Citroenbroodpudding met aardbeienjam Deze citroenbroodpudding met een aardbeientwist moet absoluut op je lijstje voor het Paasontbijt of -brunch. Ik geef je driegoede redenen!Numero uno, je hebt het binnen 10 minuutjes gemaakt. Het is z makkelijk . En da’s best fijn, want er komt vast nog meer op die ontbijttafel waar je druk mee bent. Numero due, citroen, aardbei en brioche zijn helemaal in Paassferen. Ik ben er gek op! Numero tre, het is onwijs lekker . Knapperig van boven, maar heerlijk romig en smeug van binnen. De drie mannen aan wie ik het voorschotelde aten de hele schaal binnen een uur leeg. Dat waren toch zeker 8 flinke porties. Intens. Lekker dus. Ik heb een gezondere twist gegeven aan deze citroenbroodpudding door geen slagroom, maar melk te gebruiken voor de pudding. Daarnaast gebruikte ik de ‘Minder Zoet’ aardbeienjam van Hero , met 40% minder suiker. Je hoeft verder geen suiker toe te voegen, omdat de jam de brioche al lekker zoet maakt. Een perfecte combinatie. Check voor nog meer Paasinspiratie de recepten van de andere bloggers via de Hero Jam Studio , die staat vol met fijne jamrecepten. Dit artikel is gesponsord door Hero . Ik schrijfalleen over producten waar ik volledig achtersta. Lees hier meer over in mijn disclaimer . recept Citroenbroodpudding met aardbeienjam Deze citroenbroodpudding met een aardbeientwist moet absoluut op je lijstje voor het Paasontbijt of -brunch. Ik geef je driegoede redenen!Numero… Printen 10 minuten 8 Ingrediënten 750 milliliter melk 3 eieren (L) Rasp van 1 citroen 400 gram brioche Hero aardbeienjam (Minder Zoet) Evt. voor decoratie Poedersuiker Geschaafde amandelen Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Scheur het brioche brood in stukjes en doe dit in een ovenschaal (ongeveer 25x25cm). Meng de melk, eieren en citroenrasp in een kom met een garde en zet even opzij. Gebruik ongeveer 3/4e van de pot jam en smeer dit tussen de stukken brioche brood. Giet daarna het melkmengsel er overheen en duw alle stukjes brioche een beetje naar beneden zodat ze het mengsel opnemen. Zet de ovenschaal 45-50 minuten in de voorverwarmde oven. Als de bovenkant mooi goudbruin is en de citroenbroodpudding wat steviger aanvoelt, is ze gaar. Smeer nog wat jam ter decoratie boven op de broodpudding en bestrooi eventueel met wat poedersuiker en/of geschaafde amandelen voor een extra feestelijk effect. Fijn Paasontbijt zoetjes!Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn Facebookpagina ofvia Instagram met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik leuk!
Hoi marietje, ik heb nog (oud) stokbrood in de vriezer liggen. Kan ik die ook gebruiken? Grt Martine Beantwoorden
Jazeker dat kan gewoon! Misschien iets meer suiker toevoegen omdat het brood niet gezoet is. Beantwoorden