Healthy appel-amandelblondies Yes! Vandaag weer een lekker gezond (ontbijt)recept: vegan appel-amandelblondies uit het boek One Healthy Kitchen. Wie wil er nu niet ontbijten met blondies? Met dit recept voor vegan appel-amandelblondies kan dat gewoon! Door de combinatie van havermout, amandel en tapioca is het een lekker vezelrijk ontbijt. De tapioca die je in het recept ziet staan zorgt voor een korrelige structuur, een soort ‘crunchy’ bite. Het is een zetmeelrijk ingrediënt dat wordt gemaakt van Braziliaanse cassavewortel. Als je het niet in huis hebt of wilt halen, dan kun je het vervangen door (extra) amandelmeel. Vervang de appel ook eens door 150 gram extra pure pure chocolade, dan heb je meteen een heerlijke treat voor een verjaardag. Eventueel kun je de gemalen haver ook nog door speltbloem vervangen, voor een iets fijner resultaat. REVIEW ONE HEALTHY KITCHEN – ELLEN CHARLOTTE MARIE Ik heb One healthy kitchen al eventjes in huis (het kwam vorig jaar september uit), maar vind het echt een leuk kookboek. De schrijfster is een populaire Belgische foodie en dit boek is het vervolg op haar eerder verschenen en succesvolle boek ‘One healthy family’. In One healthy kitchen vind je meer dan 60 vegan en veggie recepten. Ook zijn bijna alle recepten gluten- en lactosevrij en bevatten ze weinig tot geen geraffineerde suikers. Helemaal in mijn straatje. Het zijn toegankelijke recepten, maar toch allemaal met een unieke twist. Van een simpele vegan pizza of crispy haverwafeltjes, tot rainbow caramelbars en bloemkool-quinoacouscous. In het begin van het boek worden ook nog een aantal ingrediënten kort toegelicht. Het boek heeft een fijne, pastelkleurige, frisse vormgeving en de recepten zijn overzichtelijk opgemaakt. De pagina’s en opmaak er superclean uit en al je aandacht wordt naar de foto getrokken. Persoonlijk had ik het fijn gevonden als er ook nog bij had gestaan hoeveel tijd een recept kost en hoe(lang) iets bewaard kan worden. Maar naar mijn idee zijn de meeste recepten heel goed te doen en lekker laagdrempelig. Mijn conclusie: Een toegankelijk en gezond kookboek, waarvan je bijna niet door hebt dat het vegan is, omdat het niet continu benadrukt wordt. Fijn! En wederom very family proof, dus er is voor ieder gezinslid wat in te vinden. Je koopt het boek voor 24,99 bij Bol.com via deze link. Auteur: Ellen Charlotte Marie | Uitgever: Lannoo | september 2017 | Hardcover | 170 pagina’s Deze review is mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Lannoo. recept Healthy appel-amandelblondies Yes! Vandaag weer een lekker gezond (ontbijt)receptje: vegan appel-amandelblondies uit het boek One Healthy Kitchen. Printen 30 minuten + baktijd 7 Ingrediënten DROGE INGREDIËNTEN 150 gram (glutenvrije) haver 4 el amandelmeel 2 el tapioca 1 tl (wijnsteen)bakpoeder NATTE INGREDIËNTEN 1/2 tl amandelextract 6 el agavesiroop 250 gram sojayoghurt 1,5 appel 1 el kokosolie, gesmolten Bereiding Verwarm de oven tot 175 graden en bekleed een bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier. Maal de havermout fijn tot een meel en meng met de rest van de droge ingrediënten en een snuf zout. Rasp 1 appel en snijd de halve appel in plakjes, houd de plakjes achter voor de topping. Doe de rest van alle natte ingrediënten bij elkaar in een kom en meng deze goed. Meng nu alles met elkaar en doe het deeg in de bakvorm. Versier met de appelplakjes en bak 30-35 minuten in de oven tot het gaar is. Lekkerst als ze nog warm zijn! Ook heel lekker als toetje met een bolletje (nicecream) ijs!