Heerlijke appel peren crumble maken Een crumble met appel en peer kun je eigenlijk op elk moment in de winter maken. Uiteraard ook in de zomer, maar dan zijn er ook zoveel andere soorten zomerfruit die korter verkrijgbaar zijn en geweldig smaken in een crumble. Nu is dus je moment, maak deze overheerlijke appel peren crumble in een handomdraai met dit makkelijke recept. Appel peren crumble maken Een warme crumble is en blijft het ultieme comfort food. Een toetje dat je elke week kan eten zonder dat het ooit gaat vervelen. Misschien ook omdat een crumble met veel verschillende soorten fruit bereid kan worden. Appels en peren zijn de hele winter goed verkrijgbaar in Nederland en dus de perfecte kandidaten om in een lekker appel peren crumble dessert te verwerken. Wat kun je verwachten van een appel peren crumble? Terwijl een appel een fris-zuur-zoet element heeft en een kleine bite behoudt in de oven, is de peer zoeter en bakt lekker zacht. Dat steekt mooi af bij de knapperige laag kruimels bovenop het warme fruit. Het liefst eet ik er een beetje crème fraiche bij om het zoete van de warme appel, peer en de knapperige crumble in balans te brengen. Niemand houdt je overigens tegen om er een bolletjs ijs bovenop te scheppen. 😉 TIP! Je kunt deze appel-peer crumble maken in meerdere kleine porties, m.b.v. 4 ramekins (9 cm doorsnee), of je kiest voor één ovenschaal van max. 20 x 20 cm zoals deze. Meer crumble recepten Crumble is op zichzelf één van mijn favoriete basisrecepten. Het smaakt ontzettend lekker over een bakje met warm fruit, zoals deze appel peer crumble, maar over taarten, cupcakes of muffins smaakt het zeker zo geweldig. Het krokante element dat je toevoegt met deze knapperige kruimellaag, geeft veel zoete recepten net dat beetje extra wat ze nodig hadden. Een aantal van mijn favoriete recepten met crumble: Appel-bramen crumble Perencakejes met kruimellaag Blauwe bessen kruimeltaart Appel crumble met havermout Rabarber aardbeientaart met kruimel recept Heerlijke appel peren crumble maken Appel peren crumble, echt comfort food. Dit dessert recept met appel, peer en crumble is erg makkelijk en valt bij iedereen in de smaak! Printen 30 minuten + baktijd 4 Ingrediënten Appel-peren vulling: 2 kleine appels 2 kleine peren 1/2 el citroensap 1/2 tl kaneel Kruimeldeeg (crumble): 200 gram bloem 100 gram ongezouten roomboter 100 gram fijne kristalsuiker 1 zakje vanillesuiker of 1 tl vanille-extract EXTRA: Crème fraiche, om erbij te serveren (optioneel) 4 ramekins (9 cm doorsnee) Bereiding Appel peren crumble maken Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels en peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes. Meng de appel- en perenblokje met citroensap en kaneel. Verdeel over de ramekins. Neem een beslagkom en mix hierin boter, bloem en suiker tot er een kruimelbeslag ontstaat. Hoe langer je blijft mixen, hoe verder het deeg aan elkaar zal gaan plakken. Let dus goed op wanneer je de grootte van de ‘kruimels’ goed vindt. Eventueel kun je ook met de hand het deeg bewerken (wrijven) tot er mooie kruimels ontstaan. Appel peren crumble bakken Verdeel de kruimels over het appel-perenmengsel in de ramekins en zet 20 minuten in de oven op 180 graden, of tot de crumble goudbruin kleurt. Serveer de appel peren kruimel met een schepje crème fraiche voor wat frisheid of met een bolletje ijs als zoeter dessert toetje. Enjoy! APPEL PEREN CRUMBLE BEWAREN Goed afgedekt in de koelkast kun je de appel peren crumble max. drie dagen bewaren. Warm het wel weer even op voor je het serveert, dan wordt de kruimellaag weer lekker knapperig.