Basisrecept: cupcakes In dit basisrecept vind je de ideale hoeveelheid voor precies 12 vanille cupcakes. Een cupcake is opgebouwd uit gelijke delen van meel, boter, suiker en ei. In de oorspronkelijke receptuur voor cupcakes maten ze alles af in (gelijke) cups en werd het cakeje in een ‘cup’ geserveerd. Eigenlijk een heel tof idee om eens uit te proberen! In dit basisrecept vind je een recept voor 12 cupcakes, daarom is het niet precies in cups (250 gram), maar afgemeten voor 12 mooie cupcakes. Om je cupcakes te versieren kun je bijvoorbeeld een botercrème gebruiken, of je versiert ze met marsepein of fondant. recept Basisrecept: cupcakes In dit basisrecept vind je het ideale basisrecept voor 12 cupcakes. Printen 15 min 12 Ingrediënten 150 gram zelfrijzend bakmeel 150 gram ongezouten boter 150 gram suiker 3 eieren (M) Een eetlepel melk Een theelepel vanille extract Bereiding Verwarm de oven vast voor op 175 graden en zet de vormpjes al klaar. Zelf gebruik ik altijd een aluminium minicupcakevorm en zet ik daar de vormpjes in, zodat ze stevig blijven en niet uitzakken. Neem een beslagkom en mix hier de boter en de suiker in samen tot ze lichter van kleur wordt. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe tot ze goed zijn opgenomen. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe en mix dat er doorheen. Tot slot voeg je het vanille extract en de melk toe en mix je tot het een glad beslag is. Vul de vormpjes voor 2/3e en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar. Laat de cupcakes goed afkoelen voor je de botercrème erop spuit. Heb jij deze cupcakes gemaakt? Let me know wat je ervan vond of hoe jouw versie eruit zag. Tag me in jouw kiekje via Instagram of Facebook! Elke week deel ik de mooiste foto via mijn Instagram. Enjoy! X Mariette
Ik was ze net aan het bakken en toen ze 15 minuten in de oven hadden gestaan waren ze nog niet gaar. Ze zijn erg lekker in combinatie met de chocolade-botercreme. Beantwoorden
Fijn om te horen! En het is altijd zelf even zoeken naar de juiste baktijd in jouw oven, zo te horen helemaal goed gekomen bij jou 🙂 Beantwoorden
Deze cakejes afgelopen zondag gebakken en ze waren super goed gelukt wel heb ik de boter eerst kamertemperatuur laten komen. Beantwoorden