BBQ toetje: Sinaasappelcakejes Gevulde sinaasappelcakejes zijn een geweldig nagerecht na de BBQ. En ja, je bakt deze toetjes op de BBQ zelf gaar, hoe leuk is dat! BBQ toetje: sinaasappelcakejes Hoe leuk zien deze gevulde sinaasappelcakejes eruit? Dit is mijn favoriet van alle BBQ toetjes als het op de looks aankomt. Je hebt wel wat geduld nodig, want door het vocht van de sinaasappel duurt het wat langer voor de cakejes gaar gebakken zijn. Let wel: het is een vereiste dat je je BBQ als oven kunt gebruiken (met de deksel dicht dus), want deze cakejes kun je niet gaar bakken op een open grill. Gezond BBQ toetje In het recept heb ik mijn not so healthy vanille cake als basis gebruikt. Het is sweet friday, dus dan beloof ik jullie altijd een lekker zondig en zoet recept. Done. Máár mocht je na die BBQ toch liever voor een gezondere cake in sinaasappels willen gaan.. Gebruik dan mijn recept voor sinaasappel amandelcakejes. Ik heb ze beiden getest en deze gezondere versie heeft alleen iets langere baktijd nodig. Toetjes van de BBQ De hele zomer kun je elke sweet friday een lekker toetje van de BBQ verwachten. Samen met vriendinnetje en bbq-queen Eline ben ik losgegaan op de BBQ om heel veel toetjes en desserts voor jullie tevoorschijn te toveren. Deel jouw favo BBQ recept in de comments! Ik ben heel benieuwd. Nieuwsgierig naar alle BBQ toetjes? Bekijk al mijn BBQ recepten hier. recept BBQ toetje: Sinaasappelcakejes Gevulde sinaasappelcakejes zijn een te leuk toetje voor na je BBQ. En ja, je bakt ze gewoon gaar in je BBQ! Dan kan al dat andere eten alvast even zakken. Printen 25 minuten 6 Ingrediënten 6 sinaasappels 100 gram boter 100 gramkristalsuiker Paar druppels vanilleextract 2 eieren 100gram (patent)bloem 1 tl bakpoeder Snufje zout Bereiding Zorg ervoor dat de BBQ op ongeveer 160 graden is. Snijd het bovenste kapje van de sinaasappel af en schraap het meeste vruchtvlees eruit. Schraap ze niet té leeg, want je wil niet dat je beslag bitter wordt door het wit van de schil. Snijd de onderkant van de sinaasappel eventueel nog bij zodat deze rechtop blijft staan. Neem een kom en mix hierin de boter tot een zachte crème. Voeg de suiker toe en klop in vijf minuten romig, het liefst met de platte menghaak. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, pas als het ene ei volledig is opgenomen, voeg je het andere ei toe terwijl je blijft mixen op medium speed. Voeg nu ook het vanille-extract toe. Meng het bakpoeder, zout en bloem met elkaar en spatel dit in delen door het beslag tot het volledig gemengd is. Zo behoud je zoveel mogelijk de luchtigheid. Vol de sinaasappels voor 2/3e deel en plaats ze in de BBQ. Bak ze in ruim 45 minuten gaar, maar let op dat de bovenkant niet verbrandt. Laat ze een beetje afkoelen voor je ze serveert en leg het kapje er dan weer op, eventueel met een satéprikker erdoor zodat het kapje op z’n plek blijft. BAKTIPS Wil je een gezonde versie van bovenstaand BBQ nagerecht maken? Gebruik dan mijn recept voor sinaasappel amandelcakejes en hou een 10 minuten langere baktijd aan.