Ga naar de inhoud
Frambozen cheesecake brownies
Cheesecake 09 december 2018

Frambozen cheesecake brownies

Frambozen cheesecake brownies

Hello you! Hier is je showstopper voor Kerst! Witte chocolade cheesecake brownies met een vulling van Hero frambozenjam en een topping van slagroom en verse frambozen.

Cheesecake brownies met frambozen

Dit recept is een combinatie tussen twee favoriete Zoetrecepten: de white chocolate raspberry swirled cheesecake en de klassieke brownies. Al het goede in één onweerstaanbaar lekker baksel gecombineerd: cheesecake, witte chocolade, frambozenjam en brownies.

Dankzij deze kleuren en smaken zijn deze witte chocolade cheesecake brownies ook echt een ultiem kerstbaksel. Hier wordt toch iedereen vrolijk van? De onderdelen zijn echt niet moeilijk om te maken, dus dit is een doable recept voor iedereen.

Frambozen cheesecake brownies

Frambozen cheesecake brownies

Dit recept is een nieuwe topper in mijn samenwerking met Hero jam. Zoals jullie van mij gewend zijn heb ik weer de ‘Minder Zoet‘-lijn van Hero gebruikt, want die is voor mij zoet genoeg.

Ik koos bij deze frambozen cheesecake brownies voor frambozenjam, maar je kunt natuurlijk ook voor aardbeienjam of kersenjam gaan als dat je favoriet is! En dan nu nog even een paar foto’s om je te overtuigen dat deze cheesecake echt op je Kerst-baklijst moet:

Cheesecake brownies met frambozen

Cheesecake brownies met frambozen

Meer recepten met jam

Er staan natuurlijk nog veel meer lekkere recepten op Zoetrecepten met jam. Neem ook eens een kijkje bij één van deze Kerst-proof recepten:

Dit artikel is gesponsord door Hero. Ik schrijf alleen over producten waar ik volledig achtersta. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Frambozen cheesecake brownies

recept
Frambozen cheesecake brownies

Hello you! Hier is je showstopper voor Kerst! Witte chocolade cheesecake brownies met een vulling van Hero frambozenjam en een…

45 minuten + baktijd
16

Ingrediënten

BROWNIE

  • 150 gram pure chocolade
  • 150 gram ongezouten boter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1/2 tl vanille extract
  • Flinke snuf zout
  • 75 gram bloem
  • 2 eieren (L)

CHEESECAKE

  • 125 gram witte chocolade
  • 300 gram roomkaas
  • 125 gram sour cream
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei + 1 eigeel (L)
  • 1 pot Hero frambozenjam (Minder Zoet)

TOPPING

  • Handje verse frambozen
  • Opgeklopte slagroom

Bereiding

  1. BROWNIE.

  2. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt dit au bain-marie, samen met de boter.Vet ondertussen een bakvorm van 20 x 30 cm in en bekleed met bakpapier.
  3. Neem de (enigszins afgekoelde) gesmolten chocola en boter en meng hier de suiker, een flinke snuf zout en vanille extract doorheen.
  4. Zeef de bloem en meng dit door het chocolademengsel. Voeg hier vervolgens de eieren één voor één aan toe en roer door elkaar, tot je een smeuïg mengsel hebt. Giet dit in de bakvorm en zet even opzij.
  5. CHEESECAKE.
  6. Smelt de witte chocolade au bain-marie; doe dit op een zo laag mogelijk vuur en blijf tussendoor roeren. Als de witte chocolade gesmolten is zet je dit even opzij. Ga meteen door met het roomkaasmengsel en verwarm de oven voor op 160 graden.
  7. Neem een beslagkom en mix hierin de roomkaas zacht en glad. Meng daarna de sour cream en het vanille extract er doorheen. Als dit goed gemengd is, giet je in een dun straaltje de grotendeels afgekoelde witte chocolade erdoor. Blijf mixen en wees voorzichtig met het toevoegen van de chocolade; je wilt niet dat je vulling gaat schiften.
  8. Zet de mixer weg en spatel het ei en het eigeel erdoor tot het een egaal mengsel is. Giet iets minder dan de helft van het roomkaasmengsel inde bakvorm. Neem de Hero frambozenjam Minder Zoet en verspreid meer dan de helft van de pot over de roomkaas in de bakvorm en strijk uit. Giet nu de rest van het roomkaasmengsel hierover en strijk glad.
  9. Tik de brownie cheesecake twee keer fors op het aanrecht om de luchtbubbels te laten verdwijnen. Schep wat resterende frambozenjam over de bovenkant van de cheesecake brownies en ga hier met een satéprikker doorheen om een gemarmerd effect te creëren. Bak de frambozenjam swirled cheesecake brownies in 60 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Als ze klaar zijn zet je de oven uit en op een kleine kier. Laat minstens een uur afkoelen zo en daarna nog twee uur buiten de koelkast. Zet vervolgens een nacht of minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  11. Bij het serveren voorzie je elk stuk cheesecake brownie van een toef slagroom en een verse framboos (of een schepje jam als die nog over is!).

SERVEERTIP: als je je cheesecake zo mooi mogelijk wilt snijden, moet je je mes na elke keer dat je snijdt even schoonmaken met warm water. Een warm en schoon mes snijdt het beste.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Frambozen cheesecake brownies" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *