Chocolade espresso taart Jullie weten het: ik ben gek op laagjestaarten. Het maken van een laagjestaart hoeft echt niet zo moeilijk te zijn als velen denken, hoewel het resultaat altijd impressive is. Ik laat je in dit recept voor een heerlijke chocolade espresso taart zien hoe je het jezelf net wat makkelijker kunt maken! Het meeste werk van deze chocolade espresso taart zit in de cake zelf. De taart is gevuld met de Dr. Oetker Cake & Taartvulling Choco. Niet alleen lekker, maar ook makkelijk. Dat scheelt weer in de totale bereidingstijd van zo een fancy taart. I like. Oh en tussen de lagen, op die lekkere Choco Vulling, heb ik stukjes geroosterde hazelnoot verstopt. Dubbele surprise van binnen! Dit artikel is gesponsord door Dr. Oetker. Ik schrijf alleen over producten waar ik volledig achtersta. Lees hier meer over in mijn disclaimer. recept Chocolade espresso taart Jullie weten het: ik ben gek op laagjestaarten. Het maken van een laagjestaart hoeft echt niet zo moeilijk te zijn als… Printen 60 minuten 15 Ingrediënten 140 gram ongezouten boter 250 gram pure chocolade 250 milliliter sterke espresso 40 gram cacaopoeder 200 milliliter karnemelk 340 gram bloem 2 theelepels baking soda (bv. Dr. Oetker) 1/2 theelepel zout 4 eieren 300 gram lichtbruine basterdsuiker Dr. Oetker Cake & Taartvulling Choco Handje hazelnoten 65 milliliter melk Bereiding Smelt 150 gram chocolade met de boter au bain-marie en laat het hierna even afkoelen. Vet twee taartvormen in van 20 cm doorsnee en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hete lucht). Neem 3 kommen. Mix in één kom de kokend hete espresso en het cacaopoeder door elkaar en roer daarna in een dun straaltje de karnemelk erbij. Zet opzij. Zeef in een andere kom de bloem, baking soda en het zout en meng door elkaar; zet opzij. Mix in de derde kom de eieren op hoge snelheid, voor ongeveer 3 minuten, en voeg vervolgens de suiker toe. Verlaag de snelheid van je mixer en voeg het gesmolten chocolademengsel toe. Als dit is opgenomen kun je 1/3 deel van het bloemmengsel en de helft van het cacaomengsel toevoegen, waarna je het kort mixt. Herhaal dit tot alle ingrediënten zijn toegevoegd aan het beslag, maar let op dat je niet te lang mixt. Verdeel het beslag gelijkwaardig over de twee vormen en bak ze af in 35 – 40 minuten. Test met een caketester of de cakes gaar zijn van binnen. Laat even afkoelen in de vorm en stort vervolgens op de kop op het taartrooster. Als de cakes volledig afgekoeld zijn, snijd je de bolling aan de bovenkant eraf, tot je twee mooie rechte lagen overhoudt. Snijd beide lagen horizontaal door midden, zodat je vier cake lagen hebt. Zet een bord of plateau klaar waar je de taart op wilt presenteren en smeer hier een lik van de Dr. Oetker Cake & Taartvulling Choco op. Leg de onderste laag cake er op. Smeer een gelijkmatige laag van de Choco Taartvulling op de cakelaag en strooi hier wat gehakte geroosterde hazelnoten overheen. Herhaal dit voor alle lagen, behalve voor de bovenste laag. Zet de cake nu even in de koeling. Maak de ganache: warm de melk op in een pannetje en haal deze van het vuur als ze goed heet is. Voeg de overgebleven in stukjes gehakte chocolade er aan toe. Roer totdat alle chocolade is gesmolten en gemengd is met de melk. Laat de ganache een paar minuten afkoelen, zodat ze niet meer zo heet is maar nog wel mooi vloeit. Yes, nu komt een spannend moment! Je gaat de ganache over je taart gieten. Doe dit met beleid zodat de ganache zich mooi verdeelt. Haal de goed gekoelde taart uit de koelkast. Giet de ganache van bovenaf over het midden van je taart en duw het hier en daar met een spatel over het randje. Wacht nog 5 minuutjes zodat de ganache iets verder is gestold en strooi dan wat grof gehakte hazelnoten op de bovenkant. Toffe chocolade espresso taart: READY! Enjoy zoetjes! TIP: Je kunt de cakes prima een paar dagen tevoren bereiden; wikkel ze dan als ze nog een beetje lauwwarm zijn in vershoudfolie en bewaar op een donkere, koele plek. Zo blijven ze het verst. TIP: Zin in variatie? Probeer dan Dr. Oetker Cake & Taartvulling Salted Caramel eens als vulling voor dit fijne taartje! TIP: Durf je de chocolade ganache niet aan? Dan kun je deze ook maken met de Dr. Oetker Choco Dip (kant & klaar, 200g). Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn Facebookpagina of via Instagram met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik leuk!
Ziet er heerlijk uit Mariette! Ideaal die vulling van Dr. Oetker. Vooral als je een keertje wat minder tijd hebt voor de taart. Met die hazelnootjes ertussen lijkt het mij helemaal genieten. 🙂 Beantwoorden