Hazelnoot sandwich cookies met chocolade Donna Hay maakte deze hazelnoot sandwich cookies met chocolade vulling in haar laatste boek Life in Balance. Een prachtig boek met creatieve recepten waarin ze niet per se zonder suiker of vetten kookt en bakt, maar wel met name natuurlijke ingrediënten gebruikt. Deze koekjes zijn een superlekker tussendoortje of als traktatie, maar bij ons gaan ze ook met liefde mee in de broodtrommel. Zeker niet slechter dan een extra bammetje! De combinatie van boekweitmeel en ahornsiroop maakt de smaak van de koekjes notig. Ik (Carolien) maakte deze variatie met wat minder ahornsiroop (waarom niet als het kan?), maar als je echt van zoet houdt voeg je gewoon wat extra toe. Het is me al een paar keer gebeurd dat ik (nog) niet toegekomen was aan het maken van de vulling. Ook dan worden de koekjes liefdevol door de meiden opgegeten.. recept Hazelnoot sandwich cookies met chocolade Voor deze hazelnoot sandwich cookies met chocolade vulling zijn mijn nichtjes altijd te strikken. Gemaakt met pure ingrediënten, dus een echt toppertje! Printen 15 minuten 20 Ingrediënten KOEKJES 160 gr boekweitmeel 75 gram hazelnoten(meel) TL grof zeezout 100 ml ahornsiroop 80 ml zonnebloemolie VULLING 150 gram pure (vegan) chocolade 2 eetlepels amandelpasta* 60 ml ahornsiroop Bereiding KOEKJES. Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Als je geen hazelnootmeel hebt kunnen vinden, maal je de hazelnoten in de blender fijn tot een meel. Lees hier hoe je dat precies doet. Meng alle ingrediënten voor de koekjes tot een kruimelig deeg. Rol er balletjes van, van ca. een theelepel groot. Mocht dit moeilijk gaan, voeg dan voorzichtig een paar eetlepels water toe. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze iets plat. Bak ze in 15 minuten gaar, of tot ze mooi goudbruin zijn geworden. Laat ze volledig afkoelen. VULLING. Smelt de chocolade au bain-marie. Roer de amandelpasta en ahornsiroop erdoor tot een gladde massa. Bestrijk de helft van de koekjes met de volling en dek af met een tweede koekje. Et voilà! *amandelpasta is te koop bij de meeste natuurwinkels en grote supermarkten, maar pindakaas is een prima alternatief.
Bedankt voor het recept. Heb het alvast uitgetest en ze smaken alvast goed. Nog geen chocolade tussen gedaan omdat ik er nog niet aan geraakt be. Kan enkel zonder melk en geraffineerde suiker eten consumeren. Beantwoorden