Chocolade havermout bananenpannenkoekjes Fluffy chocolade havermout bananenpannenkoekjes; dat is een hele mond vol, maar wel een hele lekkere. Deze havermout bananenpannenkoekjes waren ons favoriete ontbijt van de afgelopen maanden, dus tijd om het makkelijke recept te delen! Havermout bananenpannenkoekjes Dit recept heeft wat weg van de chocolade bananenpannenkoekjes uit mijn bewuste bakboek PUUR ZOET, die zijn namelijk met banaan, eieren en gedroogde geraspte kokos gemaakt. Het afgelopen jaar maak ik ze graag met havermout dat ik fijnmaal tot een havermeel, met een kleine toevoeging van kokosrasp want dat is gewoon té lekker (maar geen vereiste). Luchtige bananenpannenkoekjes Op zondagochtend vind je dus ofwel deze chocolade havermout bananenpannenkoekjes op onze borden óf the good old American pancakes. Om ze nog iets dichter bij elkaar te brengen besloot ik wat baking soda toe te voegen, dit reageert met het cacaopoeder en zorgt voor enorm luchtige en fluffy bananenpannenkoekjes! Het geeft er ook een andere smaak aan dan je van bananenpannenkoekjes gewend bent. Ik geef voorkeur aan deze variant, en Thomas juist weer aan degene zonder baking soda. Ik ben benieuwd wat jullie vinden! Chocolade havermout bananenpannenkoekjes Ontbijt pancakes zijn wekelijks vaste prik hier thuis. Dat is al jaren zo, ook voordat we een kindje kregen. Grappig genoeg eet ons zoontje het liefst Hollandse pannenkoeken en is hij minder onder de indruk van luchtige ontbijt pannenkoekjes. Maakt hem niks uit of ik nu American pancakes heb gemaakt of havermout bananenpannenkoekjes. Deze chocolade havermout bananenpannenkoekjes bakken we dus vooral voor onszelf. En omdat we zo vaak pancakes als ontbijt maken, is het lekker om een beetje te variëren. Ik ben de echte chocoladegek in huis en daardoor kwam ik op het idee om eens een chocolade bananenpannenkoekjes recept te maken. Groot succes! Bananenpannenkoekjes zonder cacaopoeder Als je dit liever weglaat dan kan dat uiteraard gewoon. Voeg dan wel 10 gram extra havermeel toe en laat het vanille-extract en/of de kaneel die nu als “eventueel” in het recept staat opgenomen niet achterwege. Bananenpannenkoekjes met havermout Deze chocolade havermout pancakes zijn gemaakt met havermout als basis. Als je alleen havermeel in huis hebt, dan werkt dat uiteraard sneller, maar anders heb je dit binnen een minuut zelf gemaakt met behulp van havermeel en een blender. Door het gebruik van havermeel maak je dus eigenlijk volkoren bananenpannenkoekjes mét chocoladesmaak. Dat is toch fantastisch? Ik kan er helemaal vrolijk van worden. Voeg er een beetje (volvette) kokosyoghurt aan toe, wat rood fruit en je ontbijt is echt een feestmaal. Meer volkoren recepten Vaker aan de slag met gezonde ontbijtrecepten? Dan vind je dit rijtje aan inspiratie met volkoren recepten vast fijn om op te slaan: Volkoren crackers Gezonde ontbijtkoek Havermout ontbijttaart recept Chocolade havermout bananenpannenkoekjes Luchtige chocolade havermout bananenpannenkoekjes; dat is een hele mond vol, maar wel een hele lekkere. Deze ontbijt pancakes zijn makkelijk om te maken en een erg lekker én gezond recept. Printen 15 minuten 2 Ingrediënten 2 flinke bananen, rijp 3 eieren 50 gram havermout of havermeel 25 gram geraspte kokos* 20 gram cacaopoeder 1/4 tl baking soda Evt. 1 tl vanille extract of kaneel * Dit kun je ook vervangen door 20 gram extra havermeel Bereiding Als je alleen havermout in huis hebt: maal dit in de blender fijn tot een meel. Snijd de banaan in stukken en doe dit samen met de eieren in een kom. Maal met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg havermeel, kokosrasp, cacaopoeder en de baking soda toe. Meng met een garde door elkaar. Verhit een koekenpan op het vuur met (kokos)olie of boter. Giet drie hoopjes beslag in de pan ter grootte van je handpalm. Bak op medium vuur tot je kleine luchtbelletjes ziet verschijnen en draai de pannenkoekjes dan om. Bak ze nog een minuut op deze kant en leg op een bordje. Herhaal tot al het beslag op is. Serveer met rood fruit, een beetje yoghurt of eet ze gewoon puur, ook zeer lekker. Enjoy! Chocolade havermout bananenpannenkoekjes bewaren Luchtdicht verpakt kun je deze bananenpannenkoekjes max. drie dagen in de koelkast bewaren of max. 3 maanden in de vriezer. Als je ze in de vriezer wil stoppen, dan raad ik aan om een klein stukje bakpapier tussen elke pancake te leggen, zo plakken ze niet aan elkaar vast.
Heyy, ik heb de pannenkoekjes net gemaakt en ze zijn heel lekker 😍 Ik heb wat Griekse yoghurt met vanille en citroensap gemengd en dat er samen met bosvruchten overheen gedaan. Ik vroeg me af of je toevallig ergens de voedingswaarden van de pannenkoekjes hebt? Groetjess Beantwoorden
Oh dat is een heerlijke combi, doe ik inderdaad ook vaak! Helaas heb ik de voedingswaarden niet uitgerekend. Beantwoorden
Hier zijn ze ook in de smaak gevallen! Ik heb al veel (gezonde) pannenkoekrecepten geprobeerd maar deze variant was toch nieuw voor mij. Zeker geslaagd. Beantwoorden
Wat fijn om te lezen! Ik vond het persoonlijk ook een verfrissend en geslaagd experiment 😉 een mooie tussenweg tussen het gezonde bananenpannenkoekje en de American pancake. Beantwoorden
Vast wel! Voordeel van havermeel is dat het vaak relatief fijngemalen is, maar in principe kan het met elke soort volkorenmeel of zelfs gewoon met bloem. Beantwoorden