De ultieme snoepwinkeltaart Wow, wat heeft het lang geduurd voordat ik deze taart online zet. De ultieme snoepwinkeltaart, die ik in september 2016 voor mijn nichtje Cato maakte. Drie lagen chocoladecake, met een salted caramel botercrme, een chocolade ganache en een halve snoepwinkel als topping. Eén van mijn absolute meesterwerken op het gebied van epic baking kan ik je vertellen. Een redelijk gevalletje van purrrfection. En de droom van elk kind, want veel snoep en chocola. Smaakt ook lovely bij de chocoladecake en salted caramel botercrème. Thank god kickboks ik twee keer per week, want je hebt aardige spierballen nodig om deze taart een tijdje vast te houden voor een paar mooie kiekjes. Uw blonde krachtpatser heeft een paar keer moeten pauzeren, omdat de armen lam werden. Maarr, je kunt wel met de hele familie én schoonfamilie van deze snoepwinkeltaart eten, want je krijgt er onwijs veel stukjes uit. En voor dit blije snoetje doe je het allemaal toch? Altijd leuk: je eigen taart weer slopen. De onmogelijke opgave om tussen al die toppings door een mooi puntje uit de taart te krijgen en iedereen te voorzien van een spekje en een malteser. Daar moet je nu eenmaal heel moeilijk bij kijken. En er werd gevochten om de karamelletjes. But I came prepared met een giga snoepzak vol met alles wat niet op de taart paste. Ik voelde me bijna Sinterklaas. En dan als klapperdeel ik graag nog het prettige moment waarop het eerste puntje succesvol de taart verlaat. Ik ben een gelukkig mens. recept De ultieme snoepwinkeltaart Wow, wat heeft het lang geduurd voordat ik deze taart online zet. De ultieme snoepwinkeltaart, die ik in september 2016… Printen 180 minuten 25 Ingrediënten Voor de chocoladecake: 200 gram ongezouten boter 250 gram pure chocolade 400 milliliter kokend water 60 gram cacaopoeder 300 milliliter karnemelk 500 gram bloem 3 theelepels baking soda 1 theelepel zout 6 eieren 600 gram lichtbruine basterdsuiker Topping en decoratie: Salted caramel botercrme 150 gram pure chocolade 100 milliliter melk Halve snoepwinkel Bereiding Chocoladecakes. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie en laat het hierna even afkoelen. Vet drie taartvormen in van 20 cm doorsnee en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hete lucht). Neem 3 kommen. Mix in n kom het kokende water en het cacaopoeder goed door elkaar en roer vervolgens in een dun straaltje de karnemelk erbij. Zet opzij. Zeef in een andere kom de bloem, baking soda en het zout en meng door elkaar; zet opzij. Mix de eieren in de derde kom op hoge snelheid voor ongeveer 3 minuten en voeg vervolgens de suiker en het vanille aroma toe. Verlaag de snelheid van je mixer en voeg dan het gesmolten chocolademengsel toe. Als dit is opgenomen kun je 1/3 deel van het bloemmengsel en de helft van het cacaomengsel toevoegen, waarna je het kort mixt. Herhaal dit tot alle ingrediënten zijn toegevoegd aan het beslag, maar let op dat je niet te lang mixt. Verdeel het beslag gelijkwaardig over de drie vormen en bak ze n voor n af in 35 40 minuten. Test met een caketester of de cakes gaar zijn van binnen. Laat de cakes even afkoelen in de vorm en stort vervolgens op de kop op het taartrooster. Als de cakes volledig afgekoeld zijn, snijd je de bolling aan de bovenkant eraf, tot je drie mooie rechte lagen overhoudt. Je kunt de cakes prima n of twee dagen van tevoren voorbereiden; wikkel ze dan als ze nog een beetje lauwwarm zijn in vershoudfolie en bewaar op een donkere, koele plek. Zo blijven ze het verst. Bereid ondertussen je salted caramel botercrème, maak twee keer de hoeveelheid van het recept(voor het recept, klik op de link). Laagjes opbouwen. Zet een bord of plateau klaar waar je de taart op wilt presenteren en smeer hier een lik botercrème op. Hiermee plak je de onderste laag cake vast op het plateau. Smeer een gelijkmatige laag botercrème van ongeveer 0,5 cm op de cakelaag en laat dit een half uurtje opstijven in de koelkast. Besmeer ook de tweede laag cake met 0,5 cm botercrème en leg deze op de eerste laag opgesteven botercrème. Laat weer een half uur opstijven in de koelkast en leg er tot slot de derde laag cake op. Mijn truc is dat ik de meest rechte, platte kant (vaak de onderkant) van de cake naar boven toe leg. Het is nu tijd om de hele taart in te smeren met de botercrème. Laat de plamuurder in je naar boven komen en gebruik een taartschraper om de taart mooi strak te maken aan de buitenkant. Als ze volledig bedekt is zet je haar voor minstens één – twee uur in de koelkast, zodat de botercrème goed op kan stijven. Doordat ik gebruik maak van een botercrème die goed opstijft in de koelkast is het niet nodig om taart dowels te gebruiken. Decoratie. Maak de ganache: warm de melk op in een pannetje en haal deze van het vuur als ze goed heet is. Voeg de in stukjes gehakte chocolade er aan toe. Roer goed door totdat alle chocolade is gesmolten en gemengd is met de melk. Laat de ganache een paar minuten afkoelen, zodat ze niet meer zo heet is maar nog wel mooi vloeit. Yes, nu komt een spannend moment! Je gaat de ganache over je taart gieten. Doe dit met beleid zodat de ganache zich mooi verdeelt, maar wel snel genoeg want de ganache zal rapjes opstijven op de gekoelde taart. Haal de goed gekoelde taart uit de koelkast. Giet de ganache van bovenaf over het midden van je taart en duw het hier en daar met een spatel een beetje over het randje. Versier de taart nu met alle snoep die je verzameld hebt. Go crazy!
Super mooie taart! Ik ben bezig deze taart te maken voor mijn dochters verjaardag overmorgen 🙂 Nu staat het er in het recept: voeg suiker en vanille-aroma toe. Maar de hoeveelheid staat niet bij de ingrediënten. Ik ben uitgegaan van 1 tl 🙂 Ik zal het resultaat op Instagram zetten. Beantwoorden
Ah wat gaaf, ik ben heel benieuwd! Klopt helemaal van die theelepel, ik pas het gelijk even aan. Beantwoorden
Hoi Mariette, Dit recept wil ik graag als basis gebruiken voor de verjaardagstaart van mijn dochter. Kan ik met de bovenstaande hoeveelheden er ook 1 cake met een doorsnee van 24 cm en 1 cake met een doorsnee van 18 van maken? Zouden de cakes ook in de vriezer kunnen? Groetjes Hanneke Beantwoorden
Hi Hanneke, wat superleuk, dat kan zeker! De cakes kunnen absoluut de vriezer in. Liefs, Mariette Beantwoorden
Ik heb deze van het weekend gemaakt met een vriendin. Onze cake was zo hoog geworden dat we niet genoeg botercreme hadden om hem af te smeren. haha.. Nu hadden we er maar een soort van naked cake van gemaakt. Maar hij was verrukkelijk! Top recept. Beantwoorden
Oh no! Hoewel.. Zo’n naked taart vind ik altijd wel heel gaaf. Heb je er een foto van gemaakt? Ik ben heel benieuwd! Beantwoorden
Bedankt voor het recept en het filmpje voor de caramel! Ik heb hem nu voor de tweede keer gemaakt. De eerste keer was het beslag veel te nat (heb ik wel nog kunnen redden door bloem toe te voegen). De tweede keer heb ik veel minder kokend water gebruikt om de cacao te mengen en dit keer was hij wel meteen goed. Ik kan hier helaas geen foto plaatsen, maar heb je getagd op Insta ;-). Hij smaakte de eerste keer heerlijk. Benieuwd naar deze tweede, want we moeten hem zometeen nog aansnijden. Let’s get the party started! Beantwoorden