Koolhydraatarme pecan pie ontbijtpap (met hennepzaad!) Dit is de koolhydraatarme vervanging voor je geliefde havermoutpap: koolhydraatarme pecan pie ontbijtpap! Bye bye good old oatmeal porridge, hello creamy pecan pie in a bowl! Dat is de smaak waar je aan moet denken als je overweegt om dit ontbijt te gaan maken. Het is glutenvrij, lactosevrij, vegan en natuurlijk ook suikervrij. Je kunt er naar smaak zelf wel nog een beetje zoetstof aan toevoegen, maar probeer dit te beperken voor je ontbijt. Je kunt de pecan pie natuurlijk ook maken met walnoten of experimenteren met andere soorten noten (hazelnoot lijkt me ook LEKKER!). Helemaal aan jou en deel vooral even als je een favoriet hebt gevonden. Let wel op: dit is een calorierijk ontbijt. Perfect dus als je fanatiek gaat sporten of een sportieve dag tegemoet gaat. Deze koolhydraatarme pecan ontbijtpap is genspireerd op een pecan pie porridge die ik in Het Keto Plan voorbij zag komen en ik heb er helemaal mijn eigen variant van gemaakt. Mocht je een keer willen variëren: vervang dan de helft van de kokosrasp door hennepzaad of chiazaad. recept Koolhydraatarme pecan pie ontbijtpap (met hennepzaad!) Dit is de koolhydraatarme vervanging voor je geliefde havermoutpap: koolhydraatarme pecan pie ontbijtpap! Printen 10 minuten 2 Ingrediënten 150 ml light kokosmelk of amandelmelk 100 ml kokoswater 3 el amandelpasta of cashewpasta 1 tl speculaaskruiden 5 el kokosrasp 3 flinke el hennepzaad Handje pecannoten (gehakt) Eventueel wat zoetstof naar smaak. Bereiding Bereid de cashewpasta eventueel voor volgens dit recept of koop het kant-en-klaar in de winkel. Neem een steelpan en verwarm hier de melk, het kokoswater, de notenpasta, de speculaaskruiden en een snuf zout in. Laat een minuutje zachtjes koken terwijl je blijft roeren en zet het vuur dan uit. Voeg dan het hennepzaad, de kokosrasp en de gehakte pecannoten toe. Roer door elkaar en proef even of je vindt dat er nog wat zoetstof nodig is. Laat een paar minuutjes staan terwijl je een kop thee zet voor bij je ontbijt en schenk dan in twee kommetjes. Top eventueel af met nog wat verse nootjes en een snuf speculaaskruiden. BEWAREN: je kunt de pecan ontbijtpap ook in weckpotjes gieten en een aantal dagen in de koelkast bewaren. Koud ook heerlijk!