Ga naar de inhoud
Gemberbrownies
Chocolade 24 januari 2014

Gemberbrownies

Gemberbrownies

Deze gemberbrownies zijn een specialiteit van mijn muti! Met bakgember, walnoten en een witte chocolade topping. Heerlijk voor de afwisseling!

Tijdens mijn studententijd vond ik het altijd een heer-lijk vooruitzicht om bij mijn ouders op de bank te luieren met een kop thee, of drie. Zeker wanneer deze lekkere gemberbrownies op me stonden te wachten! Mijn moeder bakt normaal echt nooit en had nu zowaar de smaak te pakken met deze gemberbrownies. Meerdere malen stonden ze op het menu als ik langskwam. In de trein naar huis vind ik er vervolgens nog twee in mijn tas verstopt, te zoet. Ik bewaarde ze braaf en maakte er thuis een foto van, mama’s brownies verdienen een plekje op Zoetrecepten!

Misschien klinkt de combinatie gember en chocolade je spannend in de oren, maar het is echt heel lekker. Zeker in combinatie met de walnoten die er ook doorheen gaan. De witte chocolade gebruik je voor een leuk gestreept patroon bovenop en smaakt ook goed bij de gember in de brownies.

Gemberbrownies

recept
Gemberbrownies

Deze gemberbrownies zijn een specialiteit van mijn muti! Met bakgember, walnoten en een witte chocolade topping. Heerlijk voor de afwisseling!

Ingrediënten

  • 150 gram extra pure chocolade 72%
  • 150 gram pure chocolade
  • 175 gram rietsuiker
  • 150 gram (room)boter
  • Mespunt zout
  • 2 eieren
  • 6 bolletjes gember op siroop + 2 eetlepels siroop uit het potje
  • 75 gram bloem
  • 70 gram walnoten, grof gehakt

Overig

  • 50 gram witte chocolade voor de versiering
  • Bakblik 20 x 30 cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt het au bain-marie (in een vuurvaste kom boven een pan met kokend water). Laat het hierna een paar minuten afkoelen.
  3. Neem een andere kom en mix hier de boter, suiker en een mespunt zout luchtig in.
  4. Voeg één voor één de eieren toe aan het suikermengsel, terwijl je blijft mixen. Mix het geheel hierna nog een minuut.
  5. Meng de chocolade met de gembersiroop en roer dit door het het suikermengsel heen. Voeg vervolgens de bloem toe en meng het geheel goed.
  6. Hak nu de gember fijn en voeg dit samen met de grof gehakte walnoten aan het chocolademengsel toe.
  7. Giet het beslag in de bakvorm en bak de bownie in 35 minuten gaar.
  8. Smelt de witte chocolade au bain-marie en streep dit over de afgekoelde brownie. Laat het hard worden en snijd ze daarna in stukjes.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Gemberbrownies" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *