Brownietaart met cointreauroom Sinterklaas is echt voorbij, dus op naar de volgende feestdagen met dit kerstige taartje! Deze brownietaart met cointreauroom is heel feestelijk en zal het zeker goed doen als toetje na een lekker diner. De taart heeft een knapperige korst met zachte brownievulling. De cointreauroom geeft het echt een speciale ’touch’. Je kunt zelf variëren met de hoeveelheid drank die je door de room gooit 😉 En je kunt natuurlijk ook andere likeuren gebruiken. recept Brownietaart met cointreauroom Sinterklaas is echt voorbij, dus op naar de volgende feestdagen met dit kerstige taartje! Deze brownietaart met cointreauroom is… Printen Ingrediënten Chocoladebodem 200 gram bloem 2 eetlepels suiker 2 eetlepels cacao 100 gram koude boter 2 eidooers Vulling 125 gram boter 100 gram pure chocolade 150 gram suiker 2 losgeklopte eieren 4 eetlepels bloem 100 gram melkchocolade Cointreauroom 150 mililiter slagroom 1,5 eetlepel poedersuiker 100 gram mascarpone 3 eetlepels cointreau Overig lage bakvorm 24 cm blindbakbonen Bereiding Neem een kom voor het deeg en meng de bloem, suiker en het cacaopoeder. Voeg hier de koude boter in blokjes aan toe en mix het geheel tot er een kruimelig deeg ontstaat. Meng nu de eidooiers er doorheen en mix het opnieuw. Wanneer het deeg te droog blijft kun je ook nog een eetlepel koud water toevoegen. Vorm nu een deegbal en rol het in vershoudfolie. Zet de bal 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op graden en haal het deeg uit de koelkast. Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit tot het in de vorm pas. Bekleed de taartvorm er nu mee, bedek het met bakpapier en doe de blindbakbonen in de bakvorm. Bak de bodem nu 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de vorm er nu uit en zet de taart nogmaals 5 minuten in de oven zonder het bakpapier en de blindbakbonen. Haal de vorm uit de oven en verlaag de temperatuur naar 180 graden. Neem een vuurvaste kom voor de brownievullin en smelt de boter en de pure chocolade au bain-marie, boven een pan met kokend water. Neem de kom van het vuur en meng de suiker er roerend doorheen. Voeg hierna de eieren één voor één toe en tot slot ook de bloem. Breek nu melkchocolade in kleine stukjes en roer dit door het beslag. Giet het in de vorm met de taart bodem en bak de taart in 30 minuten gaar. Klop de slagroom op in een vetvrije kom, voeg hier 1,5 eetlepel poedersuiker aan toe en meng er tot slot de mascarpone doorheen. Voeg nu naar smaak de cointreau toe en zet het in de koelkast. Haal de taart uit de oven en laat een beetje afkoelen. Bestuif de taart met wat poedersuiker en dien op met de cointreauroom.