Ga naar de inhoud
Appelkruimelcake
Crumble recepten 02 september 2014

Appelkruimelcake

Appelkruimelcake

Appeltaart, appelcrumble en cake. Drie heerlijke zoete recepten waar ik altijd gek op ben geweest. Waarom probeer ik die drie recepten niet eens te combineren? And so I did. Het resultaat is fan-tas-tisch. Deze appelkruimelcake heeft het allemaal: een crunch, een fris zuurtje en die vertrouwde zoete appeltaartsmaak! De taart is opgebouwd uit een zachte en luchtige cake met een vleugje kaneel, daarop frisse appelpartjes en afgetopt met een ouderwets lekker kruimelbeslag, oftewel crumble. Oh en je raadt het al, deze appelkruimelcake is ook nog eens appeltje eitje om te maken. De meeste ingrediënten zul je zelfs al in huis hebben.

Psssst. Deze appelkruimelcake is on-weer-staan-baar als hij nog lekker warm is van de oven, mét een flinke dot slagroom. Enjoy!

 

Appelkruimelcake

recept
Appelkruimelcake

Appeltaart, appelcrumble en cake. Drie heerlijke zoete recepten waar ik altijd gek op ben geweest. Waarom probeer ik die drie recepten…

35min + 45min baktijd
12

Ingrediënten

  • 1,5x recept kruimeldeeg
  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 (fijne) kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • Theelepel vanille aroma
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • Snufje zout
  • Twee grote appels

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm (24cm) in en bestuif hierna met wat bloem, zodat de cake niet blijft plakken.
  2. Bereid 1,5x dit recept voor kruimeldeeg. Zet de ongebakken kruimel even opzij.
  3. Neem een nieuwe kom en mix hier de boter en de suiker een aantal minuten in zacht, tot het mengsel lichter en romiger wordt. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en hierna ook het snufje zout en vanille aroma, terwijl je blijft mixen.
  4. Voeg nu in delen het zelfrijzend bakmeel en het kaneel toe en blijf een aantal minuten mixen tot er een glad beslag ontstaat. Giet het beslag in de bakvorm. Schil de appels en snijd in dunne partjes, verdeel deze partjes in een rondje over de bakvorm. Strooi er een beetje kaneel over. Top het geheel af met het kruimeldeeg.
  5. Bak de appelkruimelcake voor 45 minuten. Check na een half uur of de crumble al mooi goudbruin is geworden, dan moet je de bakvorm namelijk afdekken met aluminiumfolie en weer terugzetten in de oven om de cake verder te laten garen. Serveer met slagroom!

Heb jij deze fijne appelkruimelcake gemaakt? Tag me dan in jouw kiekje via Instagram of Facebook of laat een berichtje onder dit recept achter! Elke week deel ik de mooiste foto via mijn Instagram. Ik ben benieuwd! X Mariette

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Appelkruimelcake" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

15 berichten over “Appelkruimelcake

  1. Hoi,

    Deze cake is echt heerlijk! Ik wilde even zeggen dat in de bereidingswijze is vergeten te melden dat er kaneel door het cake beslag moet. Hoewel ik hem zonder kaneel in het beslag heb gemaakt en zo ook heerlijk is.

    Groetjes!

  2. Zou je door het kruimelbeslag ook havermout kunnen doen? Ik vind jouw havermout appelplaatkoek altijd heerlijk.

  3. Hoi! Ik wil deze cake graag maken in een normaal cakeblik. Ik heb een cakeblik dat ca 3/4 is van een standaard langwerpig cakeblik. Hoeveel zal ik dan van de ingrediënten nodig hebben? Groetjes!

      1. Oké. Ik denk dat ik een cakeblik van 20 cm heb ongeveer. Dus best een kleine. In dat geval zou ik dus genoeg hebben aan 2/3 van de ingrediënten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *