Ga naar de inhoud
Havermout ontbijt met peer
Gezonde bakrecepten 13 november 2017

Havermout ontbijt met peer

Havermout ontbijt met peer

Mijn nieuwe ontbijtverslaving: havermout ontbijt uit de oven. Dit kruidige peren havermoutje is net een taartje, maar dan in de vorm van een gezond ontbijt.

Havermout ontbijt uit de oven

Ik heb een nieuwe ontbijtverslaving: havermout uit de oven. Dit kruidige peren havermoutje is mijn nieuwe favoriet.

Waarom? Het is net een soort klein perentaartje. Maar dan eentje die je zonder schuldgevoel voor je ontbijt mag eten en die je warm uit de oven rustig wegwerkt voor je de dag begint. Een gezond ontbijt met havermout en peer. Klinkt perfect toch?

Havermout ontbijt met peer

Dankzij de havermout is dit ontbijt heel goed vullend en de peer zorgt dat ze lekker gezoet wordt. De cacaonibs maken het geheel ietsje bitterder, maar geven wel een lekker chocoladesmaakje dat zo goed bij peer past.

Thomas vindt een theelepeltje ahornsiroop daarom een vereiste, maar voor mij is dat ’s ochtends vroeg nog niet nodig. Up to you!

Kruidig peren havermoutje

Havermout ontbijt met peer

recept
Havermout ontbijt met peer

Mijn nieuwe ontbijtverslaving: havermout ontbijt uit de oven. Dit kruidige peren havermoutje is net een taartje, maar dan in de…

5 minuten + baktijd
1

Ingrediënten

  • 35 gram fijne havervlokken
  • 175 ml (amandel)melk
  • 1 tl kaneel
  • 1 el cacaonibs
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1 flinke, rijpe peer

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng de fijne havervlokken, (amandel)melk, kaneel, ahornsiroop en de cacaonibs alvast door elkaar.
  3. Rasp de peer grof en roer deze er ook door. Doe het geheel in een vuurvast kommetje.
  4. Bak het kruidige peren havermoutje in 30 minuten af terwijl jij verder gaat met je ochtendroutine.


BEWAREN:
Maak een dubbele portie en bewaar de tweede portie in de koelkast. Dan kun je die de volgende ochtend meteen in de oven schuiven om af te bakken!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Havermout ontbijt met peer" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *