Ga naar de inhoud
Hazelnoot sandwich cookies met chocolade
Gezonde bakrecepten 18 juli 2017

Hazelnoot sandwich cookies met chocolade

Hazelnoot sandwich cookies met chocolade

Donna Hay maakte deze hazelnoot sandwich cookies met chocolade vulling in haar laatste boek Life in Balance. Een prachtig boek met creatieve recepten waarin ze niet per se zonder suiker of vetten kookt en bakt, maar wel met name natuurlijke ingrediënten gebruikt.

Deze koekjes zijn een superlekker tussendoortje of als traktatie, maar bij ons gaan ze ook met liefde mee in de broodtrommel. Zeker niet slechter dan een extra bammetje!

De combinatie van boekweitmeel en ahornsiroop maakt de smaak van de koekjes notig. Ik (Carolien) maakte deze variatie met wat minder ahornsiroop (waarom niet als het kan?), maar als je echt van zoet houdt voeg je gewoon wat extra toe. Het is me al een paar keer gebeurd dat ik (nog) niet toegekomen was aan het maken van de vulling. Ook dan worden de koekjes liefdevol door de meiden opgegeten..

Hazelnoot sandwich cookies met chocolade

recept
Hazelnoot sandwich cookies met chocolade

Voor deze hazelnoot sandwich cookies met chocolade vulling zijn mijn nichtjes altijd te strikken. Gemaakt met pure ingrediënten, dus een echt toppertje!

15 minuten
20

Ingrediënten


KOEKJES

  • 160 gr boekweitmeel
  • 75 gram hazelnoten(meel)
  • TL grof zeezout
  • 100 ml ahornsiroop
  • 80 ml zonnebloemolie


VULLING

  • 150 gram pure (vegan) chocolade
  • 2 eetlepels amandelpasta*
  • 60 ml ahornsiroop

Bereiding

  1. KOEKJES. Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Als je geen hazelnootmeel hebt kunnen vinden, maal je de hazelnoten in de blender fijn tot een meel.
    Lees hier hoe je dat precies doet.
  3. Meng alle ingrediënten voor de koekjes tot een kruimelig deeg. Rol er balletjes van, van ca. een theelepel groot. Mocht dit moeilijk gaan, voeg dan voorzichtig een paar eetlepels water toe.
  4. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze iets plat. Bak ze in 15 minuten gaar, of tot ze mooi goudbruin zijn geworden. Laat ze volledig afkoelen.
  5. VULLING. Smelt de chocolade au bain-marie. Roer de amandelpasta en ahornsiroop erdoor tot een gladde massa.
  6. Bestrijk de helft van de koekjes met de volling en dek af met een tweede koekje. Et voilà!

*amandelpasta is te koop bij de meeste natuurwinkels en grote supermarkten, maar pindakaas is een prima alternatief.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Hazelnoot sandwich cookies met chocolade" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

1 bericht over “Hazelnoot sandwich cookies met chocolade

  1. Bedankt voor het recept. Heb het alvast uitgetest en ze smaken alvast goed. Nog geen chocolade tussen gedaan omdat ik er nog niet aan geraakt be. Kan enkel zonder melk en geraffineerde suiker eten consumeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *