Ga naar de inhoud
De ultieme cappuccino cheesecake
Cheesecake 02 november 2018

De ultieme cappuccino cheesecake

De ultieme cappuccino cheesecake

Ik durf het aan om te zeggen dat dit dé ultieme cappuccino cheesecake is. Met een bodem van bastogne en een topping van Italiaanse meringue. Gruwelijk lekker!

Finally is het moment daar: ik maak Thomas’ ideale cheesecake. Hij is een gigantische koffie-fan en smeekt me al jaren om een cheesecake in die vorm te maken. Vorige jaar spotte ik ergens een ontzettend mooie cappuccino cheesecake en besloot die nog mooier na te gaan maken, ha. Gelukt! Je mag als foodblogger af en toe wel een beetje zelf ingenomen zijn als iets z goed lukt toch? En LEKKER dat ‘ie is! Niet normaal. Ik heb ‘m meteen in de vriendengroep gegooid waar de taart binnen 1 seconde geclaimd werd. #zelfbescherming

De cheesecake zelf is zo lastig niet. Ik vind cheesecakes één van de makkelijkste taarten om te maken. De topping van Italiaanse meringue vergt wel wat extra tijd, maar is het zo waard! Je kunt natuurlijk ook slagroom gebruiken als je Italiaans schuim te spannend vindt. Zolang je deze cappuccino cheesecake maar gaat maken.

Cappuccino cheesecake

Cappuccino cheesecake

Cappuccino cheesecake

De ultieme cappuccino cheesecake

recept
De ultieme cappuccino cheesecake

Yep, dit is dé ultieme cappuccino cheesecake is. Met een bodem van bastogne en een topping van Italiaanse meringue. Gruwelijk lekker!

45 minuten + baktijd + opstijftijd
12

Ingrediënten

  • 1 pak bastogne koeken (260 gram)
  • 75 gram boter
  • 600 gram roomkaas
  • 150 gram suiker
  • 125 gram sour cream
  • 5 el koffielikeur
  • 3 el espressopoeder (in 1 el heet water opgelost)
  • 1 el maizena
  • 3 eieren + 1 eigeel
  • 1x recept voor Italiaans schuim

Bereiding

  1. Vet een bakvorm in van 24 cm en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Verkruimel de koekjes in de blender tot ze heel fijn zijn en smelt ondertussen de boter in een pannetje. Haal de gesmolten boter van het vuur en meng de koekkruimels erdoor.
  3. Druk de koekkruimels in de bakvorm en duw een deel tegen de rand zodat je een opstaande rand krijgt, van ongeveer 2 cm. Zet de bakvorm dan in de koelkast om op te stijven.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 140 graden. Zet onderin de oven een bak met heet water, zodat de cheesecake mooier zal garen.
  5. Mix de roomkaas samen met de suiker los. Voeg dan ook de sour cream, koffielikeur, de afgekoelde el espresso en de maizena toe. Mix tot het goed gemengd is en proef even of je het zoet genoeg vindt.
  6. Spatel vervolgens de eieren er één voor één doorheen tot het gemengd is. Giet het cheesecake-mengsel dan op de bakvorm en bak in 70 – 75 minuten gaar. De zijkanten moeten stevig aanvoelen, maar het midden mag nog wiebelig zijn.
  7. Laat de cheesecake eerst een uur in de oven afkoelen en snijd de randen los van de bakvorm. Laat vervolgens buiten de oven verder afkoelen en laat minstens 4 uur of een nacht in de koelkast opstijven.
  8. Bereid het Italiaanse schuim volgens dit recept en gebruik een spuitzak met een ronde spuitmond om van recht boven de taart mooie toeven te maken. Maak af met wat cacaopoeder voor een echt cappuccino effect!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "De ultieme cappuccino cheesecake" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

4 berichten over “De ultieme cappuccino cheesecake

  1. Hoi hoi,
    Ik wilde deze cheesecake maken voor de verjaardag van iemand. Ik heb alle instructies gevolgd en ik ben niets vergeten, daar ben ik zeker van. Ik heb hem in de oven gezet met een waterbad eronder op de stand met onderin een streepje en in het midden zo’n ‘waaiertje.’ Toen ik na 75 minuten de oven opende om te kijken of die goed was, aangezien hij er erg erg erg hoog uitzag, was het een grote jigglepudding. De randen waren niet steviger of iets dergelijk, het was een hoopje fluf. Nu is de vraag, ligt dit misschien aan de ovenstand die ik heb gebruikt? Moet je niet de ovenstand gebruiken met een streepje onder en een streepje bovenin? Was het waterbad te groot? Ik weet het niet. Misschien is het handig als je de volgende keer erbij zet welke ovenstand er gebruikt moet worden. Voor de rest een super goed recept! Compliment 🙂

    1. Ohnee wat jammer Lily! Ik zet ‘m altijd op onder- bovenwarmte, dat is eigenlijk standaard bij alle recepten tenzij anders vermeld. Inderdaad dus het streepje onder en boven. Heb je de cheesecake nog wat langer in de oven gelaten en is het nog goed gekomen? Juist supergoed dat je een waterbad hebt gedaan! Was het water in het waterbad wel heet toen je de cheesecake erin zette?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *