Ga naar de inhoud
Chocolade mueslirepen
Glutenvrij 25 september 2016

Chocolade mueslirepen

Chocolade mueslirepen

Negen van de tien keer zit het wel goed als er chocolade door het baksel gaat. Dat bleek ook toen Mariette jullie via Instagram vroeg wat er in ieder geval in een lekkere mueslireep moest zitten. Er was één ingrediënt dat iedereen noemde. Juist. Chocola!

Daarom als variatie op de mueslirepen ook nog een variant met een bovenlaag van chocolade.

Chocolade noten mueslirepen

Chocolade mueslirepen

recept
Chocolade mueslirepen

Negen van de tien keer zit het wel goed als er chocolade door het baksel gaat. Dat bleek ook toen…

30 minuten
12

Ingrediënten

  • 200 gram havermout
  • 300 gram noten
  • 100 gram gedroogde cranberries / rozijnen
  • 200 gram amandelboter
  • 300 milliliter honing

Topping

  • 150 gram chocolade
  • 75 milliliter melk
  • Cacaonibs

Bereiding

  1. Gebruik een springvorm of kleine ovenvorm van ca 20 cm doorsnede en leg bakpapier op de bodem van de vorm.
  2. Hak de noten (bijv. amandelen,  hazelnoten, pistachenoten) grof. Meng dit met samen met de cranberries/rozijnen en de havermout.
  3. Roer de amandelboter* zacht in een pannetje op laag vuur en voeg de honing direct toe. Roer door tot de amandelboter en de honing goed gemengd zijn. Haal de pan van het vuur en roer het havermoutmengsel erdoor.
  4. Smeer het mengel in de vorm aan en druk mooi plat met een lepel. Laat even opstijven in de koelkast.
  5. Topping. Giet de melk in een klein pannetje en laat het warm worden op de laagste stand op je fornuis tot ze goed heet is. Haal dan van het vuur en voeg de chocolade in kleine stukjes toe en roer tot het volledig is opgenomen. Je chocoladetopping is klaar. Verdeel mooi over de opgesteven muesliplak en strooi de cacaonibs erover. Stukjes noot, havermout of iets anders met een crunch kan ook. Zet weer in de koelkast om (sneller) op te stijven.
  6. Chocoholicproof! Snijd het vervolgens in mooie repen als het mengsel opgesteven is.

*Benieuwd naar amandelboter? Deze kun je makkelijk halen bij de biowinkel. Maar eigenlijk is het niet meer of minder dan witte ongezouten amandelen hakken voor ca 10 minuten totdat het mengsel een pasta wordt en erna een olie-achtige substantie (denk aan: pindakaas). Een makkelijk alternatief? Pindakaas smaakt iets sterker maar heb ik altijd in de kast staan.

Enjoy lieve zoetjes! Heb jij de repen gemaakt? Deel dan een foto via Instagram , Snapchat (zoetrecepten) of Facebook! Vinden we leuk!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Chocolade mueslirepen" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

6 berichten over “Chocolade mueslirepen

  1. Ziet er lekker uit! Ook zonder de chocolade 😉

    Er ontbreken echter wel wat ingredienten bij de benodigdheden die wel in de instructies worden vermeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *