen, 2/3 reep Lovechock chocolade, bakje cashewnootjes, twee chocopindakaas havermout repen

Donderdag

DAG 12

Door het flinke losgaan van afgelopen dagen moest ik vandaag weer even normaal doen van mezelf. Dat ging goed tot er ’s avonds twee vriendinnetjes kwamen eten, met veel Cava.

Ontbijt: 2 bakjes kokosyoghurt met stukjes appel en frambozen
Lunch: groene salade met een zwarte bonenburger en paprika-aubergine spread
Diner: grote kom bloemkoolkokossoep
Snacks: bakje cashewnoten, nachos met pittige tomatendip, een bak aardbeien, groene smoothie

IMG_7769-2

DAG 13

De vrijgezellendag van mijn zus! Doordat ik rond lunchtijd nog dingen aan het regelen en onderweg was, schoot lunch er een beetje bij in. Vervolgens mijn vingers eraf gebeten tijdens het boottochtje (met high tea..), maar het eten in restaurant Brasa in Amersfoort maakte alles goed. Zó lekker gegeten! Ze vergaten me helaas het juiste toetje te geven, maar gelukkig proefde ik na 1 mini hapje dat ik geen vegan ijs in mijn mond had. Shit happens. Uiteraard ook weer veel Cava en wijn gedronken.

Ontbijt: grote bak kokosyoghurt met stukjes ananas
Lunch: wat wortels en fruit
Diner: Spaanse pinchos, brood met ei-vrije aioli, wat amandelen, een gevulde paprika met linzen en sinaasappelsorbetijs
Snacks: Cava en wijn

Zaterdag

DAG 14

Even geen alcohol meer voor mij. Wel een lekker fietstochtje naar Haarlem met Thomas, waardoor ik ein-de-lijk dat fantastische tentje uit kon proberen dat ik al eeuwen volg op Insta: By Lima. Man man, wat hemels. Echt een aanrader, veel glutenvrije, vegan en vegetarische opties en alles heerlijk vers. ’s Avonds maakte Thomas zijn amazing gevulde courgettes voor me. Feest!

Ontbijt: grote bak kokosyoghurt met stukjes appel
Lunch: wortel-gembersoep met een dikke snee brood en een vegan taartje
Diner: gevulde courgette met vega gehakt-linzenmengsel in Mexicaanse saus
Snacks: 2 kokosdadelwalnotenreepjes, een bakje rozijntjes en een bak blauwe bessen 

Zondag

 

Toch heb naast al dit lekkere eten ook best wel veel moeilijke momenten gehad. Op dit moment zit het me best dwars dat ik niet even een gebakken of gekookt eitje mag eten. Zeker gezien ik gado gado op de planning heb staan voor het eten morgen.

Ze zeggen dat de ergste cravings na drie weken over zijn. Ik ben benieuwd!

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *