Glutenvrije pecan cheesecake Wat is er beter dan een cheesecake-prijs winnen? Niks. En lucky Anne deed het! Maar eigenlijk niet zo lucky, want haar quasi gezonde glutenvrije pecan cheesecake is echt een unieke en toffe taart. Ongeveer een jaar geleden was er een cheesecake challenge gaande op Zoetrecepten, waarbij jullie compleet los gingen met de mooiste cheesecake creaties. Ik was diep onder de indruk van alle inzendingen. Anne, van de blog Healthy Food Love, won de challenge en ik vroeg haar of ik het recept voor de price-winning cheesecake mocht delen. Waarom ik dat nu pas doe weet ik eigenlijk niet, maar het had vast iets met een boek te maken. Anne houdt er net zoals ik van om gezonde taartjes te maken, maar dat is best een uitdaging als het op cheesecakes aankomt. Ze gebruikte daarom voor de helft Griekse yoghurt en maakte de bodem met gepofte boekweit (ok ok, gedipt in pure chocolade, dat wel). De lekkere pecantopping maakt deze cheesecake helemaal af.Het is trouwens een mini-taartje, daar is Anne fan van, maar als je het recept verdubbelt past het perfect in een 20 cm bakvorm. Thanks voor deze lekkere cheesecake lieve Anne! Check haar blog ook zeker voor meer gezond lekkers. X Mariette recept Glutenvrije pecan cheesecake Wat is er beter dan een cheesecake-prijs winnen? Niks. En lucky Anne deed het! Maar eigenlijk niet zo lucky, want… Printen 50 minuten + opstijftijd 4 Ingrediënten BODEM 50 gram pure chocolade Flinke hand gepofte boekweit* VULLING 100 gram roomkaas 100 gram Griekse yoghurt 3 el ahornsiroop Optioneel: kokospasta (biotoday) KARAMEL 4 5 medjouldadels 2 el water 1 handje gehakte pecannoten Bereiding Beleg je springvorm (12-16 cm) met bakpapier. Smelt de chocolade au bain-marie, haal de chocolade van het vuur en meng hier de gepofte boekweit doorheen. Verdeel het boekweit-choco mengsel over de bodem van de springvorm en zet deze even in de koelkast. Mix in een grote kom de roomkaas, Griekse yoghurt, ahornsiroop en optioneel ook de kokospasta tot een mooie gladde massa. Verdeel de cheesecake-laag over de boekweit-choco bodem en zet de taart in de koelkast. Laat de dadels een aantal minuten weken in kokendheet water en giet daarna af. Rooster ondertussen de pecannootjes in de oven. Hak daarna in stukjes. Mix de dadels samen met 2 el water tot een stevige massa in de blender.Verdeel dit over de opgesteven cheesecake en sprenkel hier de stukjes pecannootjes overheen. *Kun je geen gepofte boekweit vinden? Kies dan voor gepofte quinoa, of anders gepofte rijst.