Glutenvrije lemon blueberry pancakes Wakker worden met een idee voor glutenvrije lemon blueberry pancakes dat ook nog eens heel erg lekker blijkt te zijn. Dat zijn de betere zondagen als je het mij vraagt. Weekends are for pancakes zeggen ze wel, maar deze pannenkoekjes mag je op elke dag bakken voor ontbijt, brunch of lunch. Ze zijn makkelijk, gezond en daarnaast ook helemaal gluten- en lactosevrij. Ik heb er in onderstaand recept bij gezet dat het voldoende is voor twee personen, maar dat zijn ‘weekendporties‘. Ha ja, dat is een ding bij ons thuis. Wie eet er in het weekend stiekem ook grotere porties dan op een doordeweekse dag? Kleine tip voor je begint: aan deze pannenkoekjes heb ik geraspte kokos toegevoegd. Want kokos is life. Daarnaast zorgt het ook voor een goed structuur, met enkel amandelmeel zijn ze een beetje saai. Hou je dus niet van kokos (hoe dan), voeg dan bijvoorbeeld fijne havervlokken toe. Enjoy! recept Glutenvrije lemon blueberry pancakes Wakker worden met een idee voor glutenvrije lemon blueberry pancakes dat ook nog eens heel erg lekker blijkt te zijn. Dat zijn de betere zondagen als je het mij vraagt. Printen 10 minuten + baktijd 2 Ingrediënten 2 bananen 2 eieren 1 citroen (rasp) 100 gram (soya)yoghurt 100 gram amandelmeel of glutenvrij havermoutmeel 6 el geraspte kokos 2 handjes blauwe bessen Bereiding Doe de bananen en eieren samen in een kom. Maal fijn met de staafmixer. Voeg de citroenrasp en (soya)yoghurt toen en maal nog even verder. Schep dan het amandelmeel en de geraspte kokos erdoor tot alles goed gemengd is en tot slot de blauwe bessen. Verhit wat olie in een koekenpan op medium vuur. Schep het beslag in kleine delen in de pan (ik hou van kleine pannenkoekjes) en pak tot er bubbels ontstaan. Draai ze dan om en herhaal tot al het beslag op is. Top af met wat ahornsiroop of kokosslagroom.