BBQ toetje: gegrilde ananas met rum Het volgende BBQ toetje staat alweer online: deze gegrilde ananas met rum. Wat een topper is dit recept. Een ongelofelijk lekker BBQ dessert met gegrilde ananas, ijs en een scheut rum-karamelsaus. Gegrilde ananas met rum maken Oh. My. Ik zeg het nog maar eens, maar wat zijn deze in rum geweekte ananasjes lekker! Én makkelijk. Door de weinige (voor)bereiding is dit wat mij betreft echt een ideaal toetje voor op de BBQ. De plakken ananas worden niet alleen geweekt in rum, maar in een zoete saus die op smaak gemaakt is met rum. Dit sausje kook je terug tot een rum-karamelsaus terwijl de plakken ananas lekker liggen te grillen op de BBQ. Je serveert ze meteen van de grill, samen met een bol (kaneel)ijs en een goeie scheut rum-karamelsaus. Ik beloof je een hemels dessert. BAKTIP: Gegrilde ananas maken zonder rum? Dat kan! Je kunt het gewoon weglaten uit het recept. Toetjes op de BBQ De hele zomer van ’17 komt er op vrijdag een lekker toetje voor op de BBQ online op Zoetrecepten. Samen met vriendinnetje en bbq-queen Eline ben ik losgegaan op de BBQ om heel veel toetjes en desserts voor jullie te bedenken. Stuk voor stuk erg lekker en lekker makkelijk. Nieuwsgierig naar alle BBQ toetjes? Bekijk al mijn BBQ recepten hier. recept BBQ toetje: gegrilde ananas met rum Gegrilde ananas met rum, wat een topper is dit BBQ toetje recept. De ananas serveer je met een lekkere bol ijs en een rum-karamelsaus. Printen 20 minuten 6 Ingrediënten 125 ml donkere rum 100 gram bruine basterdsuiker 1 TL kaneel 1 ananas Kaneel- of kokosijs Bereiding Maak de ananas schoon en snijd in 6 – 8 dikke plakken. Meng rum, suiker en kaneel samen in een kom. Neem een schaal of bakplaat waar alle plakken ananas naast elkaar in passen. Giet het rum-mengsel eroverheen. Laat dit zeker 30 minuten weken en draai ze halverwege om. Aan het einde van de BBQ grill je de ananasplakken aan beide kanten op een schoon stuk grill. Dit hoeft maar enkele minuten, dus let op dat ze niet verbranden (dat kan best rap gebeuren). Giet ondertussen de overgebleven rum-saus in een steelpan. Verwarm op zacht-medium vuur voor 8-10 minuten zodat het inkookt tot een rum-karamelsaus, maar let op dat het niet verbrandt. Zet dan opzij. Serveer de plakken ananas op een bordje, met een schepje ijs in het midden en wat rum-karamelsaus als topping. BAKTIPS Gegrilde ananas maken zonder rum? Dat kan! Je kunt het gewoon weglaten uit het recept.