Chocolade havermoutpap ontbijt Dit choco-banaan ontbijthavermoutje is gemaakt zonder chocolade of geraffineerde suikers, maar is su-huper lekker. Mijn lievelings welteverstaan. Lekkere timing zal je denken. Het is 24 graden buiten en ik kom aanzetten met een warm havermoutje. I know I know, maar belofte maakt schuld. Vorige week deelde ik een kiekje van dit hemelse choco-banaan havermoutje op Instagram en jullie smeekten massaal om het recept. Gelukkig smaakt ‘ie net zo lekker als het warm OF koud is buiten en heb ik me daar tot nog toe ook weinig van aangetrokken. Als ik zin heb in dit ontbijtje, dan kan niks me tegenhouden. CHECK OOK: Choco-sinaasappel overnight oats Wat ik fijn aan vind aan dit choco-banaan ontbijthavermoutje is dat het je meteen een mega powerboost geeft en lekker lang verzadigd dankzij de havermout. Doordat ik amandelmelk gebruik is het lactosevrij (en vegan!) en met de juiste havermout ook glutenvrij. Maar daarnaast is het gewoon ook intens fijn om met je ontbijt al in choco-sferen te zijn. recept Chocolade havermoutpap ontbijt Dit choco-banaan ontbijthavermoutje is gemaakt zonder chocolade of geraffineerde suikers, maar is su-huper lekker. Mijn lievelings welteverstaan. Lekkere timing zal… Printen Ingrediënten 1 of 2 rijpe bananen* 60 gram havermoutvlokken 350 ml (amandel)melk 1 flinke el cacaopoeder 2 el geraspte kokos** TOPPINGS 2 tl cacaonibs Kaneel Vers of gedroogd fruit *Hangt er vanaf van hoe zoet je houdt of hoe groot je bananen zijn. **Vervang door een el havermoutvlokken als je niet van geraspte kokos houdt Bereiding Neem een steelpannetje en pureer de banaan hierin. Voeg de havermoutvlokken, de (amandel)melk, het cacaopoeder en de geraspte kokos toe en breng zachtjes aan de kook. Verwarm voor zeker 4 minuten terwijl je goed blijft roeren, tot er een zachte pap ontstaat. Verdeel over twee kommetjes. Top af met de cacaonibs, een flinke snuf kaneel en een handje vers fruit (bosbessen, yum!) of een eetlepel gedroogd fruit.