Kokos beijinhos Kokos beijinhos lijken op brigadeiros, maar dan met kokos en zónder cacao of hagelslag. Met dit makkelijke recept maak je deze lekkere Braziliaanse kokos truffels zelf! Kokos beijinhos maken Kokos beijinhos maak je met maar vier (!) ingrediënten en ze zijn ronduit gruwelijk lekker. Het enige dat je nodig hebt is gecondenseerde melk, geraspte kokos, amandelen en boter. Eigenlijk hoor je ook nog een kruidnagel aan de bovenkant in de balletjes te steken, maar dat detail heb ik achterwege gelaten. Deze kokos beijinhos zijn het zusje van de brigadeiros, beide zijn Braziliaanse zoete fudge balletjes, of truffels. Net hoe je het wil noemen. Letterlijk vertaald betekent beijinho “kleine kus” in het Portugeees. Een extra leuk detail voor als je deze lekkernij gaat uitdelen. En dat laatste moet je zeker doen, want iedereen moet van deze heerlijkheid meegenieten. Brigadeiros en beijinhos Een oud-collega nam ooit brigadeiros voor mij mee en ik was meteen in love. Why? Het zijn een soort chocolade fudge balletjes, meestal gerold in hagelslag. Onweerstaanbaar lekker. Plus, je maakt ze supersimpel en snel met gecondenseerde melk, boter en cacao. Vervolgens dacht ik heel-erg-origineel te zijn door een variant met kokos te bedenken, met een amandeltje in het midden. Tijdens het schrijven van deze blogpost (googelend naar de achtergrond van brigadeiros) kwam ik erachter dat de kokosvariant al lang bestaat en zelfs een eigen naam heeft: de beijinho. Conslusie: die Brazilianen weten wel wat lekker is. 😉 KOKOS TRUFFELS Ik vind deze ronde balletjes met kokos erg lijken op een soort fudgy Rafaello’s (nooit in huis halen, veel te lekker), dus weet waar je aan begint. Als ik de beijinho’s zou moeten omschrijven zou ik ze kokos truffels noemen. Of misschien kokos fudge truffels, maar dan wel zonder witte chocolade. Hoe je ze dan ook noemt, ze zijn ontzettend lekker. Een perfect happie voor bij de koffie of thee, high tea, ’s avonds uit het knuistje op de bank of om in een bakje mee te nemen naar het park. Deze kokos truffels zijn overal welkom. Meer kokos recepten Word jij net zoals ik héél vrolijk van zoete recepten met kokos? Dan heb ik nog wel wat fijne recepten voor je en om te beginnen een artikel waarin ik alles uitleg over bakken met kokos. Pak dit lijstje er nog eens bij als je kokos cravings opspelen, er staat voor ieder wat wils tussen: Luchtige kokosmakronen Millionaires shortbread met kokos en witte chocolade Witte kokos brownies Glutenvrije kokoscake Koolhydraatarme bounty’s met frambozen recept Kokos beijinhos Kokos beijinhos lijken op brigadeiros, maar dan met kokos. Met dit makkelijke recept maak je deze lekkere Braziliaanse kokos truffels zelf! Printen 20 minuten 20 Ingrediënten Eetlepel boter Blik zoete gecondenseerde (kokos)melk 75 gram geraspte kokos Handje amandelen Bereiding Zet een pannetje op het vuur en smelt hier de boter in. Voeg de gecondenseerde kokosmelk toe en breng op een laag pitje aan de kook, terwijl je blijft roeren. Roer 50 gram geraspte kokos er doorheen (meer kokos kan ook). Laat het mengsel net zolang inkoken tot je de bodem kunt zien als je roert. Vet een kom in met een beetje boter en giet het mengsel hierin om het af te laten koelen. Als het is afgekoeld kun je er balletjes van draaien.* Dit gaat het makkelijkst als je je handen een beetje invet. Druk tijdens het maken van de balletjes een amandel in het midden en rol de balletjes vervolgens door de overgebleven geraspte kokos. Laat ze opstijven in de koelkast en haal ze vlak voor het serveren uit de koelkast om even op temperatuur te komen. *Lukt het niet om balletjes te maken omdat het mengsel te slap is? Breng het dan opnieuw aan de kook tot het voldoende ingekookt is.
hallo…super makkelijk recept….had alleen een keer geen amandelen in huis en toen pure chocolade gebruikt. ook een heerlijke combi. bedankt voor.dit.recept groetjes Patricia Manuel Beantwoorden