Ga naar de inhoud
Vegetarische geitenkaas oliebollen
Borrelhapjes 30 december 2017

Vegetarische geitenkaas oliebollen

Vegetarische geitenkaas oliebollen

Nummer 2 uit de reeks ‘hartige oliebollen bakken met Eline en Mariette’. Vega geitenkaas oliebollen! Ook dit was een succesnummertje. Maar vergeet de honing niet, die is essentieel.

Na het grote succes van de lorraine oliebol, mocht een vegetarische variant natuurlijk niet ontbreken. Van de gouden combinatie geitenkaas, tijm en pijnboompitten hoef ik jou vast niet meer te overtuigen, maar dit smaakt dus ook me-ga goed in een oliebol. Zo tof! Verras iedereen op oudjaarsavond en bak een eens een batch hartige oliebollen!

Wat we nog meer maakten tijdens onze hartige oliebollen driedaagse? Hou je vast:

Ga je toch liever voor zoet? In dit artikel deel ik mijn 3 favo zoete vullingen!

Vega geitenkaas oliebollen

Vegetarische geitenkaas oliebollen

recept
Vegetarische geitenkaas oliebollen

Nummer 2 uit de reeks ‘hartige oliebollen bakken met Eline en Mariette’. Vega geitenkaas oliebollen! Ook dit was een succesnummertje.…

120 minuten + baktijd
18

Ingrediënten

Recept oliebollen (goed voor 35 mini’s)

VULLING

  • 200 gram kleine bolletjes geitenkaas
  • 10 gram verse tijm
  • 100 gram pijnboompitten
  • Topping: honing

Bereiding

  1. Anderhalf uur van tevoren: maak het beslag volgens dit recept (of via een pak).
  2. Haal de blaadjes tijm van de steeltjes en rooster de pijnboompitten. Meng dit met de bolletjes geitenkaas.
  3. Neem een grote pan, frituurpan of wok en verhit de olie tot 180 graden Celsius.
  4. Meng de volling door het beslag met een mespunt peper en zout en klop het beslag 15 keer stevig door met een spatel, bakkers noemen dit het doorslaan van het beslag. Dit helpt bij het voorkomen van luchtbellen in een oliebol en maakt de structuur zachter.
  5. Schep met twee lepels of een ijsschep bolletjes ter grootte van een flinke walnoot.Bak maximaal 4 – 5 oliebolletjes per keer, anders koelt de olie te snel af. Bak elke kant goudbruin. Oliebollen draaien vanzelf als een kant gaar is, soms hebben ze wel een stootje van een spatel nodig.
  6. Serveer direct en top af met honing!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Vegetarische geitenkaas oliebollen" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *