Vegan komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus
Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus, een heerlijk vegan voorgerech of vegan amuset! Makkelijk, ontzettend lekker en gezond.
vegan KOMKOMMERROLLETJES
Say what? Jawel, vegan komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus. Mooi woord voor galgje. En een very lekker, vegan en healthy hapje.
Ze passen perfect op een amuselepel en in één (grote) hap in je mond, als je de komkommer dun schilt tenminste.
Ik was impressed door de pompoenpittenhummus. De pompoenpitten gebruik je in plaats van tahin en geven de hummus echt een andere smaak. In a good way!
VEGAN VOORGERECHT
Ik maakte deze vegan komkommerrolletjes als eerste gang, oftewel als een vegan voorgerecht tijdens het plantaardige zes gangendiner dat ik voor Thomas maakte omdat we 6,5 samenzijn vierden tijdens mijn 30 dagen vegan challenge.
Benieuwd naar de andere gangen? Ik som ze even voor je op:
Gang 1: Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus
Gang 2: Slakuipjes met bloemkool tabouleh
Gang 3: Bloemkoolsoep met kokosmelk met en smoked paprika
Gang 4: Mexicaanse bonenburger met portobellos
Gang 5: Citroen spoom
Gang 6: Kokos limoencheesecake
BOEK RECENSIE – EASY VEGAN MET JULIE
De basis voor dit recept komt uit het boek Easy vegan met Julie, mijn favoriete (vegan) kookboek op dit moment.
Er staan hele toegankelijke, uiteenlopende vegan recepten in. Alle recepten zijn gluten- en lactosevrij en bevatten geen geraffineerde suikers.
De fotografie is mooi, de recepten zijn lekker en bevatten gelukkig niet teveel “lastige”ingrediënten.
Je kunt het boek via deze link aanschaffen.
Recensie mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Lannoo.

recept
Vegan komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus
Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus, een heerlijk vegan voorgerech of vegan amuset! Makkelijk, ontzettend lekker en gezond. vegan KOMKOMMERROLLETJES Say what? Jawel,…
Ingrediënten
HUMMUS
- 350 gram kikkererwten
- 4 el pompoenpitten (geroosterd)
- 3 elcitroensap
- 3 elwater
- 1,5 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- Komijnpoeder
ROLLETJES
- 3 grote komkommers
- Verse koriander en/of munt
- Extra pompoenpitten(geroosterd)
Bereiding
- Doe alle ingrediënten voor de hummus in de keukenmachine en maal fijn tot een smeuïge hummus. Maak op smaak met het komijnpoeder, peper en zout.
- Schaaf lange dunne plakken van de komkommer, tot je bij de sappige zaadjes aankomt. Dit deel gebruik je niet. Gebruik bijvoorbeeld een fijne kaasschaaf of een dunschiller voor de komkommerplakken.
- Beleg elke plak komkommer met een lepel hummus en verse koriander en/of munt. Rol de komkommerplak dan op en zet op de amuselepel of op een bordje. Bestrooi met nog wat extra pompoenpitten.