Chocolade speltwafels Simplicity is key, vind ik. Dat zie je aan mijninterieur, maar ook in mijn recepten en fotografie. De fijnste recepten zijn vaak heel simpel . Zoals deze chocolade speltwafels. Het recept stelt weinig voor, maar toch wil ik het met jullie delen ter inspiratie . Je kunt ze natuurlijk ook kant en klaar kopen, maar die zijn echtminder lekker. Want ik kocht speltwafels bij Marqt, in plaats van rijstwafels. En ik gebruikte Tony’s puur-amandel-zeezout als chocotopping en strooide hier nog kokos overheen. Dat maakt je chocolade speltwafel niet alleen extra lekker, maar ook lactosevrij en vegan . Wist je dat alle pure chocoladerepen van Tony’s Chocolonely vegan (en dus ook lactosevrij) zijn? HOERA! Worden we blij van. Je kunt de chocolade speltwafelsnatuurlijk nog verder opleuken met stukjes noot, gedroogd fruit, cacao nibs of door er een lik pindakaas op te smeren vrdat je de chocolade erop smeert. recept Chocolade speltwafels Simplicity is key, vind ik. Dat zie je aan mijninterieur, maar ook in mijn recepten en fotografie. De fijnste recepten… Printen 5 minuten 20 Ingrediënten 1 pak speltwafels 1 reeppure Tony’s Chocolonely OPTIE: TOPPINGS Geraspte kokos Stukjes noot Gedroogd fruit Bereiding Smelt de pure chocolade au bain-marie . Als de chocolade gesmolten is haal je de kom van het vuur. Neem een spatel en besmeer elke rijstwafel met een laagje chocolade. Leg op een grote plaat en bestrooi vervolgens met toppings naar keuze. Zet de rijstwafels een half uurtje in de koelkast zodat de chocolade opstijft. Doe ze hierna in een goed afgesloten bakje en bewaar ze op een koele donkere plek. In de koelkast blijft de chocolade lekker hard. VARIATIE : smeer bij stap 2 eerst eens een laagje pindakaas of cashewpasta op de wafel en besmeer daarna pas met de gesmolten chocolade. ENJOY ZOETJES! Heb jij een kunstwerkje gemaakt van je chocolade speltwafels? Laat het me weten in een berichtje onder dit artikel of een kiekje via Facebook of Instagram !Word ik vrolijk van en wekelijks deel ik de mooiste fotoop Instagram! Liefs, Mariette