Havermoutballetjes met pindakaas Ik ben helemaal fan van deze havermoutballetjes met pindakaas. Je kunt ze inzetten als ontbijt (dan maak ik graag wat grotere varianten), maar ze zijn ook een goede snack voor wat extra energie over de dag heen. Super makkelijk om te maken en je maakt direct een flinke hoeveelheid. Tel uit je winst. Havermoutballetjes maken De balletjes zijn gemaakt met grove havervlokken, die grove vlokken geven een goede crunch en bite. De balletjes zitten dus vol vezels en zorgen in combinatie met de pindakaas voor een echte energyboost. Voor iedereen die ook graag snackt met chocolade: je vindt ook een versie met cacaopoeder in het recept. Chocolade havermoutballetjes dus, mét pindakaas uiteraard ook – grandioos lekker. Scroll maar snel door naar het recept, want je gaat blij zijn als je ziet hoe snel je ze maakt! TIP: Hou je van gezonde bakrecepten, verantwoorde tussendoortjes en taart met minder suiker? Dan is mijn bewuste bakboek PUUR ZOET iets voor jou! In totaal staan er 80 glutenvrije & lactosevrije recepten in, waarvan 60 vegan. Lekker & gezond! Recepten met havermout Gek op recepten met havermout? Kijk dan eens tussen al mijn havermout recepten! Ik heb ook direct een paar lekkere tips voor je, stuk voor stuk in de categorie gezonde tussendoortjes: Havermoutkoeken met peer Suikervrije havermoutkoekjes Pindakaas havermoutrepen recept Havermoutballetjes met pindakaas Een lekker én simpel ontbijt of gezond tussendoortje voor wat extra energie: havermoutballetjes met pindakaas. Daaag boterham pindakaas! Printen 5 minuten 20 Ingrediënten Havermoutballetjes met pindakaas: 100 gram grove havervlokken 125 gram pindakaas (of een andere notenpasta) 2 el honing of 2 gepureerde medjouldadels Chocolade havermoutballetjes: 100 gram grove havervlokken 150 gram pindakaas (of een andere notenpasta) 2 el honing of 2 gepureerde medjoul dadels 2 el cacaopoeder Bereiding Havermoutballetjes maken Neem een kom en doe hier de havervlokken, pindakaas en honing in. Mix met een lepel door elkaar tot het volledig gemengd is. Kneed eventueel nog een beetje door elkaar om het beter te mengen en rol balletjes van het mengsel. Er gaan 20 kleinere balletjes uit, of 10 – 15 grotere. Voor de chocolade versie geldt precies dezelfde bereidingswijze: meng alle ingrediënten samen in een kom tot het een goed gemengd geheel is en rol er vervolgens balletjes van. Havermoutballetjes: tips Tip: In plaats van cacaopoeder kun je ook andere ingrediënten toevoegen zoals gehakte nootjes, zaden, chocolate chips of rozijntjes. Bewaren: je kunt de havermoutballetjes max. twee weken in een afgesloten doosje in de koelkast bewaren.
Dit lijkt me erg lekker. Ik ga dit weekend de cacao variant maken. Laat je nog weten of ze lukken! Beantwoorden
Ziet er weer lekker uit. De chocolade uitvoering … moet je de cacao door de granen mengen of kun je het ook, als het balletjes zijn, door de cacao rollen. Krijg je dan ook nog een aardige chocosmaak aan de balletjes? Om het gezond te houden moet je, volgens mij, niet teveel noten e.d. erdoor mengen want dan worden het caloriebommen. Groetjes en smikkel lekker. Beantwoorden
Hi Joke, wat leuk om te horen! Ik meng de cacao door het hele granen & pindakaasmengsel heen. Er doorheen rollen kan natuurlijk ook, maar dan zal de smaak wel minder sterk zijn. Beantwoorden
Hi Joyce, dank voor je berichtje. Dat was inderdaad niet de bedoeling, ik heb ze meteen weggehaald bij glutenvrij. Beantwoorden
Haa! Dit is mijn favo snack als ik geen zin heb om naar de winkel te gaan, de ingrediënten heb ik altijd in huis:) Gister een variant met een beetje kokos rasp gemaakt, ook super lekker! X Beantwoorden