Vegetarische geitenkaas oliebollen Nummer 2 uit de reeks ‘hartige oliebollen bakken met Eline en Mariette’. Vega geitenkaas oliebollen! Ook dit was een succesnummertje. Maar vergeet de honing niet, die is essentieel. Na het grote succes van de lorraine oliebol, mocht een vegetarische variant natuurlijk niet ontbreken. Van de gouden combinatie geitenkaas, tijm en pijnboompitten hoef ik jou vast niet meer te overtuigen, maar dit smaakt dus ook me-ga goed in een oliebol. Zo tof! Verras iedereen op oudjaarsavond en bak een eens een batch hartige oliebollen! Wat we nog meer maakten tijdens onze hartige oliebollen driedaagse? Hou je vast: LORRAINE OLIEBOLLEN. De belichaming van de quiche lorraine in een oliebol. Oh my! ITALIAANSE OLIEBOLLEN. Een superlekkere lactosevrije én vegetarische oliebol die zelfs een echte Italiaan zou kunnen waarderen. Ga je toch liever voor zoet? In dit artikel deel ik mijn 3 favo zoete vullingen! recept Vegetarische geitenkaas oliebollen Nummer 2 uit de reeks ‘hartige oliebollen bakken met Eline en Mariette’. Vega geitenkaas oliebollen! Ook dit was een succesnummertje.… Printen 120 minuten + baktijd 18 Ingrediënten Recept oliebollen (goed voor 35 mini’s) VULLING 200 gram kleine bolletjes geitenkaas 10 gram verse tijm 100 gram pijnboompitten Topping: honing Bereiding Anderhalf uur van tevoren: maak het beslag volgens dit recept (of via een pak). Haal de blaadjes tijm van de steeltjes en rooster de pijnboompitten. Meng dit met de bolletjes geitenkaas. Neem een grote pan, frituurpan of wok en verhit de olie tot 180 graden Celsius. Meng de volling door het beslag met een mespunt peper en zout en klop het beslag 15 keer stevig door met een spatel, bakkers noemen dit het doorslaan van het beslag. Dit helpt bij het voorkomen van luchtbellen in een oliebol en maakt de structuur zachter. Schep met twee lepels of een ijsschep bolletjes ter grootte van een flinke walnoot.Bak maximaal 4 – 5 oliebolletjes per keer, anders koelt de olie te snel af. Bak elke kant goudbruin. Oliebollen draaien vanzelf als een kant gaar is, soms hebben ze wel een stootje van een spatel nodig. Serveer direct en top af met honing!