Chewy white chocolate chip cookies met macadamianoten Goede chocolate chip cookies zijn best tricky om te maken. Drie keer heb ik opnieuw met het recept zitten puzzelen voor ik deze perfecte chewy white chocolate chip cookies met macadamianoten in de oven kon schuiven. Er zijn een aantal belangrijke vraagstukken die je tijdens zo’n proces moet tackelen. Allereerst, ga je voor knapperig of chewy? De suiker die je gebruikt heeft hier invloed op: hoe meer kristalsuiker je gebruikt, hoe knapperiger je cookie. En, hoe meer (bruine) basterdsuiker, hoe zachter en meer chewy je chocolate chip cookie wordt. En dan de dikte van je koek. Daarvoor zijn het boter en ei belangrijk. Laat je de boter smelten? Dan zal je cookie platter worden en uitlopen. Gebruik je koude boter? Dan blijft je cookie (te) stevig en dik. Kamertemperatuur is de gulden middenweg. Nog één laatste tip voor de perfecte chocolate chip cookie: gebruik voldoende ZOUT. Dat maakt ‘m af, echt waar. In dit recept maak ik gebruik van gezoute macadamianoten, dan hoef je enkel een snufje zout toe te voegen. Dat, gecombineerd met een heerlijke chewy vanillecookie en stukken witte chocolade. My favorite for sure! recept Chewy white chocolate chip cookies met macadamianoten Goede chocolate chip cookies zijn best tricky om te maken. Drie keer heb ik opnieuw met het recept zitten puzzelen… Printen 9 Ingrediënten 100 gram (room)boter 90 gram fijne kristalsuiker 90 gram lichtbruine basterdsuiker 1 theelepel vanille extract 1 ei (M) 180 gram bloem 1/2 theelepel bakpoeder snufje zout 75 gram witte chocolade (chips/druppels) 75 gram gezouten macadamianoten Bereiding Beleg een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de macadamianoten en de witte chocolade in grove stukken en zet even weg. Meng in een andere kom alvast de bloem, met het snufje zout en bakpoeder. Neem een nieuwe kom en mix hier de boter in, samen met de suiker en het vanille aroma. Voeg het ei toe en mix heel kort. Voeg vervolgens het bloemmengsel toe en mix tot het volledig is opgenomen. Kneed hierna de noten en de chocolade door het beslag. Maak ballen ter grootte van een eetlepel van het beslag, op die manier krijg ie grote koeken zoals op de foto. Druk ze een beetje plat en leg ver genoeg uit elkaar op de bakplaat. Zet de koekjes nu voor 14 minuten in de voorverwarmde oven en laat daarna goed afkoelen. Bewaar in een luchtdichte trommel! Heb jij deze chewy white chocolate chip cookies met macadamianoten gemaakt? Laat hieronder weten wat je ervan vond of show ‘m via Instagram of mijn Facebookpagina met de hashtag #zoetrecepten! Wekelijks deel ik het mooiste kiekje op Insta. LIKE! X Mariette
Kan ik bij de white chocolade koekjes de macadamianoten vervangen door bijv cashewnoten? Groet, wendy Beantwoorden
Ja hoor, dat kan zeker. Het lijkt mij persoonlijk niet heel lekker haha. Hazelnoten en melk/pure chocolade gaan goed samen, en bij witte chocolade bijvoorbeeld amandelen. Of walnoten? Beantwoorden