Charlotte Russe met citroen Een makkelijk recept voor een heerlijke Charlotte Russe met citroen en frambozen om je vingers bij op te eten. Zo ontzettend lekker! Charlotte russe met citroen Vandaag deel ik het eerste recept dat al lekker in feestelijke sferen verkeert. Deze Charlotte Russe met citroen is gemaakt met een vulling van lemon curd kwarktaart fleurt je elke feest- of verjaardagstafel op! De charlotte russe taart is makkelijk vooruit te maken (op het beplakken met lange vingertjes na dan) en valt door de kwark-binnenkant niet zwaar op de maag na allerlei andere lekkere hapjes die je op dezelfde dag hoogstwaarschijnlijk ook naar binnen werkt. Ideaaaaal. Charlotte Russe maken Een Charlotte Russe is van oorsprong een taart met een vulling van custard, maar over de jaren heen zijn er steeds meer varianten ontstaan. Bijvoorbeeld met een vulling van baverois, mousse of kwarktaart. Een charlotte taart heeft geen bodem van koekjes, maar de koekjes worden om de taart heen geplakt en op hun plek gehouden met een feestelijk lint Oh en had ik al gezegd hoe amazing lekker deze vrolijke Charlotte Russe met citroen is? Om je vingers bij op te eten. Strik er omheen en het feest kan beginnen. Meer feestelijke taarten Deze charlotte taart is een ontzettend toffe verjaardagstaart, zowel in de winter als in de zomer. Maar de taart doet het ook erg goed tijdens de feestdagen. In die categorie heb ik nog wel een paar aanraders voor je. Stuk voor stuk feestelijke taarten waar iedereen blij van wordt: Hazelnootschuimtaart Frambozen wolkje (sloffen taart!) Brownie pizza met rood fruit Simpele MonCho utaart met kersen Amaretto taart op een sloffen bodem recept Charlotte Russe met citroen Een makkelijk recept voor een heerlijke Charlotte Russe met citroen en frambozen om je vingers bij op te eten. Zo ontzettend lekker! Printen 30 minuten 12 Ingrediënten 300 gram lemon curd 250 milliliter slagroom 500 gram magere kwark 6 blaadjes gelatine 300 gram frambozen of aardbeien 1 pak langer vingers (175 gram) Bereiding Maak de lemon curd volgens het recept en laat afkoelen. Neem een kom en mix hier de slagroom in stijf. Zet dan even opzij en bekleed de bodem van de bakvorm (20 cm) alvast met bakpapier of vershoudfolie. Neem een kom met koud water en laat de gelatineblaadjes hier 5 minuten in weken. Knijp ze hierna uit. Zet een steelpannetje op laag vuur met 6 eetlepels water, één eetlepel per gelatineblaadje. Doe hier de uitgeknepen gelatineblaadjes in en verwarm het geheel terwijl je goed blijft roeren. De gelatineblaadjes zullen al gauw oplossen, haal het pannetje dan meteen van het vuur. Laat de gelatine een beetje afkoelen, maar pas op dat het nog niet stolt. Neem een kom en doe hier de kwark in die je mengt met de lemon curd (hou één lepel lemon curd achter). Roer de gelatine door het kwarkmengsel heen. Gebruik vervolgens een spatel om de slagroom voorzichtig door het kwarkmengsel te vouwen. Je doet dit voorzichtig omdat je de luchtigheid wilt behouden. Als het volledig gemengd is stort je het kwarkmengsel in de bakvorm. Maak de bovenkant mooi glad met een spatel. Zet voor minstens 3 uur in de koelkast. Vlak voor het serveren (één of twee uur voor serveren kan ook): haal de kwarktaart uit de koelkast, maak de randjes voorzichtig los met een mesje. Stort de taart op een bord of taartplateau. Smeer de zijkanten in met de overgebleven lemon curd en plak hier de lange vingertjes tegenaan. Gebruik een lint om het geheel bij elkaar te binden met een feestelijke strik. Versier de bovenkant van de taart met verse frambozen of aardbeien en bestrooi eventueel met wat poedersuiker. Enjoy!
Hi Afina, de vorm zelf is 20 cm, maar plak je natuurlijk nog lange vingers omheen en vul je met frambozen. Dan wordt ‘ie al een flinke slag groter. Wij hebben er met ruim 12 mensen van gesmuld! Beantwoorden