Glutenvrije cookie dough bonbons Eiwitrijke, glutenvrije cookie dough bonbons, zonder bloem en vrij van geraffineerde suikers. Heerlijk om in stukjes door je ijs te mengen, of om bij een lekkere kop koffie of thee uit te delen. Gezonde cookie dough bonbons Iedereen die eerste versie van PUUR ZOET in huis heeft (de eerste of de tweede druk, met een harde kaft), zal dit recept direct herkennen: cookie dough truffels. Dit recept is bij de derde druk uit het boek verdwenen, om plaats te maken voor enkele andere óók erg lekkere recepten. Deze gezonde cookie dough bonbons zijn met o.a. kikkererwten gemaakt, wat helemaal niet ingewikkeld is qua bereiding maar wat beginnende bakkers die met gezonde bakrecepten aan de slag willen kan afschrikken. Dat is dus de reden dat dit recept uit de nieuwe editie van PUUR ZOET is verdwenen, maar ik vond het een veelste leuk en lekker recept om niet alsnog met jullie te delen! Gezonde cookie dough bonbons, gemaakt met kikkererwten, vanille cashewpasta en dadels. Glutenvrije cookie dough truffels Misschien heb je mijn gezonde cookie dough recept al wel eens gezien of gemaakt, dan zal je direct de link leggen met dit recept! Deze glutenvrije cookie dough bonbons zijn een twist op dat recept. Voor wanneer je het gezonde cookie dough niet direct van de lepel wil happen of door ijs gaat mengen, maar als je ze nog veel liever als een mooie bonbon bij een verse kop cappuccino of een verse gember thee serveert. Ik noem maar wat. 😉 Glutenvrije bonbons Als je jouw bonbons het liefst zelf maakt, zodat je er controle over hebt hoeveel suiker erin gaat of omdat je dan je eigen glutenvrije bonbons kunt maken, dan heb ik nog wat inspiratie voor je. Deze bonbons zijn gemaakt met natuurlijke suikers en zijn naast glutenvrij ook vegan: Vegan macadamia bonbons Dadel-karamel bonbons Notenpasta bonbons Dit recept is afkomstig uit PUUR ZOET. De nieuwste editie van dit meer gezonde en bewuste bakboek met 80 lactosevrije en glutenvrije recepten kun je via deze link aanschaffen. recept Glutenvrije cookie dough bonbons Eiwitrijke, glutenvrije cookie dough bonbons, zonder bloem en vrij van geraffineerde suikers. Heerlijk om in stukjes door je ijs te… Printen 15 minuten + opstijven 25 Ingrediënten 100 gram kikkererwten, uitgelekt 200 gram cashewnotenpasta 100 gram dadels 2 el kokosolie Vanille-extract (optioneel) 200 gram pure (vegan) chocolade Bereiding Cookie dough bonbons maken Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze droog. Week de dadels vijf minuten in kokendheet water en giet ze af. Maal de dadels met de kikkererwten tot een fijne massa. Voeg ook de cashewpasta en gesmolten kokosolie toe en mix tot er een cookie dough-achtige massa ontstaat. Proef of je het op smaak vindt. Voeg eventueel nog wat vanille-extract of ahornsiroop toe. Dek de kom af met folie en laat een uur opstijven in de koelkast. Rol daarna balletjes van het deeg. Zet deze in de vriezer. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Dip elk balletje erin, dat gaat het handigst met een vorkje. Doordat ze waren ingevroren hardt de chocolade sneller uit. Laat volledig uitharden in de koelkast. Glutenvrije cookie dough bonbons tips: Bewaren: Max. 3 dagen goed afgesloten in de koelkast of 3 maanden in de vriezer. Ik drukte ook nog een losse chocolate chip op elke bonbon (dit kun je ook vervangen voor bijvoorbeeld een mokka boontje)