Plaatcake met appel en cranberry's Deze plaatcake met appel en cranberry’s stond tijdens de kerstdagen bij ons op het menu. Een lekkere plaatcake met appel, cranberry’s én witte chocola. Het was een zalige kerst kan ik je vertellen. 😉 lekker makkelijk: Plaatcake met appel en cranberry’s Het timemanagement is tijdens de kerstdagen altijd een ding. Dat zal bij iedereen zo zijn. Alle familiebezoeken worden in 2 – 2,5 dag gepropt, ongeacht de afstanden die daarvoor afgelegd moeten worden. En als het even meezit heb je ook nog een diner met vrienden waar je graag de keukenprins(es) voor wil uithangen. Dus dan is het fijn als je (tenminste tijdens één van die momenten) iets makkelijks kunt bakken! En laat dat nu net deze plaatcake met appel en cranberry’s zijn. Plaatcake maken Deze cranberry plaatcake met appel was snel en makkelijk gemaakt. Je maakt een vrij simpel cakebeslag voor de plaatcake, wat plotseling spectaculair wordt door de toevoeging van witte chocolade, cranberry’s en appel. Het echte kerstgevoel heeft deze plaatcake natuurlijk te danken aan de cranberry’s. Die vind ik persoonlijk ook echt onmisbaar, want ze zijn een heerlijk frisse tegenhanger van de appel en witte chocolade. Nog een voordeel van deze plaatcake: je hebt meteen veel porties. Ideaal voor grote families of voor veel opeenvolgende kerstdiners, want in principe hoef je maar één keer aan de bak. En of je het nu bij de koffie of als toetje serveert, het kan allemaal. Bolletje ijs erbij en klaar is je kerst dessert! Meer recepten met cranberry’s Tijdens de decembermaand ben ik gek op het bakken van recepten met cranberry’s! Dit heerlijke besje is niet alleen lekker fris, maar ook hartstikke feestelijk als je het mij vraagt. Je vindt dan ook voldoende baksels en taarten met cranberry’s terug op Zoetrecepten die dat bewijzen. Een paar tips (naast deze plaatcake met appel en cranberry’s, want die moet je absoluut proberen!): Cranberry meringue cheesecake Cranberry mojito Zo maak je gesuikerde cranberry’s recept Plaatcake met appel en cranberry's Deze plaatcake met appel en cranberry’s stond tijdens de kerstdagen bij ons op het menu. Een lekkere plaatcake met appel,… Printen Ingrediënten 300 gram verse cranberries 5 bolletjes fijngehakte bakgember 5 eetlepels gembersiroop (uit het potje) Het sap van 1 sinaasappel 5 grote appels Voor het cakebeslag: 300 gram roomboter 300 gram lichtbruine basterdsuiker Flinke snuf zout 6 eieren 300 gram zelfrijzend bakmeel Extra Een lepel kristalsuiker 100 gram witte chocolade Bereiding Meng in een kom de cranberry’s met de gembersiroop, het sinaasappelsap en de fijngehakte gember. Zet de kom nu even weg en snijd elke appel in partjes (ik snijd ze altijd eerst in kwarten en daarna nog in drie á vier partjes per kwart). Maak van een vel bakpapier een vorm ter grootte van je bakplaat, met een rand van 4 cm hoog. De hoekjes kun je vastmaken met een nietje of een paperclip. Zet de vorm op de bakplaat. Verwarm de oven alvast voor op 160 graden. Neem een mengkom en mix de boter, de basterdsuiker en het zout tot een romig geheel. Klop daarna op een lage stand één voor één de eieren door het mengsel. Spatel nu het zelfrijzend bakmeel luchtig door het mengsel. Wanneer het goed gemengd is, giet je het beslag in de vorm. Verdeel het beslag gelijk over de vorm. Druk vervolgens de appelpartjes in het beslag, met de bolle kant naar boven. Neem het cranberrymengsel en verdeel dit over het beslag. Zet de plaatcake met appel 55 á 60 minuten in de oven, tot hij lichtbruin is en een caketester er schoon uitkomt. Haal de cranberry plaatcake dan de oven. Strooi de eetlepel fijne kristalsuiker over de plaatcake. Smelt de witte chocolade au-bain marie en streep deze er ook overheen. Zo compenseer je de zuurheid van de cranberry’s weer. En witte chocolade is wat mij betreft altijd welkom 🙂 Hij is het lekkerst als ‘ie nog een beetje warm is! TIP: Je kunt de cranberry’s ook vervangen door andere (frisse) bessen.
Hallo, De cake lijkt mij erg lekker, maar met welk ander fruit zou het ook lekker zijn ipv cranberry. Groetjes Beantwoorden
Hi! Natuurlijk, je kunt hem bijvoorbeeld ook met blauwe bessen of bramen uitproberen! Of met wat extra appel zou ook kunnen. Lekker experimenteren met het fruit dat je lekker vindt 🙂 Beantwoorden
Hoi! Als je deze plaatcake met bosbessen en appel zou vullen, zou je er dan ook de gember doorheen doen? Groetjes, Gerdien Beantwoorden
Hmm, die combi lijkt me iets minder! Citroen smaakt daar wel top bij 🙂 Bakse! Groetjes Mariette Beantwoorden