Oosterse avocadospread Deze Oosterse avocadospread is multifunctioneel. Want, smaakt niet alleen top op een cracker, maar ook door een courgetti salade of als dipje bij de borrel. Fijn he? Ook al zit ik in m’n suikervrije challenge en moet ik extra goed nadenken over goede (=suikervrije) saladedressings en broodbeleg, de avospread is niet nieuw voor me. Ik maak ‘m regelmatig als “dressing” van mijn courgetti salades. Deze Oosterse variant combineer ik het liefst met sla, courgetti, cherrytomaatjes uit de oven, koriander, wat limoensap, een beetje sesamolie en evt. wat gebakken knof-garnaaltjes of cashews. Een lelijk kiekje van dit festijn vind je onderaan deze post, inclusief skinny bitch; practise what you preach. Maar nu blijkt deze spread het ook heel goed te doen op een geroosterd bammetje of zo’n heerlijke volkorencracker! Lekker met een paar tomaatjes of komkommer en wat peper. Of gewoon op de borreltafel zetten als dip. Oosterse nacho’s, zou dat een ding kunnen zijn? 😉 recept Oosterse avocadospread Deze Oosterse avocadospread is multifunctioneel. Want, smaakt niet alleen top op een cracker, maar ook door een courgetti salade of… Printen 5 minuten 4 Ingrediënten 3 kleine, rijpe avocado’s 1 tl fijngehakte gember 1 teentje knoflook 1 limoentje Scheutje olijfolie Bereiding Ontpit de avocado’s en schep ze uit hun schil –> dit gaat makkelijk met een lepel. Doe alle ingredinten samen in je foodprocessor en maal fijn tot een gladde spread. Maak op smaak met peper en zout. Bewaar max. drie dagen in de koelkast, maar eet het liefst meteen op omdat de avocado gaat verkleuren in de koelkast.