COCKTAIL: Cranberry mojito Ik moest en zou een ultieme Kerstcocktail bedenken. De gin tonic kennen we inmiddels wel, dus bedacht ik deze heerlijkerd: de cranberry mojito. Drie redenen waarom je deze cocktail nodig hebt. De cranberry mojito is lekker Kerstig, want cranberry. Het is een bijzonder welkomstdrankje, maar kan ook prima fungeren als tussengang tijdens een uitgebreid Kerstdiner. En dat is top, want je hebt ‘m zo gemaakt. Het leven is te kort om alleen maar mojito’s te drinken als de zon schijnt. Oh en niet schrikken van de cranberry siroop. Die kun je ook gewoon kopen als je het niet zelf wilt maken. recept COCKTAIL: Cranberry mojito Ik moest en zou een ultieme Kerstcocktail bedenken. De gin tonic kennen we inmiddels wel, dus bedacht ik deze heerlijkerd:… Printen 20 minuten 4 Ingrediënten CRANBERRY SIROOP 100 gram cranberry’s 100 gram suiker 150 ml water COCKTAIL 4 limoentjes 400 ml bruisend water Bosje munt Gecrushed ijs 200 ml witte rum Bereiding SIROOP. Zet de cranberry’s samen met het water en suiker in een pannetje op laag vuur. Laat 10 minuten koken terwijl je continu roert en alle cranberry’s openspringen. Giet daarna door een zeef en vang de siroop op. Dit is je cranberry siroop. COCKTAIL. Snijd de limoentjes in partjes en verdeel samen met de muntblaadjes over vier glazen. Ongeveer 10 muntblaadjes per glas. Stamp kort samen met de munt. Verdeel een eetlepel cranberry siroop en een shot (50 ml) witte rum over elk glas. Doe hier het gecrushed ijs bovenop en top af met het bruisende water. Serveer met een stampertje, rietje en eventueel wat extra extra munt, een paar losse cranberry’s of extra limoentjes.