Cookie dough (eetbaar koekjesdeeg) Dit recept voor rauw cookie dough is veilig om te eten en zó lekker. Vries het koekjesdeeg lekker in, zodat je er lang van kan genieten. Eetbaar koekjesdeeg Even geleden deelde ik mijn versie van gezonde cookie dough, zonder toegevoegde suikers of vetten. Op deze sweet friday deel ik natuurlijk de zondige versie van het lekkerste rauwe cookie dough met jullie! Voor in het weekend, want dan mag je best wel eens los gaan op zoet gebied vind ik. En losgaan zul je met dit rauwe koekjesdeeg. Can’t. Stop. Eating. Het idee achter dit recept voor cookie dough, is dat er geen ei doorheen zit en je het daardoor veilig rauw kunt eten. Cookie dough maken Daarnaast kun je het beste amandelmeel gebruiken in plaats van bloem of meel OF je moet je bloem/meel afbakken in de oven voor je het erin verwerkt. Waarom? In ongebakken bloem of meel kan de E. coli bacterie verstopt zitten waar je (ernstig) ziek van kunt worden. Amandelmeel geeft het koekjesdeeg wel een andere smaak dan bloem of meel, wees daar dus op voorbereid. recept Cookie dough (eetbaar koekjesdeeg) Dit recept voor rauw cookie dough is veilig om te eten en onweerstaanbaar. Vries het koekjesdeeg lekker in zodat alles niet in één keer sneuvelt. Printen 5 minuten 10 Ingrediënten 65 gram boter 75 gram lichtbruine basterdsuiker Mespunt zout 1 TL vanille extract 2 el melk 100 gram bloem / 150 amandelmeel 50 gram chocolatechips Bereiding Eetbaar koekjesdeeg maken Als je voor bloem/meel gaat, spreid dit dan uit over een met bakpapier belegde bakplaat en bak 5 minuten af in een voorverwarmde oven (180 graden). Mix de suiker met de zachte boter licht en romig. Voeg de melk, vanille extract en het zout bij het botermengsel en mix goed door. Voeg het (amandel)meelbij het mengsel. Het deeg wordt nu stevigeren krijgt eenechtekoekjesdeeg-structuur. Nadat je dit even snel hebt doorgemixt, kan je het deeg het beste verder met je handen kneden. Voeg nu ook de chocolate chips toehet en kneed ze erdoor. Vorm eventueel balletjes van het koekjesdeeg zodat je mooie porties hebt, of vries het deeg in zodat je elke keer een stukje er vanaf kunt snijden.
Hoi , ik was jouw receptje zo’n ruime paar dagen geleden via google tegengekomen maar vond je niet meer , gevonden dus 🙂 ! Ik was van plan om er ijs mee te maken maar zover is’t niet gekomen jammer genoeg , had thans alles al klaar om er slechts nog het deeg aan toe te voegen en af te werken maar had het gemaakt en kon écht maar niet stoppen met ” effe proeven , ok de laatste keer , hmm ok eentje dan nog arghhh ! hulp ” haha ! Echt OVERHEERLIJK deeg is dit ! Ik maak het vandaag nog een keer maar opnieuw met intentie dat er een gebakje van voortkomt 😀 , groetjes , Vicky ! Beantwoorden
Hahaha, wat een heerlijk berichtje en een goed teken dus 😀 Ik ben benieuwd hoe ver je vandaag komt, hoe dan ook: enjoy! Beantwoorden
ik wil graag het rauwe cookie dough maken maar moet je bloem & amandelmeel toevoegen of is het 1 van de 2 die je moet toevoegen. mvg Joyce Beantwoorden
Het is één van beiden! Maar zoals ik aangeef is rauwe bloem eten niet 100% veilig, dus bak dat even kort aan op een bakplaat in de oven óf gebruik amandelmeel. Maar amandelmeel geeft wel echt een andere smaak aan het koekjesdeeg dan je gewend bent. Beantwoorden