Heerlijke creamy chocolademelk Het wordt dit weekend weer knetterkoud, dus daar ga ik je doorheen helpen met deze heerlijke creamy chocolademelk. Vieren we meteen even dat mijn suikervrije maand officieel voorbij is. Nu stond deze chocomelk al even op de planning, maar nu bleek het afgelopen woensdag ook nog eens Hot Chocolate Day te zijn. genoeg reden om een stomende chocomelk in je keukentje te brouwen toch? Want de lekkerste maak je gewoon zelf en dat is ontzettend makkelijk. Liever een gezondere chocomelk? Check mijn vegan feel good chocolate drink dan! Ik gebruik het liefst pure chocolade, want die verleng je nog enorm met de melk. De echte zoetekauw kan natuurlijk voor melkchocolade kiezen. En als je dan toch bezig bent kies dan gewoon ook Tony’s karamel zeezout! Daarnaast hoort een goeie chocomelk een beetje dikkig te zijn, als je begrijpt wat ik bedoel. Daarom voeg ik wat maizena toe die ‘m net iets lobbiger maakt, maar nog steeds lekker drinkbaar. Winter is coming! Maar jij bent er klaar voor. recept Heerlijke creamy chocolademelk Het wordt dit weekend weer knetterkoud, dus daar ga ik je doorheen helpen met deze heerlijke creamy chocolademelk. Vieren we… Printen 10 minuten 2 Ingrediënten 100 gram pure chocolade 400 ml volle melk Een tl maizena 2 tl bruine basterdsuiker Een snuf zout Bereiding Warm 3/4 van de melk op in een pannetje. Zorg ervoor dat de melk niet kookt. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt deze in de warme melk. Neem de overgebleven melk en los hier de maizena in op. Goed roeren zodat de maizena geen klonten vormt. Voeg de melk met maizena toe aan het geheel en roer goed door. Wanneer de chocola volledig is gesmolten voeg je een snuf zout toe. Dit geeft een kleine kick aan de chocolademelk. Hierna kun je de basterdsuiker toevoegen, maar dit is naar smaak. Verdeel de chocolademelk over twee koppen entop af met een klodder kokosslagroom of mini marshmallows.