COCKTAIL: Dark ’n Stormy De eerste cocktail uit mijn winterse reeks is meteen mijn favoriet: Dark ’n Stormy. Een donkere wolk van bruine rum hangt boven een bruisende laag gemberbier met een fris tintje limoensap en daarin verkoelende ijsblokjes. Terwijl de alom aanbeden Gin Tonic afgelopen jaren rijkelijk in elke Amsterdamse club of kroeg vloeide, bestelde ik altijd deze fijne vriend. Afgelopen voorjaar stonden de online media er eindelijk vol mee:Dark ’n Stormy, d zomercocktail van 2017. Hoewel ik deze cocktail ook mega graag in de zomer drink, vind ik ‘m dankzij z’n kruidige gembervibe en bruine rumkleur echt tot de wintercocktails behoren.Naar mijn smaak hoort een Dark ’n Stormy lekker pittig te zijn. Dat ligt volledig aan de soort gemberbier die je gebruikt. Als je alleen maar zoete varianten kunt vinden kun je er ook een paar druppels tabasco in doen. recept COCKTAIL: Dark ’n Stormy De eerste cocktail uit mijn winterse reeks is meteen mijn favoriet: Dark ’n Stormy. Een donkere wolk van bruine rum… Printen 5 minuten 1 Ingrediënten 3 ijsklontjes 0,5 – 1 limoen 150 ml gemberbier 60 ml bruine rum Bereiding Om op de juiste manier een storm in je glas te krijgen, moet je precies onderstaande volgorde aanhouden. Doe drie flinke ijsklontjes in het glas. Knijp hier 0,5 – 1 limoen op uit en giet het gemberbier erover heen. Meet de bruine rum af en giet deze er als laatste (rustig) overheen. Wel even roeren voor je gaat drinken! DARK ‘N STORMY MOCKTAIL Als je pittige bruine rum gebruikt kun je deze Dark ’n Stormy als mocktail prima zonder de bruine rum bereiden, met eventueel wat extra gemberbier of twee plakjes verse gember. Als je het extra speciaal wilt maken kun je deze all spice syrup maken en een klein scheutje eraan toevoegen.