Gezonde havermout truffels Na de lunch ook altijd zin in iets zoets en gaat een stuk fruit er soms even niet in? Of neem je graag snackballetjes mee voor wat extra energie voor onderweg? Dan zijn deze havermout truffels echt de ideale gezonde snack voor jou. Als je direct een flinke hoeveelheid maakt dan kun je lekker even vooruit. Havermout truffels met dadels Is het een truffel? Is het een bliss ball? Een dadelballetje met havermout? Of gewoon een powersnack? De waarheid ligt ergens in het midden, dus noemde ik ze ‘gezonde havermouttruffels’. Klinkt lekker toch? Zijn ze ook! Echt gezonder word je er niet van, maar ze zijn gemaakt zonder slagroom of toegevoegde suiker en alsnog een echte treat. Superlekker als tussendoortje of powersnack vlak voor het sporten en easy om mee te nemen naar werk of studie. En met maar vier ingrediënten! Dat is het betere werk. Heb je geen cashewpasta of geen zin om het zelf te maken? Dan kun je ook pindakaas of tahin gebruiken, dat smaakt alleen wel wat overheersender. Je kunt ook kiezen voor twee extra dadels voor een zoeter en meer sticky effect. recept Gezonde havermout truffels Een makkelijk recept voor snelle havermouttruffels met maar vier ingrediënten. Een lekker en gezond tussendoortje of energieballetje. Printen 10 minuten 14 Ingrediënten 80 gram havermout 50 gram verse dadels 1 eetlepel cashewpasta 50 gram pure (vegan) chocolade Bereiding Week de ontpitte dadels 5 minuten in kokend heet water. Giet het water af en doe de dadels samen met de havermout in de keukenmachine. Maal in een aantal minuten tot een fijn, plakkerig deeg. Voeg dan ook de cashewpasta (die maak je volgens dit recept) toe en mix nog een minuut door elkaar. Rol balletjes van het havermoutdeeg en leg ze op een bordje. Zet dit in de vriezer. Smelt de pure chocolade au bain-marie en haal de balletjes uit de vriezer. Haal ze één voor één door de gesmolten chocolade heen en leg ze met een vorkje weer terug op het bordje. Bestrooi eventueel met nog wat havervlokken. Als de balletjes goed koud waren zullen ze snel opstijven, zet anders in de koelkast om de chocolade hard te laten worden. bewaar in een afgesloten bakje op een donkere, koele plek.
Oeh, dat moet zeker kunnen. Ben heel benieuwd naar het smaakverschil, maar lijkt me ook echt lekker! Beantwoorden
Hi Maria, die heb ik zeker! Hier vind je ‘m: http://www.zoetrecepten.nl/recepten/basisrecept-vanille-cashewpasta/ Beantwoorden
Hey mariette, Heb ze gister gemaakt en dan met tahin zoals dorien zei, nou echt suuuuperlekker! Bedankt voor het recept! Gr amina Beantwoorden