Gezond fastfood: rozijn-kokosmakronen Ik ben gek op kokosmakronen, dus ik kon niet wachten om een nieuwe variatie op mijn favo koekje uit te proberen! Rozijn-kokosmakronen met citroen n minder suiker. Perfect! Vorige week maandag had ik samen met 9 andere kookboekauteurs de eer om op een inspiratiedag voor boekhandelaren de lunch te verzorgen. Daar ontmoette ik Nora, de auteur van het boek Gezond Fastfood; een ontzettend lieve en warme vrouw met een kraam vol heerlijk eten. Thomas was fan van haar spek- & zuurkoolmuffins en ik van haar hazelnoten- & zadenbrood met pesto rosso. YUM! We ruilden onze boeken met elkaar uit en de volgende dag kreeg ik al berichtjes van haar dat ze met haar kids de wittebonen-kokosblondies en de smeuïge kaneelkoeken uit PUUR ZOET had gemaakt. Zo tof! En liet ik op dat moment nou net deze vet lekkere rozijn-kokosmakronen uit haar boek Gezond Fastfood uit de oven trekken. Deze kokosmakronen zijn echt anders dan ‘gewone’ kokosmakronen. Niet alleen omdat er veel minder suiker in gaat dan normaal, maar ook omdat Nora er citroen en rozijntjes aan toe voegde. Wat een lekkere combi! Ik gebruikte zelf blanke rozijntjes i.p.v. de donkere en gebruikte er net iets meer van. Rozijnenfan hiero! MINI REVIEW GEZOND FASTFOOD In Nora’s boek ‘Gezond Fastfood’ staan 100 supersimpele, gezonde recepten die iedereen thuis makkelijk na kan maken. Geen spannende ingrediënten of moeilijke recepturen, maar toegankelijke en snelle recepten voor ontbijt, tussendoortjes, lunch, diner en feestelijke gelegenheden. Ze legt de basis uit van het bereiden van gezonde maaltijden en geeft je de nodige tips. Heel fijn! Er staan ook zeker een aantal gezondere zoetjes in, waarbij Nora wel gebruikt maakt van (natuurlijke) zoetmiddelen, maar zo minimaal mogelijk. Exactly how I like it :). Noras boek Gezond Fastfood is echt een kookboek waar iedereen thuis mee aan de slag kan.Je shopt haar boek al voor 19,99 via deze link. Deze review wordt mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Culinair Karakter. recept Gezond fastfood: rozijn-kokosmakronen Ik ben gek op kokosmakronen, dus ik kon niet wachten om een nieuwe variatie op mijn favo koekje uit te… Printen 10 minuten + baktijd 12 Ingrediënten 4 eiwitten 50 gram honing 150 gram geraspte kokos 60 gram blanke rozijnen 1/2 citroen Bereiding Beleg een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden. Neem een beslagkom en maak deze vetvrij met een partje citroen. Klop de eiwitten hierin stijf en voeg vervolgens de honing toe. Mix nog goed door. Wel de rozijntjes in heet water en dep daarna droog. Pers het sap van een halve citroen uit en rasp de schil. Neem een spatel en schep de geraspte kokos, rozijntjes en citroensap en rasp rustig door het opgeklopte eiwit. Maak met een lepel kleine bolletjes op het bakpapier en bak de rozijn-kokosmakroontjes in 12-15 minuten goudbruin in de oven.