Abrikozen havermoutwafels Yes, een nieuw gastblogrecept van healthy bakingqueen Melissa! Ze maakte deze heerlijke havermoutwafels met een zomerse topping van abrikozen. Enjoy! Bakken zorgt bij mij voor ontspanning. Ik vind het heerlijk om uren in de keuken te staan en nieuwe recepten te proeven. Zo kan ik intens genieten van het moment dat ik de cake of taart in de oven zet. Toch vind ik het soms ook heerlijk als ik mijn baksels meteen kan opeten. Dat ik niet eerst een uur hoeft te wachten totdat de cake klaar is. Wanneer dit het geval is, kies ik vaak voor pannenkoeken of wafels. Deze keer heb ik voor het laatste gekozen. Ik maakte zomerse abrikozen wafels. De supermarkten liggen (gelukkig!) weer vol met zomers fruit. Abrikozen liggen in de zomermaanden dus ook standaard in mijn fruitschaal. Deze keer heb ik ze gebruikt in mijn wafelrecept. Dit maakt het zo heerlijk zoet. Voor mijn wafels gebruik ik bijna altijd havermout. In combinatie met amandelmelk en ei is dit het ideale beslag om tussen het wafelijzer te gebruiken. De overige ingrediënten wissel ik af met hetgeen waar ik op dat moment trek ik heb. Dit keer was dat vanille, kokos en abrikozen. Binnen 10 minuten kun je genieten van dit goed vullende ontbijtje! recept Abrikozen havermoutwafels Yes, een nieuw gastblogrecept van healthy bakingqueen Melissa! Ze maakte deze heerlijke havermoutwafels met een zomerse topping van abrikozen. Enjoy! Bakken… Printen Ingrediënten WAFELS 100 g havermout 150 ml amandelmelk 1 ei 1 tl vanille extract 1 tl bakpoeder 2 el kokosrasp 3 abrikozen TOPPING 2 abrikozen Poedersuiker Kaneel Ahorn siroop Walnoten Bereiding Zet het wafelijzer alvast aan. Mix de havermout in een blender tot havermeel. Voeg het bakpoeder en kokosrasp toe. Meng in een andere kom de amandelmelk, ei en vanille extract. Meng beide kommen door elkaar. Verwijder de schil van de abrikozen en snijd het in kleine stukjes. Meng dit vervolgens met het beslag en spatel tot het goed gemengd is. Smeer het wafelijzer in met wat kokosolie en giet het beslag in de wafelvorm. Wacht vervolgens 3-5 minuten tot de wafels goudbruin zijn.