Basisrecept: brownies Een goed recept voor brownies is essentieel in iedere keuken. Van levensbelang zou ik bijna willen zeggen. Ik veel geëxperimenteerd met verschillende soorten brownies en dit perfecte recept is daar uit voort gekomen. UPDATE: dit recept is aangepast! Zoals hierboven al staat heb ik heel veel getest en dit is mijn ideale recept. Denk aan een super smeuïge en compacte brownie. Grappig genoeg zijn ze het allerlekkerst de dag nadat je ze gebakken hebt. Het fijne aan brownies is dat ze onwijs makkelijk zijn om te maken. Ik maak ze vaak. Als ik iets lekkers mee wil nemen op bezoek, of als er een groot aantal mensen komt en ik iets extra’s naast mijn andere taarten wil. Want iedereen houdt van brownies. O.a. daarom heb ik altijd een grote voorraad pure chocolade chocolate chips in huis, zodat ik any time een lading brownies tevoorschijn kan toveren. recept Basisrecept: brownies Met veel liefde en na jaren experimenteren deel ik mijn smeuïge, makkelijke basisrecept voor brownies met jullie. Brownies zijn nu eenmaal van levensbelang. Printen 25 minuten 20 Ingrediënten 250 gram boter 225 gram pure chocolade, fijngehakt of chocolate chips (waarvan 100 chips erdoor) 4 eieren 275 gram witte basterdsuiker* 110 gram bloem 40 gram cacaopoeder 1 tl vanille extract *Kan ook vervangen worden door kristalsuiker. Bereiding Smelt de boter in een steelpan. Roer 125 gram fijngehakte chocolade door de warme boter tot het er volledig in opgenomen is. Zet even opzij. Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een bakvorm 20 x 25 cm met bakpapier. Neem een kom en meng hierin met een garde de eieren samen met de witte basterdsuiker door elkaar. Meng met een spatel het chocolademengsel door de eieren (let op dat het niet meer te warm is). Zeef daarna het bloem en de cacaopoeder erboven en spatel er ook doorheen. Voeg tenslotte een flinke snuf zout en een tl vanille extract toe. Als laatste meng je de resterende stukjes chocolade door het beslag. Stort het beslag in de bakvorm en bak max. 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal daarna uit de oven en laat afkoelen. Goede brownies horen heerlijk smeuïg te zijn. Om ze ook zo te houden kun je de brownies het beste pas snijden wanneer ze goed afgekoeld zijn en je ze wilt serveren. TIP: voeg ook eens 150 gram gehakte walnoten, hazelnoten of pecannoten aan het beslag toe. BEWAREN: goed afgesloten buiten de koelkast een week houdbaar. Luchtdicht verpakt tot 3 maanden in de vriezer.
Ik ga deze snel maken! Ik maakte laatst brownies uit Delicious (een recept van Bill Granger), maar ik vond ze eigenlijk iets te luchtig en niet smeuïg genoeg. Benieuwd naar die van jou! Beantwoorden
Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Ik vind ze het lekkerst als ik ze de avond ervoor gemaakt heb. Vlak na het maken zijn ze trouwens wel éxtra smeuïg 😉 Beantwoorden
Ik heb ze net gemaakt en ze waren werkelijk heerlijk! Heb je alleen enig idee hoeveel calorieën hierin zitten? Zou het namelijk graag willen weten 🙂 Beantwoorden
In het recept staat: “smelt de boter in een steelpan. Roer 125 gram fijngehakte chocolade door de warme boter tot het er volledig in opgenomen is.” – Wanneer gebruik je de andere 100gr chocolade? In de ingrediëntenlijst staat 225 chocolade. Brownies willen bij mij maar niet lukken. Of te gaar of weer te nat. Heb je tips? Beantwoorden
Daar was een foutje in geslopen, thanks voor je bericht! Die laatste 100 gram moet er op het laatste moment doorheen gemengd worden zodat je lekkere chocolade chunks erin hebt. Met brownies komt de baktijd inderdaad nauw. Ik bak in een elektrische oven op onder- bovenwarmte, in een heteluchtoven moet de temperatuur bijvoorbeeld 10-20% lager. Zorg er ook voor dat de bakvorm klopt met het recept, want als je een kleinere bakvorm gebruikt dan zijn de brownies hoger en is de baktijd net weer wat langer. In principe horen brownies aan de natte kant te zijn. Laat ze goed afkoelen voordat je ze eet (ik vind ze een dag later het lekkerst bijvoorbeeld). Hopelijk heb je wat aan deze tips! Beantwoorden