Ga naar de inhoud
Appeltaart chiapudding
Gezonde bakrecepten 13 november 2019

Appeltaart chiapudding

Appeltaart chiapudding

Appeltaart en chiapudding in één: een reuze gezond en herfstig ontbijt bedacht en gefotografeerd door gastblogster Melissa. 

Door Melissa. 
Het is weer herfst! Stiekem ben ik daar erg blij mee. Ik houd namelijk van alle zoete en gezellige recepten die bij dit seizoen horen. Appeltaart kan natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Hoewel ontbijt voor mij altijd een feestje is, gaat ontbijten met appeltaart mij net iets te ver. Daarom heb ik een heerlijk alternatief gevonden. Deze appeltaart chiapudding heeft namelijk dezelfde smaak, vult goed, is supergezond en heeft alleen een andere textuur.

Het fijne aan chiapudding is dat het snel en makkelijk te maken is. Zet de avond van tevoren de mix van chiazaadjes en amandelmelk in de koelkast en de volgende ochtend staat de chiapudding voor je klaar. Vervolgens hoef je alleen de chiapudding te mengen met een vleugje kaneel en voeg je de gewenste toppings toe. Zo geniet je binnen een paar minuten van een heerlijk ontbijt.

Tip: met chiapudding kun je eindeloos blijven variëren. Mix bijvoorbeeld eens cacaopoeder door de chiapudding. Of pureer wat fruit door de pudding voor een zomers effect.

Appeltaart chiapudding

Appeltaart chiapudding

recept
Appeltaart chiapudding

Appeltaart en chiapudding in één: een reuze gezond en herfstig ontbijt bedacht en gefotografeerd door gastblogster Melissa.

10 minuten + opstijven
1

Ingrediënten

  • 3 el chiazaad
  • 250 ml amandelmelk
  • 3 el Griekse yoghurt of een lactosevrij alternatief
  • 1 appel
  • 1,5 tl kaneel
  • 1 el rozijnen
  • 1 el walnoten

Pssst. verdubbel de hoeveelheid en maak meteen twee porties! Voor morgenochtend én de ochtend erna.

Bereiding

  1. Doe de chiazaadjes met de amandelmelk en 0,5 tl kaneel in een grote beker en roer goed door. Laat het vijf minuten rusten. Roer weer goed door, sluit de beker goed af en zet in de koelkast tot de volgende ochtend.
  2. Snijd de appel in kleine blokjes en meng dit in een bak met 1 tl kaneel en de gewelde rozijnen. Je kunt ervoor kiezen om dit mengsel lekker warm en gaar te bakken in de oven (op 175 graden voor 10 minuutjes) of je gebruikt het rauw en koud. Bewaar dit afgesloten in de koelkast tot de volgende ochtend.
  3. De ochtend dat je het wilt eten: haal de beker met chiazaadjes uit de koelkast, het is dan een pudding geworden!
  4. Hak de walnoten in kleine stukjes en zet even opzij.
  5. Giet de chiapudding tot de helft van een glas en schep de Griekse yoghurt er bovenop. Top af met de stukjes appel, rozijnen, walnoten en evt. nog wat extra kaneel.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Appeltaart chiapudding" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *