Gezonde brownies: glutenvrij, suikervrij, vetvrij én lactosevrij Je leest het goed: deze gezonde brownies zijn vetvrij, suikervrij, glutenvrij, lactosevrij én superlekker en makkelijk om te maken! Suikervrije brownies (zonder geraffineerde suiker!) Na veel puzzelen ben ik op mijn ultieme versie van gezonde brownies uitgekomen. Deze brownies zijn zonder toegevoegde of geraffineerde suikers gemaakt. Dat was mijn doel en dat is gelukt. En belangrijker: ze zijn onwijs lekker! En met veel lof goedgekeurd door mijn kritische testpanel (lees: vriendinnen en vriend). Deze makkelijke brownies zijn gemaakt met dadels, die een natuurlijke vervanger vormen voor de lading suiker die normaal gesproken in je brownies verdwijnt. En ja, ook in dadels zit van nature suiker, maar dit komt niet in de buurt bij hetzelfde gewicht in geraffineerde suikers. En dan heb ik het nog niet over de vitamines en vezels die je in dadels terugvindt. Wist je trouwens dat dit recept ook in mijn verantwoorde bakboek PUUR ZOET te vinden is? Daarin vind je nog veel meer van dit soort recepten! Gezonde brownies bakken De afgelopen tijd heb ik gesleuteld aan dit recept voor gezonde brownies. Het bakken van lekkere zoete dingen, die toch verantwoord zijn, vind ik lastiger dan wanneer ik ongelimiteerd de suikerpot leeg kan scheppen. Daar zit nu ook net de uitdaging waar ik zo van houd. Voordat ik begin aan het eerste testbaksel, tuur ik eindeloos naar uiteenlopende recepten en leg dat vervolgens naast mijn eigen ideeën. Zo zag ik dat in veel gezonde brownies recepten bananen en dadels gebruikt worden, óf vervangers van geraffineerde suikers, zoals palmsuiker en kokosbloesemsuiker. Ook ingrediënten als courgette, rode bieten of zwarte bonen passeerden de revue. Uiteindelijk zul je in onderstaand recept de voor mij perfecte afweging tussen gezonde ingrediënten terugvinden, die samen onwijs lekkere, gezonde brownies vormen. En als kers op de taart is het ook nog eens een makkelijk recept! Mocht je nu ook eens aan de slag willen met zwarte bonen in je brownies (voor extra veel eiwitten!), dan heb ik ook een recept voor skinny bonen brownies voor je online staan. Glutenvrije brownies En had ik al verteld dat deze gezonde brownies ook glutenvrij, vetvrij en als je wilt ook lactosevrij zijn? Ik maakte deze glutenvrije brownies dus zonder bloem, maar ook zonder boter of olie. En dat kon omdat ik gebruik heb gemaakt van amandelmeel en appelmoes. Amandelen zijn rijk aan vetten van nature en maken de brownies heerlijk klef, zoals het hoort. Voor de crunchy textuur zitten er grofgehakte hazelnoten door het beslag en op de pure chocoladetopping. De hazelnoten kun je bijvoorbeeld ook vervangen voor amandelen, pecannoten of walnoten. lactosevrije brownies Appelmoes is een goede vetvrije en lactosevrije vervanger voor boter of olie in cakes en soortgelijke baksels. Dat liet ik al eens eerder zien in mijn recept voor skinny bramenmuffins met appel. Het was even testen en wegen met alle alternatieve ingrediënten, maar het pakt allemaal perfect uit in deze lekkere brownies. Zelf gebruik ik voor de topping hele pure chocolade (70%), deze is over het algemeen lactosevrij. Als je strikt lactosevrij eet raad ik aan om dit nog wel even te checken op de verpakking. Die 70% pure chocolade Zorg ervoor dat je een lactosevrije variant kiest. Hele pure bevat natuurlijk wel een kleine hoeveelheid suiker, dus als je dit echt niet mag of wil eten, dan kun je dit ook skippen. Ook enthousiast geworden? Ga dan gauw aan de slag met deze gezonde brownies, want ze zijn een eitje om te maken! Hou je het toch liever bij de oude vertrouwde brownies met suiker en boter? Probeer dit fijne brownierecept dan eens uit. Je kunt deze brownies bakken in een vierkante vorm van 20 x 20 cm (zoals deze bakvorm) of als je iets lagere brownies wil bakken in een rechthoekige bakvorm van ongeveer 18 x 28 cm. recept Gezonde brownies: glutenvrij, suikervrij, vetvrij én lactosevrij Je leest het goed: deze gezonde brownies zijn vetvrij, suikervrij, glutenvrij, lactosevrij én superlekker en makkelijk om te maken! Suikervrije… Printen Ingrediënten 250 gram ontpitte dadels 250 ml ongezoete appelmoes 75 gram cacaopoeder 1 tl vanille-extract (of aroma) 3 eieren 150 gram amandelmeel 1 tl bakpoeder 150 gram hazelnoten 150 gram extra pure chocolade Bereiding Week de ontpitte dadels 10 minuten in een bak met heet water. Laat hierna uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 graden (onder- en bovenwarmte). Vet een bakvorm in en bekleed met bakpapier (door het invetten blijft het bakpapier beter zitten). Doe de geweekte dadels hierna samen met de appelmoes in de blender en maal zo fijn mogelijk. Giet het mengsel in een beslagkom en mix hier het cacaopoeder en de vanille er doorheen. Mix ook de eieren erdoor. Wanneer deze zijn opgenomen voeg je ook amandelmeel en bakpoeder toe. Hak de hazelnoten grof en zet 50 gram hiervan apart. Meng 100 gram door het beslag. Neem de bakvorm en giet hier het browniebeslag in. Zet de gezonde brownies voor 45 minuten in de voorverwarmde oven, maar dek na 25 minuten af met aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet te donker wordt. Laat volledig afkoelen. Smelt de pure chocolade au bain-marie, giet deze over de brownie, strijk glad en verdeel de overgebleven stukjes hazelnoot erover. Laat de pure chocolade opstijven voor het aansnijden. BAKTIPS Je kunt deze brownies bakken in een vierkante vorm van 20 x 20 cm (zoals deze bakvorm) of als je iets lagere brownies wil bakken in een rechthoekige bakvorm van ongeveer 18 x 28 cm. In plaats van de hazelnoten kun je ook andere noten gebruiken. Pecannoten gaan bijvoorbeeld ook heel lekker samen met deze brownies. Gezonde brownies bewaren Maximaal vijf dagen in een goed afgesloten bak buiten de koelkast. Je kunt de gezonde brownies ook invriezen. Verpak ze luchtdicht (per stuk of per twee is meest handig) en bewaar ze op die manier maximaal 3 maanden in de vriezer. De nootjes zullen niet knapperig ontdooien, dus de bovenste laag kun je het beste pas na het ontdooien toevoegen.
Ik heb ze ook gemaakt voor mijn verjaardag. Ik vind ze lekker maar of de rest van de familie dat ook vindt. Beantwoorden
Hi Mariëtte, Dankjewel voor dit recept. Je zegt vetvrij, maar volgens mij zit in amandelmeel redelijk wat vet. Heb je wellicht een alternatief voor amandelmeel? Groet, Hendrik Beantwoorden
Daarmee bedoel ik (zoals uitgelegd in de tekst) dat er geen toegevoegde vetten of suikers in zitten en op deze wijze direct uit de pure ingrediënten komt. Zonder een zekere vorm van vet of suiker helaas geen brownies. Beantwoorden
Ik heb een lactose gluten suikervrij dieet . Ik heb ze nu al verschillende keren gemaakt. Heerlijk voor iedereen een traktatie . Ook makkelijk in te vriezen. Dank voor het delen Beantwoorden
Met deze brownies een groep grove bouwvakkers laten denken dat ze gewone gesuikerde brownies aten, hihi. Hadden ze nooit gedacht, helemaal goedgekeurd en direct de vraag naar meer. Helemaal top! Beantwoorden
Hi Gerdine, sorry voor mijn late reactie. De appelmoes in dit recept dient als vervanger voor een olie of boter, of je dit kunt vervangen door banaan durf ik niet zeker te zeggen. Ik ben natuurlijk wel erg nieuwsgierig naar het resultaat als je het uitprobeert! Beantwoorden
Hi Cindy, dat is inderdaad een goeie! Je kunt er zeker 20 brownies uithalen als je zulke stukjes snijdt zoals op de foto. Beantwoorden
Dankjewel, dan kunnen er in ieder geval voldoende uit. Ga ze deze week uitproberen. Klinkt lekker. Beantwoorden
Ik heb ze gisteren gemaakt en vandaag op werk uitgedeeld. Iedereen vond ze lekker. Natuurlijk ikzelf ook. En dat zonder bergen suiker, heerlijk 🙂 Beantwoorden
dit klinkt heerlijk!! Maar even een domme vraag: in de chocolade voor de topping zit toch suiker? Beantwoorden
Hi Eline, geen domme vraag hoor! Er zit inderdaad altijd suiker in chocolade, hoewel dit in hele pure chocolade niet veel is. Wat ik ermee heb bedoeld is dat ik het recept maak zonder zelf suiker toe te voegen en door gebruik te maken van zo natuurlijk/gezond mogelijke producten. Beantwoorden
Welke chocolade gebruiken jullie? Volgens de verpakking kan chocolade namelijk nog altijd sporen van zowel gluten als lactose bevatten. Beantwoorden
Hi Maud je zou bv deze kunnen gebruiken: http://www.ah.nl/producten/bewuste-voeding/lactose-vrij/lactose-vrije-chocolade Beantwoorden
Wauw, wat is dit smullen! ! ! ik heb deze brownies uitgedeeld op mijn stage en iedereen vond het verrukkelijk! Het recept is eenvoudig om te maken en de brownies zijn snel klaar. Ook lekker met cashewnoten en cocos vlokken. Beantwoorden
Ik gebruik altijd de ongezoete variant van Hak, maar zelf maken is natuurlijk nog beter 😉 Beantwoorden
Als je aan dit recept nog een extra ei toevoegt en je klopt vrij lang dan is ie ook heerlijk als iets luchtigere chocoladetaart. Met walnotenmeel (reformwinkel) is ie trouwens ook erg lekker!! Beantwoorden
Of met maismeel! Gaat ook prima, als de winkel geen amandelmeel heeft😉 En had te weinig dadels gekocht, 150 gr. Maar ze waren overheerlijk!! Beantwoorden
Wauw, met mijn ervaring op het gebied van suikervrij eten kan ik wel zeggen dat dit de lekkerste brownies zijn die ik ooit heb geproefd! Mag ik het recept op mijn blog (mrs-sweetless.com) zetten met uiteraard de vermelding van zoetrecepten.nl? Beantwoorden
Deze brownies worden ontzettend lekker maar…wat ik tóch jammer vind is dat je stelt dat ze suikervrij zijn. Dat is gewoonweg niet waar. In ‘suikervrije’ appelmoes zit zo’n 11 gram suiker (!), weliswaar uit de appels maar toch. Ook zit er in extra pure chocolade (ik heb gekozen voor 85% van AH) nog 11 gram per 100 gram. Alles bij elkaar eet je twee eetlepels suiker op. Zou je daar iets eerlijker over kunnen communiceren? Beantwoorden
Hi, dankjewel voor je reactie! Zoals in de begeleidende tekst wordt vermeld verwijs ik naar het niet toevoegen van geraffineerde suikers in de receptuur. Wat betreft de chocolade heb je gelijk dus hier heb ik tekst over toegevoegd. Wat betreft de appelmoes ben ik het met je oneens omdat dit over natuurlijke suikers gaat (geldt voor de dadels ook). Beantwoorden
Hoi Mariette, Kan jij inschatten hoeveel koolhydraten dit recept bevat? Ik wil het graag voor iemand maken met diabetes. Bedankt! Beantwoorden
Hi Astrid, pfoe dat durf ik niet zo te zeggen. Als je deze koolhydratentabel (http://www.koolhydratentabel.nl/) ernaast legt, kom ik op het volgende uit: 232,6 gram koolhydraten. Als je er vervolgens 24 stukjes van snijdt is dat 9,7 gram koolhydraten per stukje. Valt dat binnen het diabetes dieet? Uitsplitsing: dadels (83 gram) appelmoes (45) cacaopoeder (8 gram) 3 eieren (2,1 gram) amandelmeel (8 gram) hazelnoten (16 gram) pure chocolade (70,5 gram) Beantwoorden
Ik heb ze voor de 2e keer gemaakt maar ik vind ze toch aan de droge kant! En behoorlijk machtig…. Beantwoorden
Waarschijnlijk stond je oven dan iets te warm en/of hebben ze er te lang in gestaan, want droog horen ze zeker niet te zijn! 🙂 Beantwoorden
Als je wel (kokos)olie of boter wilt gebruiken in plaats van appelmoes moet je hiervan dan ook gewoon 250 ml gebruiken? Beantwoorden
Hi Mariella, dat klopt! Je kunt appelmoes en olie 1 op 1 met elkaar vervangen. Ik heb ze zelf nog niet eerder gemaakt met olie 🙂 Beantwoorden
Ik ben allergisch voor noten. Heb je ideeen voor dit recept met ander meel dan amandelmeel en een alternatief voor hazelnoten? Beantwoorden
Oei, dat is lastig. Je zou speltbloem kunnen gebruiken, dat is ook iets smeuïger, maar zal niet volledig bij de smeuïgheid van amandelmeel in de buurt komen ben ik bang. Als je de hazelnoten wilt vervangen kun je denken aan pure chocolate chips, zodat je toch nog een andere structuur hebt tussendoor, maar gezonder wordt het er daardoor niet op. Je kunt ook wat kokosschaafsel of rasp op de topping strooien! Hopelijk heb je wat aan deze tips. Beantwoorden
Zou je bakpoeder ook kunnen vervangen met verse gist? Zo ja, hoeveel gram zou dat dan moeten zijn? Ik wil dit recept heeeel graag uitproberen. Zit nu op een suikervrij dieet (met de uitzondering van fructose) en ik hoop echt dat ik suikervrije vanille-aroma (en appelmoes zonder toegevoegde suikers) kan vinden. Beantwoorden
Oef, ik durf niet te zeggen of je dit ook met verse gist kunt doen, daar heb ik weinig ervaring mee. Wat betreft het vanille aroma kun je ook altijd nog overwegen om deze zelf te maken met wat wodka en een vanille stokje! 🙂 Beantwoorden
Hi, bedankt voor je reactie! Ik heb em net gemaakt en je proeft inderdaad geen appelmoes, wel vind ik em een beetje aan de machtige kant maar toch wel lekker! Volgende keer iets minder cacao en minder chocola dan maar! Beantwoorden
Ja, dat is een goede oplossing! Een brownie is natuurlijk meestal ook geen klein licht hapje haha 🙂 Beantwoorden
schitterend recept, zo lekker! We zijn er hier allemaal enthousiast over! Nog een vraagje: hoe bewaar ik de brownies best? En hoe lang kan ik ze bewaren? bedankt alvast! Beantwoorden
Tof om te horen Inge! Je kunt ze zeker een week in een goed afgesloten bak bewaren, op een wat koelere plek, maar niet in de koelkast! En je kunt er ook een aantal invriezen natuurlijk 🙂 Beantwoorden
Ik kan nergens amandelmeel vinden, waar koop je dat? En kan anders ook zelfrijzend bakmeel of gewoon bloem gebruiken? Beantwoorden
Hi Charlotte, de Albert Heijn verkoopt amandelmeel! Ik koop het zelf meestal bij de toko. Het amandelmeel zorgt voor de lekkere smeuïge structuur, zoals dat hoort bij een echte brownie, dus ik zou geen gewoon meel gebruiken. Beantwoorden
Superleuk recept, net zoals zoveel dingen op deze site natuurlijk, ik las al dat met suikervrij word bedoeld geen toegevoegde suiker, maar dat vetvrij zou ik toch misschien weglaten omdat amandelmeel juist zo vet is, er chocolade in zit en eieren. Ik moet zeggen dat behalve de chocola het wel vooral om gezonde vetten gaat, dus dat is alsnog een plus! Beantwoorden
Hi, daar heb je gelijk in! Ik doel vooral op extra toegevoegde vetten, zoals olie of boter, die zitten er niet in. Net zoals ik geen extra suikers toevoeg, maar natuurlijke vervangers waar ook nog goede voedingsstoffen in zitten. Wat betreft de chocolade klopt het helemaal, die kan eventueel ook weggelaten worden 🙂 Beantwoorden
Hooii, ziet er super lekker uit en ga het zeker snel maken! Alleen één vraagje, waar kan ik vanille aroma kopen? Bij de Tuinen hebben ze het niet, tenminste niet op internet gezien. Kan ik het in de supermarkt vinden? Beantwoorden
Hi Shannon, dit kan je bijvoorbeeld bij de supermarkt, de toko of kook- en taartwinkels kopen! Beantwoorden
Kan ik ook vanille extract gebruiken? Dat heb ik namelijk wel. Wat is de verhouding dan? Ik heb namelijk ontzettend veel zin om dit in mijn net nieuwe keuken te gaan bakken. Beantwoorden
Hoi Mariette, ik heb het recept zondag gemaakt en vind ‘m erg lekker, dank je wel! Kun je mij aangeven hoeveel calorieën er ongeveer inzitten? Dan kan ik het zelf wel per stukje berekenen, afhankelijk natuurlijk van de hoeveelheid stukjes. Alvast bedankt! Beantwoorden
Hi Rosita, ik reken zelf niet in calorieën, maar in het gebruik van natuurlijke en zo gezond mogelijke ingrediënten. Ik moet je het antwoord dus schuldig blijven 🙂 Beantwoorden
Wow! Mega lekker, bedankt voor dit heerlijke recept! Heb de brownies vanmiddag gemaakt en de hele familie is er weg van! Dus het gaat rap op….. Stiekem een stukje nog ergens verstopt in een bakje, die is voor mij! Beantwoorden
Heb ze gemaakt voor de high tea ter ere van mijn verjaardag, iedereen vond ze heerlijk. Ik ga ze morgen maken voor moederdag met kokos ipv hazelnoten. Ben benieuwd 😉 Beantwoorden
Wat goed dat dat ook werkt! Had je simpelweg de pompoen gekookt en gepureerd, of hoe had je deze bereid? Beantwoorden
Wat een goed recept! Het was even wat werk, maar echt heel erg lekker. Ik heb de noten (mix van amandel, hazel, pecan en walnoten) erdoorheen gedaan ipv erop, en alleen gesmolten chocola bovenop (had eigenlijk verkeerd gelezen haha maar was erg lekker) Ik heb precies de baktijd aan gehouden maar vond hem vooral op dag 2 en 3 heeeel droog, op dag 4 zelfs het laatste stukje weggegooid 🙁 Zie nu dat je het kan invriezen, maar was mijn oven te warm of toch te lang erin? Echt een super recept en geweldige site! Ik ben fan 🙂 Beantwoorden
Ah wat zonde! Bij mij bleef de brownie voor zeker een aantal dagen lekker smeuïg (daarna was ie op haha). Ik vermoed dat je oven dan misschien toch iets te hard is gegaan. Heb je hem wel goed luchtdicht bewaard? Het helpt ook altijd om hem niet al helemaal in stukjes te snijden als je hem voor het eerst eet, maar per keer het aantal stukjes dat je gaat eten er af te snijden. Thanks voor je berichtje 😊 Beantwoorden
Heb hem eindelijk ook kunnen maken. Wat een geweldig recept! Bedankt; hij is heerlijk. Ik heb hem trouwens met mejouldadels gemaakt en de dadels niet geweekt, omdat deze toch al zacht zijn. Of heeft het weken nog een andere functie? Groetjes Adriana Beantwoorden
Nee klopt helemaal, als je zachte dadels hebt die je al goed van zichzelf kan pureren is dit niet per se nodig. En thanks voor je berichtje 😀 Beantwoorden
Wat een heerlijk recept! Ik kan er maar moeilijk vanaf blijven, maar hij is toch echt bedoeld voor mijn verjaardag zaterdag. Hoop dat hij dan nog net zo smeuïg is als nu 🙂 Beantwoorden
Hey! Zou dit recept graag klaarmaken voor mijn verjaardag, maar lust geen dadels. Smaak je deze of waarmee kan ik ze het best vervangen? Bedankt! Beantwoorden
Hi Bo, dat is wel lastig, want dadels zijn de basis van dit recept. Gelukkig proef je ze totaal niet terug in het eindresultaat 🙂 Beantwoorden
zonet gemaakt ik weet niet wat we verkeerd hebben gedaan maar hij is taai en niet bepaald lekker enorm balen! voor ons niet herhaling vatbaar, maar hebben hem helaas weggegooid Beantwoorden
Het lijkt me een heerlijk recept en top als je gezond wil snoepen! Nu is mijn vraag of ik het amandelmeel ook door kokosmeel zou kunnen vervangen? Beantwoorden
Mijn ervaring is dat kokosmeel een stuk droger uitvalt dan amandelmeel, ik denk dat het resultaat dan eerder een soort cake wordt dan brownies. Ik zou het dus niet doen 🙂 Beantwoorden
Gisteren gemaakt, met kokosmeel, want amandelmeel had ik niet in huis. Oei, dan is 45 minuten in de oven écht te lang. Hij werd zeer machtig en ik moet ook even wennen aan de wat fruitige smaak. Ik moet nog even wat sleutelen aan de ingredienten die ikzelf ga gebruiken, want nadat de kids de chocola en nootjes van de bovenkant af hadden gelikt (hihi) bleef de bodem netjes liggen. Beantwoorden
Oei wat jammer! Ik heb nog nooit ervaren dat de brownie een fruitige smaak heeft, dus ik ben bang dat dat aan het kokosmeel ligt.. Beantwoorden
Dat wordt lastig in dit recept! Dan zou je eerder voor een raw brownie recept moeten kiezen, zoals de dadel brownies: http://www.zoetrecepten.nl/recepten/no-bake-dadelbrownies-kokos/ Beantwoorden
Zou ik dit ook kunnen maken Coco’s/Rijst/Kikkererwt of mais meel ? Amandelmeel hebben ze hier jammer genoeg niet 🙁 Beantwoorden
Oh wat jammer! Het kan natuurlijk wel, maar de textuur zal wel anders worden omdat amandelmeel het lekker smeuïg maakt. Beantwoorden
Ja hoor! Eventueel kun je het ook vervangen door amaretto/amandelaroma. Bakse! Liefs Mariette Beantwoorden
Ik gebruik het liefst verse dadels. Gedroogde kan ook, maar dan moet je ze wel extra lang in heet water laten weken om ze lekker zacht te krijgen. Beantwoorden
Kan ik de dadels en noten ook weg laten of de dadels vervangen door rozijnen? Dadels vind ik echt niet lekker… Beantwoorden
Je proeft de dadels echt niet terug! Je zou het kunnen proberen met rozijnen inderdaad, ik verwacht hetzelfde effect 🙂 Beantwoorden
Hallo Mariette De brownies wil ik morgen gaan maken maar wat voor bakblik kan ik het beste gebruiken? Vind het wel fijn als ze er ook uit zien als brownies en niet zo plat worden als een koekje omdat ik een maatje te groot heb gebruikt 😉 Beantwoorden
Net geprobeerd en het is zeer lekker. Als echte chocoholic ben ik er verzot van. Mijn vriend deinst terug bij het horen dat er appelmoes en dadels in zitten maar de kindjes zullen hem wel overtuigen 😁 Beantwoorden
Hey ik ben benieuwd kan je ook gewone bloem gebruiken plaatsvan amandelmeel of een combinatie? want we hebben nog wel wat amandelmeel liggen maar het is zo duur. Beantwoorden
Nee, dan krijg je helaas niet dezelfde soort smeuïge brownie. Dat komt nou juist door het amandelmeel. Het is inderdaad erg duur 🙁 Beantwoorden
Hoi! Kan ik de amandelmeel ook vervangen door zelfrijzend amandelmeel? En dan het bakpoeder weglaten 😉 Beantwoorden
Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar het lijkt me dat het wel kan. Het zal dan eerder cake worden dan brownies, omdat zelfrijzend amandelmeel voornamelijk bloem bevat en een kleiner aandeel amandelmeel. Beantwoorden
Ik tel geen calorieën, maar let zelf op het gebruik van minder suiker en meer natuurlijke ingrediënten. Door het gebruik van o.a. de noten denk ik niet dat ze laag ik calorieën zijn 🙂 Beantwoorden
Gisteren je recept gemaakt en ze zijn om te smullen! Iedereen likte zijn vingers er bij af. Nu heb ik alleen nog twee vraagjes. Ik kon niet vinden op welke stand je de brownie in de over afbakt. Heb het rooster nu op de laagste gehad of zet je deze gewoon in het midden van de oven (het rooster). Plus is het mogelijk om de dadels te vervangen door een suikervervanger (erythritol/stevia)? Beantwoorden
Wat fijn dat ze zo’n succes waren! Ik zet ze altijd in het midden van de oven, op onder- bovenwarmte. Het moet zeker kunnen om de dadels door erythritol/stevia te vervangen, maar dan moet die ‘massa’ ook ergens door vervangen worden (niet alleen de zoete smaak). Hierbij denk ik aan een deel gepureerde zoete aardappel ofzo, maar ik zou het eerst moeten testen. Beantwoorden