Funfetti suikerkoekjestaart Mijn kleine neefje is gek op koekjes bakken. En dan vooral op koekjesdeeg eten, terwijl ik koekjesvormpjes uitsnijd en de koekjes versier. Af en toe pleased hij me even door ook een koekjesvormpje te gebruiken of een koekje vol te gooien met roze glitters. Zijn favo kleur. En begrijp me niet verkeerd, ik heb een megastoer neefje, but he loves pink. Dat zijn pas echte stoere jongens toch? Anyhow, deze stoere boy is niet zo’n taart-eter. Met een stalen snoetje wijst hij elk van mij taarten keihard af. Maar die koekjes gaan er wél in. Dus, 1+1 = een funfetti suikerkoekjestaart! Dat moest hem worden voor zijn vierde verjaardag. En laat ik daar nu net een fantastisch recept voor hebben gespot op mijn favo Amerikaanse blog: Sally’s Baking addiction. Ik sloeg een lading gezellige sprinkles in, paste het recept wat aan en bakte meteen twee varianten, met stoere en wat minder stoere funfetti strooisels. Het is een lekker chewy taartje dat exact naar een suikerkoekje smaakt. Bovenop het taartje zitten toefjes crème met een licht amandelsmaakje, heel erg lekker. Alle kids vonden dat ook. Mocht je daar nou niet van houden, gewoon lekker weglaten! Dan heb je een vanille crème. En psssst. Dit taartje ging er wel in! Hooray. Bron: Sally’s Baking Addiction. recept Funfetti suikerkoekjestaart Mijn kleine neefje is gek op koekjes bakken. En dan vooral op koekjesdeeg eten, terwijl ik koekjesvormpjes uitsnijd en… Printen 35 12 Ingrediënten Suikerkoekjesbeslag 115 gram ongezouten boter, kamertemperatuur 150 gram fijne kristalsuiker 1 ei + 1 eigeel (L), kamertemperatuur 2 theelepels vanille extract 190 gram zelfrijzend bakmeel 1/4 theelepel zout 1/2 theelepel baking soda 1,5 theelepel maizena 100 gram witte chocolate chips 60 gram sprinkles (ongeveer) Amandel frosting 115 gram ongezouten boter, kamertemperatuur 150 gram poedersuiker 2 eetlepels sour cream 1 theelepel vanille extract 1/2 theelepel amandel extract Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een 24 cm vorm in en beleg de bodem met bakpapier. Neem een kom en mix hier de boter een minuutje in zacht. Voeg vervolgens de suiker toe, tot het goed gemengd is en de kleur lichter wordt. Voeg dan ook het ei, eigeel en vanille extract toe en mix mee. Neem een nieuwe kom en meng hier het zelfrijzend bakmeel, de maizena, backing soda en het zout in. Terwijl je de mixer op een lage stand aanzet in de kom met natte ingrediënten, voeg je in drie delen het droge mengsel toe. Dit gaat vrij lastig omdat het deeg dik is. Meng hier nu met een spatel de chocolate chips en de sprinkles doorheen. Als het goed gemengd is kun je het suikerkoekjesdeeg in de bakvorm drukken, tot het gelijk verdeeld is. Bak de suikerkoekjestaart voor 25 – 30 minuten, tot de bovenkant lichtbruin is. EN let op: je wil dat de suikerkoekjestaart nog lekker zacht is in het midden (en niet droog), dus laat de taart niet te lang in de oven staan. Laat de taart hierna volledig afkoelen, voor je de amandel frosting erop spuit. Frosting. Neem een kom en mix hier de boter voor 1-2 minuten in zacht. Voeg dan de poedersuiker, sour cream en het vanille en amandel extract toe terwijl je op een lage stand mixt. Als alles erin zit kun je voor 3 minuten op een hoge stand mixen. Voeg eventueel meer poedersuiker toe als de frosting nog te dun is. Neem een spuitzak en spuit leuke toeven frosting op de randen van de taart. Strooi hier nog wat sprinkles / funfetti overheen en klaar!