Kitkat taart (met M&M's) Een kitkat taart maken is niet moeilijk! Je maakt het jezelf zo makkelijk of moeilijk als je zelf wil. En zeg nou zelf, een kitkat taart met M&M’s is toch een droom als verjaardagstaart voor kinderen? Kitkat taart mét M&M’s Gisteren was het feest. Mijn kleine, stoere neefje is 3 jaar geworden! Dat moet natuurlijk gevierd worden, met plastic tractoren, een ambulance, een brandweerwagen, een vliegtuig, een hijskraan en deze fantastische kitkat taart. En credits where credits are due: deze taart maakte ik niet zelf, maar mijn zus Lilian. Lilian maakt altijd hele leuke taartcreaties van fondant voor hun verjaardagen. Zoals een koekiemonstertaart, een taart in de kleuren van het geboortekaartje of van het favoriete clowntje Bumba. Maar gisteren stond deze knaller op tafel: een heerlijke kitkat taart met M&M’s. Dat vond ik persoonlijk een hele fijne verrassing, want ik ben nogal dol op kitkat. En eerlijk is eerlijk, dit is toch een onwijs gave kinderverjaardagstaart? Wat wil je nog meer als je drie wordt! Hieronder neem ik jullie mee in een how-t0 om deze verjaardagstaart met kitkat zelf te bouwen. Zo moeilijk of makkelijk als je zelf maar wil. Makkelijke verjaardagstaart Kitkat taart maken voor een verjaardag is op zichzelf al is een feestje. Zoals gezegd kun je het jezelf zo moeilijk maken als je wilt. Mijn zus had een mix voor biscuitcake en botercrème gebruikt. Omdat we met veel mensen waren had ze de taart in een grote taartvorm van 26 centimeter gemaakt. Daardoor is de taart iets lager geworden. Persoonlijk zou ik meer biscuitbeslag hebben gemaakt, zodat de cake hoger uitvalt in de 26 cm bakvorm. Als je de kitkat taart op deze manier wil maken dan heb je dit nodig: 2x mix voor biscuit cake 2x voor botercrème 2 el cacaopoeder 22 paren kitkatten 1,5 zak M&M’s Een mooi, satijnen lint Volg de instructies op de verpakking voor de biscuit cake en bak af in één ronde springvorm van 26 cm doorsnede. Maak de botercrème volgens de verpakking en mix er op het laatste moment 2 el cacaopoeder (of meer naar smaak) doorheen. Snijd de afgekoelde biscuit open, smeer er een laag chocolade botercrème tussen, leg de lagen weer op elkaar en smeer volledig af met de botercrème. Plak de kitkatjes tegen de zijkant aan, bind er een lint omheen -dat staat gezellig, maar het houdt de boel ook bij elkaar- en stort de M&M’s op de bovenkant. KLAAR BEN JE! Kitkat taart maken Je kunt het jezelf met deze kitkat taart ook moeilijker maken en alle onderdelen van deze taart zelf maken. Ik maak het leven graag ingewikkeld, dus ik kies het liefst voor deze optie. Maar doe waar jij vrolijk van wordt, dat kan ook door bijvoorbeeld onderdelen tussen bovenstaande makkelijke optie en onderstaande moeilijker optie te combineren. Een from-scratch cake met een botercrème uit een pakje bijvoorbeeld. Verjaardagen zijn al stressvol genoeg in de voorbereiding, dus gun jezelf een shortcut. Heb je zin in een lekkere bakmiddag? Dan vertel ik je meer over hoe ik het heb aangepakt. In onderstaand recept ben ik gegaan voor een heerlijke, smeuïge chocoladecake als basis van de kitkat taart. Die smeer je af met mijn favoriet recept voor chocolade botercrème, overheerlijk. KITKAT TAART ZONDER M&M’s! En nog een laatste tip om de taart lekker uniek te maken: in plaats van M&M’s kun je ook kiezen voor Maltesers, Smarties, chocolade rozijnen of welke soort chocoladesnoepjes dan ook. recept Kitkat taart (met M&M's) Een kitkat taart maken is niet moeilijk! Je maakt het jezelf zo makkelijk of moeilijk als je zelf wil. En zeg nou zelf, een kitkat taart met M&M's is toch een droom als verjaardagstaart voor kinderen? Printen 90 minuten 22 Ingrediënten Voor de chocoladecake (springvorm 26 cm) 200 gram ongezouten boter 250 gram pure chocolade 400 milliliter kokend water 60 gram cacaopoeder 300 milliliter karnemelk 500 gram bloem 3 theelepels baking soda 1 theelepel zout 6 eieren 600 gram lichtbruine basterdsuiker Decoratie kitkat taart: 2x recept chocolade botercrème 22 paren kitkatten 1 zak M&M’s of andere chocoladesnoepjes Een mooi, satijnen lint Bereiding Smelt de chocolade met de boter au bain-marie en laat het hierna even afkoelen. Vet een springvorm van 26 cm doorsnee in en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden (155 graden hete lucht). Neem 3 kommen. Mix in één kom het kokende water en het cacaopoeder goed door elkaar en roer vervolgens in een dun straaltje de karnemelk erbij. Zet opzij. Zeef in een andere kom de bloem, baking soda en het zout en meng door elkaar; zet opzij. Mix de eieren in de derde kom op hoge snelheid voor ongeveer 3 minuten en voeg vervolgens de suiker en het vanille aroma toe. Verlaag de snelheid van je mixer en voeg dan het gesmolten chocolademengsel toe. Als dit is opgenomen kun je 1/3 deel van het bloemmengsel en de helft van het cacaomengsel toevoegen, waarna je het kort mixt. Herhaal dit tot alle ingrediënten zijn toegevoegd aan het beslag, maar let op dat je niet te lang mixt. Stort het beslag in de springvorm en zet voor ongeveer 55 – 60 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een caketester of de cake gaar is van binnen. Komt de prikker er niet schoon uit? Dan laat je de cake nog 5 minuten in de oven staan en daarna test je het opnieuw, totdat de cake gaar is. Laat de chocoladecake 15 minuten afkoelen in de vorm, maak daarna los met een mesje en stort op de kop op een rooster. Maak ondertussen de chocolade botercrème volgens dit recept (x2). Snijd de afgekoelde chocoladecake horizontaal door midden en smeer er een laag chocolade botercrème tussen. Leg de plakken cake weer op elkaar en smeer de buitenkant van de taart in met botercrème. Plak de kitkatjes om de taart heen. Neem een mooi groot lint en maak een grote, stevige strik om de taart heen. Dat ziet er feestelijk uit en het voorkomt dat er potentieel een kitkatje omvalt. Stort tot slot de M&M’s op de taart. BAKTIPS Tip voor het aansnijden van deze taart: snijd kleine stukjes, per twee kitkatjes. Op die manier hoef je geen kitkatten door te zagen en is niemand na het eten van de taart misselijk. Bewaren kitkat taart: de chocolade decoratie wordt er niet lekkerder en mooier op in de koelkast, idealiter breng je deze dus pas op de dag zelf aan. Dan kun je de taart ook prima op een donkere, koele plek (buiten de koelkast) bewaren tot je de taart serveert. Is er naderhand nog taart over? Dan zou ik deze zonder de chocolade decoratie per stukje in vershoudfolie verpakken en lekker invriezen.
Hmmm lekker! Leuke uitblaasfoto! 😀 Ik ben benieuwd hoe het aansnijden ging? Bleven de KitKatjes goed zitten toen je het lintje er af haalde? xx Beantwoorden
Lief hè? Het ging prima zonder lintje, alleen wanneer je niet te grote stukken wil snijden (á 3 losse kitkatjes) moet je wel wat kitkatten doorzagen haha. Maar ook dat was prima te doen! Beantwoorden
Wil je nog heel erg bedanken voor dit recept en van de maltesers taart! Inmiddels deze taart 3x gemaakt, ook voor verjaardagen van anderen en blijft grote favoriet! Ik gebruik de taart en topping van de maltesers taart en daarbij de kitkat en m&m’s. Maar heb vaak wel dat de taart niet egaal bakt, dus het midden komt omhoog.. daardoor lastig vaak om te vullen. Gelukkig kan ik het verbloemen met m&m’s, hihi! Groetjes Ilona Beantwoorden
Hi Ilona, superleuk je berichtje en je foto via Facebook! Het klopt inderdaad dat de maltesertaart wat boller bakt, voor de Maltesertaart is hij zo mooier te versieren, maar voor de M&M’s is dat inderdaad niet handig. Eventueel wegsnijden of zoals jij al zegt extra M&M’s erop 😀 Beantwoorden
Hi Dewi, dat kan zeker! De cake/biscuit kun je van tevoren voorbereiden en als je de cake alleen insmeert met botercrème kun je hem zo prima een dag van tevoren maken. Als je chocolademousse op de bovenkant wilt smeren, zou ik deze laatste stappen op de dag zelf pas uitvoeren. Beantwoorden