Ga naar de inhoud
Frambozen chiapudding met pinda-chocomousse
Gezonde bakrecepten 13 februari 2018

Frambozen chiapudding met pinda-chocomousse

Frambozen chiapudding met pinda-chocomousse

Met deze frambozen chiapudding met pinda-chocomousse geef je jezelf of je lief een gezonde portie liefde voor Valentijnsdag. Heul lekker en gezond, daar kun je rustig elke dag mee beginnen!

Thomas wordt altijd intens gelukkig als ik hem ’s ochtends vraag, ‘zal ik een ontbijtje voor je maken?’. Je denkt misschien dat hij met een zoete blogster aan z’n zijde niks tekort komt, maar de lekkere ontbijt maak (en fotografeer) ik altijd als hij aan het werk is. Ik lunch dus vaak met ontbijt. Nice life.

CHECK OOK: alle zoetsappige recepten op voor Valentijnsdag!

Deze frambozen chiapudding met chocomousse hoefde ik ’s ochtends niet eens voor hem te maken, want het stond al klaar in de koelkast. En boy, are you in for a treat, dit is LEKKER! Niet voor niets een Valentijnsreceptje, want deze ontbijtcombinatie van chocolade en frambozen tovert vlinders in iedereens buik. Ook in die van Thomas. Daarnaast is dit lekkertje glutenvrij, lactosevrij, vegan en notenvrij (maar niet pindavrij, let op!), dus kan iedereen ervan genieten.

Frambozen chiapudding met chocomousse

Frambozen chiapudding met pinda-chocomousse

recept
Frambozen chiapudding met pinda-chocomousse

Met deze frambozen chiapudding met pinda-chocomousse geef je jezelf of je lief een gezonde portie liefde voor Valentijnsdag. Heul lekker…

10 minuten
2

Ingrediënten

  • 150 ml ongezoete amandelmelk + 3 el
  • 2 tl ahornsiroop
  • 5 el chiazaadjes
  • 1 kleine, rijpe banaan
  • 2 tl cacaopoeder
  • 2 tl pindakaas
  • Handje frambozen

Bereiding

  1. Zet twee kleine weckpotjes klaar.
  2. Mix 150 ml amandelmelk samen met de ahornsiroop en 4 el chiazaadjes door elkaar. Laat opstijven in de koelkast.
  3. Pureer de banaan fijn met de staafmixer, mix de pindakaas en het cacaopoeder erdoor. Voeg eventueel nog extra cacaopoeder toe als je dat lekker vindt. Mix dan ook 3 el amandelmelk mee en schep tot slot de chiazaadjes erdoorheen. Verdeel over de twee weckpotjes.
  4. Prak de frambozen alvast fijn op een bordje en zet even opzij.
  5. Haal de chiapudding uit de koelkast en verdeel deze over de pinda-chocomousse in de weckpotjes. Top af met de gepureerde framboosjes. Top evt. nog af met


    granola


    als je er echt een feestje van wilt maken.


BEWAREN:

max. twee nachten in de koelkast.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Frambozen chiapudding met pinda-chocomousse" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *